Recensioner av expansioner & prylpaket

Recension: Expansionspaketet Semesterparadis

2013-09-04 14:13 #0 av: SimsBrooke

Välkommen till ett helt ny början för dina simmar. Har du eller din sim drömt om att öppna ett hotell? Ja, men då är drömmen sann. Det nya expansionpaketet har gett oss möjlighet att simma i vattnet, äga och sköta ett hotell, bygga och bo på husbåtar, åka båt i alla dess slag och ha sina hus i vattnet. The sims 3 Semesterparadis kom ut den 27 Juni 2013 och kostar 399 kronor på cdon.se

Kom ut i butik den 27 Juni 2013

Expansionspaketet bjuder på många möjligheter beroende på vad din sim vill göra. De kan köpa snabba eller långsamma båtar att köra med på vattnet, de kan gå på glödande kol, arbeta som livvakt, dyka efter skatter men akta er det sägs att det bor ett havsmonster i havet, De kan bo på husbåtar och även köra omkring med dem på vattnet. 

Låt oss börja, vi börjar med saker i byggläget:

Som vanligt har vi fått nya fönster.

Många nya dörrar finns också att välja på både enkel och dubbel dörr

Känner din sim att han eller hon inte har plats med en vanlig dörr till uteplatsen i husbåten då kan man ta en garageport istället och öppna den när de känner för det =)

En ny grej är denna stege, istället för att ta en otymplig trapp på husbåten så kan man istället ta denna stege och sätta upp utomhus till andra våningen. Den är lätt och smidig och dessutom den tar inte så mycket plats.

Tre olika staket finns, mina favoriter måste vara stenstaketet och trästaketet på höger sida. Jag gillade dessa saker jättemycket.

Vi har även lite nya växter att leka med och "plantera" ute. 

Det jag nästan gillar bäst i denna expansionspaket är denna tapet, en våg. Denna har jag oftast som en fondvägg hos mina simmar för tillfälligt =)

Som vanligt får tjejerna betydligt mer kläder och hår. Jag har inte tagit med mig allt som kom med i expansionet då jag vill ge er en chans och titta på vad som är nytt och inte =)

Killarnas grejer, många utav kläderna på både tjejernas sida och killarnas sida gillar jag grymt mycket =)

Lite nya ytor finns det i detta expansionspaket.

Lite smågodis för den som vill ha =) 

Det som även är bra och ha i sin husbåt är den toaletten som är till vänster i bild. Denna är Allt i allo toalett, din sim går på toa och även duschar på en och samma gång så är allt vad behov heter klart i ett svep. Jag gillar det nya dusch/badkaret då den kommer i många olika färger =)

En ny flik under fordon har tillkommit då det finns möjlighet att bygga brygga. Här har dina simmar allt de behöver för att göra en brygga och köpa båt. 

För att du ska kunna köpa en båt och ställa på din tomt måste du köpa en sån här kärra för att ens kunna placera ut din båt. 

Här är de båtar som finns att använda på vattnet. Det finns alltid något i dina simmars smak som de kan använda och ha roligt med.

I Semesterparadis kommer även ritningar för poolområdet på din semesterort, du kan även använda detta på dina simmars tomt om du vill det. Det finns flera olika storlekar, och nu kan du ha en bar i poolen. 

En annan rolig sak som jag tycker är en fantastik sak man kan göra är att man nu kan leka med sina småbarn i vattnet. På så vis får även småbarnen ta en del utav den vackra ön. 

Din sim kan även ligga och sola på ett badlakan när de är vid stranden. På bilden ser vi lite alternativ som man kan göra. Man behöver inte ha någon bärbar musikspelare med sig för den kommer automatiskt fram från ingenstans, även parasollet. 

Här ligger Brooke Sims och tar en tupplur medan musiken flöder ur högtalarna och parasollet ger skugga i många utav fallen. 

I semesterparadis kan din sim arbeta som livvakt. Denna stol kan din livvakt sitta på för att övervaka stranden och rädda de simmar som håller på och drunknar. 

Det är inte endast taxibilar som finns i spelet, nu finns även taxibåtar som kan ta dig mellan alla öar som finns på Isla Paradiso.

Simmarna kan även bo på en husbåt. Men detta hus kan man flytta på och lägga i en helt annan hamn om man skulle vilja. Att åka långa sträckor med husbåten tar sin lilla tid då den inte går speciellt snabbt. 

Så här ser världen ut, en stor ö och sen småöar runt om. Det finns dolda öar under molnen, för att hitta de outforskade öarna måste man upptäcka dem, och det gör man på olika sätt. Bland annat genom att dyka i en grotta. 

Här kan ni se lite mer vad som finns på den stora delen av ön. Jag har sett att det finns två olika kyrkogårdar, alla affärer och jobben finns inte enbart på den stora ön utan finns även på några små öar. Det finns även tomter på en del öar som man kan köpa om man vill ha det lite mer privat. 

Att köpa en husbåt eller en hamn som är tom så gör du på samma sätt som du gör när du köper en helt vanlig tomt. Med uppdateringen innan Semesterparadis kom ut i butik så kunde man bygga husen delvis i vattnet, även köpa ett andra hem. 

Om du vill köpa ett andra hem åt dina simmar kan din sim använda telefonen eller datorn och trycka på "Fastigheter och reseservice" och så finns det ett alternativ som heter "Köp ett extra hem". Man får som vanligt välja vilken tomt man vill ha. 

En ny färdighet som finns är dykarfärdigheter, om din sim vill lära sig dykarfärdigheter så kan han eller hon åka till labbet och ta en lektion eller gå till havet för att börja snorkla. 

Vad tycker SimsBrooke?

Ja vad tycker jag nu då? För mig är detta ett av de roligaste spelen som finns till The sims 3, det finns fler som jag tycker om men denna är rolig på många olika sätt. Då det ger så mycket nytt och nya möjligheter till våra simmar. 

Bland annat går det att jobba som livvakt och det gillar jag skarpt, även att man kan bygga och äga sitt egna hotell är också en sådan grej jag gillar väldigt mycket. Och så har vi den nya färdigheten dykarfärdighet =) det är alltid roligt med nya färdigheter och det tas verkligen emot med öppna armar när det komma nya egenskaper eller nya färdigheter tycker jag =) 

Så jag väljer att ge the sims 3 Semesterparadis fem av fem plupboms =).



Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2013-09-16 09:45 #1 av: SimsBrooke

Nu äntligen har Recensionen av Semesterparadis kommit upp =)

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2013-09-16 10:15 #2 av: Misarn

Åh jag tänker verkligen köpa det, när dom har sänkt ner priset :-)

Anmäl
2013-09-16 12:23 #3 av: neasfotografier

Älskar det här expansionspaketet!
Det här och Årstider är några av de bästa :)

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2013-09-16 13:14 #4 av: Lumina - 留美奈

Coolt. Jag får nog ta och skaffa det också. Blir ju lite sugen. Förlägen

Anmäl
2013-09-16 17:00 #5 av: [KKlara]

Håller med, 5 av 5! Skrattar

En sak undrar jag bara, hur bygger man sin egna brygga? Går det över huvudtaget? 


Anmäl
2013-09-16 17:23 #6 av: SimsBrooke

#5 Man tar de pelare som man gör så att man kan ha huset "på" vattnet.

Om du kollar på den bilden som är ny för fordon(bryggan) så ser du en "träbit med en ögla i sig, den sätter du på bryggan så kan du förtöja(hete det så?) din båt =) 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2013-09-28 17:46 #7 av: Hallonsmurfen

Jag har glömt att läsa denna... Förskräckt Som vanligt, perfekt recension, och jag håller med, den tapeten är urläcker. SkrattarVåg

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-09-28 17:53 #8 av: KastKatt

Lika bra som alltid! tycker det är jätteroligt att läsa för att se om det är något man har missat eller inte tänkt på :)

Anmäl
2013-10-02 21:03 #9 av: BunnyWunny

Är det någon som vet om man typ kan ha en sjöjungfru i sin familj? Eller är dem typ bara som hjortar som bara finns där

Anmäl
2013-10-03 00:05 #10 av: SimsBrooke

#9 Dina simmar kan vara en sjöjungfru

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2013-10-27 00:14 #11 av: jackiechan1

Hej! Jag har upplevt att när jag spelar i Isla Paradiso, som ingår i Semesterparadis, så hackar spelet var 10e sekund. Är det något du/ni andra har upplevt och något som ni vet en lösning på? :) Tack på förhand!

Anmäl
2013-12-22 12:02 #12 av: Officielle

#11 Precis samma sak händer för mig! 

När jag spelar i Isla Paradiso fryser bilden var 10:e sekund och ibland är bilden fast i flera minuter. Detta gäller bara i Isla Paradiso, inte i de andra världarna. Vet tyvärr inte hur man löser detta. 

Synd, för jag älskar verkligen den här expansionen och världen till. Glad

Sweet as sugar, cold as ice, break me once i'll break you twice. 

Anmäl
2013-12-22 17:11 #13 av: Misarn

#11 är samma för mig men åh andra sidan så är min dator väldigt gammal och har svårt för alla sims-spelen :-/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.