The Sims 3

Angående Mods och Core Mods

2012-07-06 19:00 #0 av: Mitchika

Då detta ofta tas upp och förekommer i flera diskussioner bestämde jag mig för att kopiera det jag skrivit i vissa inlägg och sätta ihop det till en artikel. Trots allt, Mods och Core Mods skapades inte för att skada spelet utan för att erbjuda spelare större kontroll och möjligheter i spelet.

Däremot finns det fortfarande risker med det, Jag kommer aldrig säga att det är riskfritt att använda Mods och Core Mods, för det är det inte. Riskerna finns och här nedanför listar jag dom viktigaste sakerna att tänka på om du överväger att ladda ner, installera och använda Mods/Core Mods, samt frågor som uppkommer.

 

Kan man få virus av att ladda ner en Mod/Core Mod?

Allt du laddar ner från internet kan innehålla virus, men virussöker du filen med ett virusprogram direkt efter nedladdningen så upptäcks det genast och du kan då radera filen utan att få in virus på datorn. (Såvida du inte öppnar filen före du virussöker, vill säga)

Vanliga "Modare" (personer som skapar Mods) är inte ute efter att sprida virus till andra spelare, eller att skada deras spel. Så risken för virus är bara stor om du laddar ner Moden från någon annan än dess originalskapare.

 

Kan en Mod/Core Mod sabba spelkvalitén, grafiken o.s.v?

För mycket innehåll kan sabba kvalitén på spelet, oavsett om det är Mods eller vanligt nedladdat innehåll, men några enstaka Mods brukar inte vara någon fara. Jag har totalt 17 Mods och Core Mods blandat just nu, men kvalitén på mitt spel är lika bra som alltid.

 

Varför påstås Mods/Core Mods vara så skadliga/farliga?

Det som Mods (och speciellt Core Mods) kan orsaka är just kraschningar och problem i spelet om man inte använder dom rätt. Samt om du installerar två Mods som hamnar i konflikt med varandra. Jag kör med Mods och Core Mods då jag känner till risken och har säkerhetskopior av alla mina viktiga filer, utifall att allt skulle krascha ihop.

 

Jag har hört att en Mod/Core Mod kan förstöra min dator, är det här sant?

Ärligt talat? Jag vet inte, men jag tvivlar STARKT på det. Jag har svårt att tro att ett extra tillbehör till ett spel kan helt förstöra din dator. Inte som huvudorsak, åtminstone. Det kan vara droppen som får bägaren att rinna över om Moden gör Sims 3 ännu mer krävande och din dator inte orkar mer, kan jag tro.

 

 

Följande saker är viktiga att tänka på om du väljer att använda Mods och Core Mods:

 1. Mods lägger till ett nytt skript/fil i spelet, vilket ofta erbjuder en ny rolig möjlighet man kan göra med sina simmar samt även bra nya hjälpmedel. Därför är vanliga Mods relativt ofarliga. 

  Core Mods ändrar/skriver över skript/filer som redan finns i ditt spel och kan därför orsaka enorm skada om något går fel. Men Core Mods är också ruskigt användbara, då många skapar såna för att hitta och reparera fel och buggar i spelet. 

  Grundläggande beskrivning, det är egentligen mycket mer detaljerat än så, men man förstår ungefär. Många skapare skriver om det är en vanlig Mod eller en Core Mod som dom har skapat.
 2. Säkerhetskopiera dina filer, allt du är rädd om! Sparfiler, kläder, sparade simmar, etc. Går något fel med Mods (speciellt Core Mods) är det svårt att säga hur mycket som går att rädda/återställa efteråt. 

  Så skapa en säkerhetskopia INNAN du installerar en Mod/Core Mod.
 3. SUPERVIKTIGT! När du har en Mod/Core Mod installerad, uppdatera ALDRIG ditt spel medan dina Mods ligger i spelmappen. Det kan förstöra spelet och dina filer, vilket ofta betyder att du måste avinstallera och installera om rubbet. 

  Det är jätteenkelt att flytta ut mappen med Mods från din The Sims 3mapp temporärt, så det måste göras varje gång spelet ska uppdateras. 

 4. VIKTIGT! Sims 3 är avancerat och programskriptet ändras vid varje uppdatering. Det kan orsaka att dina Mods inte längre fungerar, alternativt orsakar konflikt och problem i spelet, efter du har uppdaterat Sims 3. 

  Precis som Sims 3 så måste dina Mods uppdateras också! Det kan endast göras av skaparen (såvida du själv inte har enorma kunskaper med hur man skapar och modifierar Mods). 

  Skaparen måste skapa en ny version av sin Mod som är kompatibel med den senaste uppdateringen som EA släppte och sen lägga upp den nya versionen på nedladdningssidan. Det kan ta olika lång tid och vissa skapare tröttnar på sina Mods och slutar uppdatera dom. Då kan du alltså inte använda dom mer, såvida du inte backar till en tidigare uppdatering på ditt spel. 

 5. KOM IHÅG! Murhpys lag: Kan det gå fel så kommer det gå fel. Skapare av Mods försöker göra sina Mods så bra och stabila som möjligt för alla, men det är miljontals med faktorer att räkna in när man gör Mods. 

  Det behöver inte betyda att du ska sitta på helspänn varje gång du spelar med Mods/Core Mods, men det är något att ha i baktankarna. Någon gång kommer det garanterat att slå fel (det har det gjort på mig några gånger, men jag har lyckats fixa det utan förlust hittills) men har du reservkopior på det som är viktigt så är det oftast ingen större förlust. 

  Det värsta som kan hända är att man får installera om hela programmet och ladda ner sina nedladdningar på nytt igen. I mina ögon är det värt det, då alla roliga fördelar med Mods gör att jag är mer än villig att ominstallera vid behov och även backa i tiden på mina sparfilers reservkopior. :)

Det tror jag är det viktigaste att tänka på när man håller på med Mods och Core Mods!

 

Eftersom det är ett tillbehör till ett program som kan skada Sims 3 (det bör inte skada datorn, då det bara ska påverka ett program) så känner jag att moraliskt kan jag inte rekommendera Mods till andra. Hur kul Mods/Core Mods än må vara.

Risken finns för alla, hur stor den är påverkas av olika faktorer. Bland annat kunskap. Jag kan inte göra annat än att lista riskerna och ge råd. Du vet dom flesta riskerna nu och vill du fortfarande använda Mods/Core Mods är det upp till dig. :)

 

Och eftersom så många har frågat...

OBS! Texten kan variera, även språkligt (Engelska)
Den Mod jag använder mig av för att ha fler simmar heter NRaas Master Controller, skapad av Twallan. Med den kan man ställa in en inställning som tillåter fler än åtta simmar i ett hushåll.


Som kompliment till den, för att se porträttpanelerna för alla i familjen när dom går över gränset för antal simmar, använder jag NRaas Portrait Panel, skapad av Twallan också. Upp till 24 simmar i ett hushåll finns synliga på porträttpanelen. (SÅ många rekommenderar jag inte att ha på en tomt!)


Som extra kompliment för att göra det möjligt för simmarna att använda interaktionen "Försök skaffa barn" även när hushållet är fullt använder jag också NRaas Woohooer, också skapad av Twallan. Rekommenderar att man är 15+ år för den här Moden. (Kanske även 18+)

Dessa tre Mods orsakar inga konflikter med varandra, då dom är skapade för att fungera ihop av samma person.

 

Be mig inte att länka till Mods/Core Mods härifrån, för det kommer jag inte att göra. Ni har deras namn och det räcker för att hitta dom om man vill prova dom.

Det är inte heller tillåtet att länka till Mods/Core Mods via kommentarer i artikeln (eller någonstans på Sims iFokus över huvud taget)  Det resulterar i en tillsägelse och/eller eventuellt en varning.

Vi på Sims iFokus (och även iFokus i helhet) har inget som helst ansvar över vad som KAN hända med ditt spel/din dator vid användandet av Mods eller Core Mods.

Ansvaret ligger helt på dig och du vet om riskerna.

 

För vidare diskussion om ämnet Mods/Core Mods så hänvisar jag till vår diskussionstråd om ämnet:

http://thesims.ifokus.se/discussions/4ff63919d3b4fd71510128ef-mods-och-core-mods-diskussionstrad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-06 20:37 #1 av: Mitchika

Det blev visst en artikel av det ändå, efter att ha frågat om Sajtvärdens tillstånd. :D

Jag har inte glömt omröstningen om artiklar, ska tilläggas, och jag jobbar på den vinnande artikeln. :)

Den här artikeln kom till av en slump av text som jag redan skrivit, så den gick jättefort att ta itu med. Nu ska jag återgå till vinnarartikeln och se om jag kan komma längre på den. :D

 

Tusen tack, Pandiz, för din hjälp med att rätta till det som lät "flummigt" i artikeln! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-06 20:41 #2 av: SimsBrooke

#1 Varsågod =) *ler*

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2012-07-06 21:00 #3 av: [SallysPigge]

Snyggt! :-)

Anmäl
2012-07-06 21:03 #4 av: Mitchika

#3 HUH!? :O :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-06 21:12 #5 av: SimsBrooke

#3 :O SER jag i syne? :O

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2012-07-06 21:58 #6 av: [SallysPigge]

Aaaa ..... :-D

Anmäl
2012-07-06 22:06 #7 av: Mitchika

#6 Buse där! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-12 15:44 #8 av: mejamylove

what!? :) vad menar ni?

Anmäl
2012-07-12 15:45 #9 av: Mitchika

#8 SallysPigge är bortrest på semester! :D

Det var därför vi blev så förvånade när hon kommenterade min artikel, då hon skulle vara borta i ett par veckor. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-12 20:57 #10 av: mejamylove

jaha... :P

Anmäl
2012-07-18 14:26 #11 av: Suskiv

Ha det fungerade ju. Gick klockrent, fick ett meddelande om att den hittade tre mosscript och sen fungerade spelet som det ska.

Anmäl
2012-07-18 14:27 #12 av: Mitchika

#11 Toppen! :)

Jag håller tummarna för att det fortsätter lika felfritt. Även en felfri installation kan betyda krångel längre fram. Men som sagt, vi hoppas att det fortsätter utan krångel. :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-18 14:29 #13 av: Suskiv

Jag är mest nojig över att dottern ska komma på att hon kan öka antalet medlemmar i hushållet. Hon gillar att köra med stora hushåll.

Anmäl
2012-07-18 14:34 #14 av: Mitchika

#13 Det går att köra med ganska stora hushåll utan att det krånglar. :)

Men jag förstår din oro! Man vill inte direkt riskera att skapa problem, men just den delen brukar funka väldigt bra med dom mods jag använder. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-19 20:35 #15 av: Pose-idon

Fråga: Jag använder mig av Monkey Install Helper för att installera nerladdat innehåll och mods, hur gör jag för att flytta modsen när jag behöver uppdatera spelet? Glad

Anmäl
2012-07-19 20:49 #16 av: Mitchika

#15 Jättebra fråga, du..

Jag installerar alla mina Mods och Core Mods manuellt. Det jag skulle kolla om jag var du är om Modsmappen ligger som vanligt i The Sims 3mappen i Mina Dokument.

Sökvägen brukar vara: Dokument/Electronic Arts/The Sims 3.

Finns det en mapp där som heter Mods så skulle jag tro att det bara är att flytta ut den temporärt någonstans (till exempel skrivbordet) medan spelet uppdateras. När det är klart är det bara att flytta tillbaka det igen. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-19 21:20 #17 av: Pose-idon

Så jag flyttar ut hela  Mods-mappen?

Anmäl
2012-07-19 21:25 #18 av: Mitchika

#16 Japp! Hela mappen måste ut temporärt. Lätt att snabbt flytta ut, lätt att snabbt flytta in. :)

Men tänk på att vissa mods kan behöva uppdateras också efter att du laddar ner en ny patch.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-07-19 23:00 #19 av: Pose-idon

#18 Ok tack! Skrattande

Anmäl
2012-07-20 00:18 #20 av: Suskiv

Hur är det med modsmappen om man instalerar en ny expansion. Ska de ut då med?

Anmäl
2012-07-20 00:20 #21 av: Mitchika

#20 Ja, det tror jag inte jag har nämnt i artikeln, men det bör man göra! :) Bättre ta det säkra före det osäkra.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 01:23 #22 av: Jolinn

Kostar det pengar? Haha , fattade inget xd Vet inte ens vart man hittar dom, men det kanske e bra xd

Anmäl
2012-08-02 01:28 #23 av: Mitchika

#22 Nej, Mods och Core Mods är gratis och skapas av andra spelare, som sedan laddar upp dom på internet så andra kan ta del av dom. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 01:32 #24 av: Jolinn

Laddar man på samma sider som man laddar ner simmar? Oskyldig

Anmäl
2012-08-02 01:33 #25 av: Mitchika

#24 Jag vet inte var du laddar ner simmar från, men med största sannolikhet inte. Mods och Core Mods finns ofta på egna sidor där fokusen är just på mods, inte på simmar, kläder och annat. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 01:59 #26 av: Jolinn

Aha får söka lite dårå ;) Godnatt!

Anmäl
2012-08-02 11:09 #27 av: Jolinn

Men det är ju lika stor risk att ladda hem core mods som att ladda hem simmar, spelet stänger ju av sig utav det med? Grafiken vet jag inte , men jag tycker det är lika stor risk att spela med mods som att ladda hem nya simmar!

Anmäl
2012-08-02 11:12 #28 av: Jolinn

Men får du länka till den säkraste sidan att ladda em core mods på? Eller? xd

Anmäl
2012-08-02 12:09 #29 av: Jolinn

Har googlat runt lite, men jag vet inte om jag vågar ladda ner nån, skulle du kunna länka till sidan du ladade ifrån så kan jag leta reda på den du har? Skulle du kunna säga hur man installerar också?
Tack på förhand! :D

Anmäl
2012-08-02 12:13 #30 av: Mitchika

#27 Det är STÖRRE risk att spela med Core Mods och Mods än det är att spela med vanligt, nedladdat innehåll. Jag trodde det framgick i artikeln, men jag får nog ta och se över den lite.

Det KAN gå jätteilla om du inte vet allt du tar dig för när det gäller Mods och det finns massvis av saker att tänka på när du spelar med Mods.

Själv spelar jag med ca 10 Core Mods och Mods installerade och det funkar felfritt. Många av dom Mods jag skaffat finns även där för att reparera buggar, glitchar och andra krångel vilket är jättepraktiskt och skönt. :)

Men ibland kan det gå så illa att bara installeringen av en enda Mod/Core Mod kan leda till att du måste avinstallera och installera om hela Sims 3, samt förlora dina sparfiler. Därför måste man ALLTID säkerhetskopiera allting INNAN man installerar Core Mods/Mods. Inte efter.

 

#28 Vi i ledningen har diskuterat detta och bestämt att vi inte tillåter länkningar till Mods/Core Mods här på sajten. Det är för att Mods/Core Mods kan skada spelet (rykten säger även datorn, men det har jag svårt att tro i ärlighetens namn) och därför kan räknas som skadlig programvara och det är inte tillåtet enligt iFokus' regler att länka till sådant.

Men Mods och Core Mods har INTE skapats för att skada spelet ursprungligen. Dom finns där för att ge spelare mer kontroll och mer möjligheter i Sims 3, samt reparera buggar. Dock är det väldigt kraftfulla verktyg som kan göra mer skada än nytta om man har otur eller inte riktigt vet vad man gör.

Jag rekommenderar Mods/Core Mods från NRaas, som jag själv använder. Deras Mods och Core Mods hålls ständigt uppdaterade med speluppdateringarna så dom brukar funka felfritt för det mesta.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 12:14 #31 av: Jolinn

Jaha, läste igen, länkar du inte till siderna? Eller länkar du inte till modsen? Eller är det samma sak? xd
Assh, får googla på namnet :D

Anmäl
2012-08-02 12:15 #32 av: Mitchika

#31 Vi länkar inte till någotdera. Lite information kan vi bidra med, lite varningar och även en del råd, men inga direkta länkar tyvärr.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 12:27 #33 av: Jolinn

Hittade sidan, kan du förklara hur man installerar på rätt sätt? :)
Haha, känner mig som värdens största noob, men vill inte att mitt sims ska paja :/

Hittade endast 2 av dom, woohoer och portraitPanel och det var huvudskontrollen jag ville ha :/

Hjälp? xd

Anmäl
2012-08-02 12:46 #34 av: Jolinn

Oj jag missade ditt svar helt! #30...Pinsamt....

Anmäl
2012-08-02 12:58 #35 av: Jolinn

Tack Mitchika, Jag har nu hittat dom core-mods och mods jag var jag var ute efter, Men nu vill jag bara veta hr man installerar dom, skulle vara gulligt om du kunde skriva lite mer om det, och sa kan ja såklart googla, Men fukar dom hära modsen:_ DeBugEnble,( Tror det stoppar buggar?) ErrorTap( Lät som den du pratade om #30) Porter(Haha, glömt vad den var till för xd)Saver ( Lät bra ) PortailPalen ( Den som du har på bild! ) Woohoer ( Som du har på bild ) RelationShipPanel ( Tror den var till för att ha mera simmar, är inte säker?)

Tänker inte ladda hem några innan jag hittat mer om dom, men skulle du kunna säga vilka man behöver och inte? Haha tar mycket hjälp av dig nu, förlå om du tycker det är jobbit men jag är jätte nyfiken, och vill gärna ha hjäp :)

Anmäl
2012-08-02 13:27 #36 av: Mitchika

#35 Vi har en jättebra artikel här om hur man installerar eget innehåll, skriven av SallysPigge. :)

Länkar den här: http://thesims.ifokus.se/articles/4f24369088f47203be00ca14-installering-av-nedladdat-innehall?articles-1

Alla Mods och Core Mods på NRaasajten använder jag inte, utan bara några av dom. Portrait Panel (gör att man ser upp till 24 simmars porträtt i sitt hushåll), Woohoer (visserligen lite åldersgränsvarning på den moden, men...) Master Controller (bästa som finns!) och ErrorTrap (har koll på fel och liknande åt mig).

Jag tror jag har DebugEnabler också. Den stoppar inte buggar, vad jag vet, utan hjälper till genom att ge verktyg för att motarbeta buggar har jag för mig.

Porter har jag inte läst om så den kan jag inte uttala mig om. Samma med Saver.

RelationShipPanel har jag för mig ger fler alternativ till olika relationer som din simmar har. Master Controller gör det möjligt att ha fler simmar. :) Portrait Panel gör det möjligt att visa porträtt för dom simmarna.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 13:28 #37 av: Jolinn

Okej tackar, du har räddat min dag! :D

Anmäl
2012-08-02 13:29 #38 av: Jolinn

Måste man vara inloggad? xd

Anmäl
2012-08-02 13:30 #39 av: Mitchika

#38 Inloggad var?

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 13:30 #40 av: Jolinn

Woohoer? Är det något specielt som gör att u sätter åldersgräns?

Anmäl
2012-08-02 13:39 #41 av: Jolinn

Hittade en helt annan sida en vad dom länkade, skulle jag kunna länka till sidan jag hittade,för nu är jag oräker på vad det är för sida xd

Anmäl
2012-08-02 13:48 #42 av: Jolinn

Haha, nu ser jag att det bara var en hjälp sida? Eller? xccc

Anmäl
2012-08-02 13:52 #43 av: Mitchika

#40 Nej, nej, det är bara att ladda ner. Finns inga inloggningar på sajten. :)

Personligen tycker jag att det ska vara en åldersgräns på den, men... dom som skapade den antar väl att det är för avancerat med Mods och Core Mods för folk i yngre åldrar. :)

Den är praktiskt, då simmar kan ha Myspys när man vill utan att dom behöver vara dödskära i varandra.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 13:53 #44 av: Jolinn

Mitchikan nu behöver jag din hjälp igen, laddar man ner alla eller gjorde du, snälla kan jag länka sidan jag tittar på i meddelande nu har jag krånglat till allt XCC

Anmäl
2012-08-02 13:54 #45 av: Mitchika

#44 Du kan skicka länken i ett meddelande, men jag har inte all tid i världen, är jag rädd. :(

Min bästis är här och vi ska sätta igång och spela lite PS3 strax. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-08-02 14:01 #46 av: Jolinn

Okej tack! :D

Anmäl
2012-08-02 17:18 #47 av: Jolinn

OOOOMMMMMGGGG DDDEEEETT FUUUNKADEEE AAAAAAHHHH JAG E SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GLAAAAD! TAAAACK SÅ MITCHIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAAAAAAAAAAACK!

Anmäl
2012-08-02 20:12 #48 av: Mitchika

#47 Jag är glad att det fungerar! :D

Det var så lite så, ha det så kul! :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-14 10:20 #49 av: Hallonsmurfen

Varför tycker du tycker du att man borde vara 15+ för woohoer saken?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-14 12:23 #50 av: Mitchika

#49 Är frågan riktad till mig? :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-14 12:26 #51 av: Hallonsmurfen

#50 yes :)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-14 13:45 #52 av: Mitchika

#51 Jaa du... man känner sig väl lite ansvarig, när det är en själv som berättar och sprider detta och så kan barn i för ung ålder få tag i det. Själv skulle jag, oavsett ålder, ladda ner det ändå.

Men som jag sa, det skulle kännas lite jobbigt att sitta och prata med en t.ex elvaårings föräldrar och försöka förklara varför man inte satte ut en varning på/hjälpte att få tag i innehåll som egentligen är avsett för äldre spelare.

Jag sätter ut en varning och en åsikt, inte ett förbud. :)

Det är nog mitt sätt att vara ansvarig, antar jag. Trots allt, moden tar bort lite av spelets oskyldighet och det tycker jag att man bör varna för. Vissa är mogna för sånt i tidigare ålder, andra inte. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-14 20:13 #53 av: Hallonsmurfen

Menar du att det känns fel att få unga/barn att få sina simmar att föda barn på löpande band?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-14 20:22 #54 av: Mitchika

#53 Det också, antar jag, men... mer fel att låta simmarna kunna myspysa runt med alla simmar dom möter oavsett deras relation till varandra. Samt låta tonårssimmar myspysa, blir gravida och föda barn.

Plus mer saker man kan ställa till med via den moden som jag inte tänker nämna för att jag inte vill uppmuntra till det. :P

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-15 06:33 #55 av: Hallonsmurfen

#54 okej då vet jag :)

fast någon gång kan det ju vara roligt att göra en extremt otrogen sim :D

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-15 06:54 #56 av: Hallonsmurfen

jag blir lite sugen på det här med mods...

men det där att datorn kan krasha och att man måste flytta de varje gång man installerar ett nytt sims avskräcker mig ganska rejält.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-15 11:15 #57 av: Mitchika

#55 Det kan du fortfarande göra, även utan mods. :) Jag gjorde en sim som fick barn med ca 20 olika kvinnor, utan hjälp av mods. Han var hatad och avskydd i hela staden, men jag såg till att maxa hans Karisma och få honom skicklig på att smöra, ljuga och släta över sina hemska rykten.

Så han fortsatte bara... XD Tillsist tröttnade jag. :)

 

#56 Vi är en del som använder mods här på sajten utan problem. Det som kan vara jobbigt att komma ihåg är att flytta ut Modsmappen varje gång spelet uppdateras, samt att komma ihåg att uppdatera alla mods efteråt då många slutar funka efter en uppdatering. Samt flytta ut Modsmappen när du installerar nya expansioner/prylpaket. Jag flyttar även ut när jag installerar innehåll från SimStore.

Än så länge har ingen varit med om en datorkrasch på grund av just Sims 3. Men det är en del att ha i bakhuvudet.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-15 13:39 #58 av: Hallonsmurfen

#57 tog du bara myspys då eller?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-10-15 14:11 #59 av: Mitchika

#58 Nej, han romansade alla. :)

Det tog sin tid med en del drama och trixande, men det funkade! Även om hans rykte blev helt förstört på kuppen.. XD

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-10-15 14:24 #60 av: Hallonsmurfen

Men...aha!!!! Just det det är inte han som blir gravid ju x)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-18 16:32 #61 av: Michaela-N

Varför får man inte länka till core mods på sajten, men skriva om dem så mycket man vill?


Anmäl
2013-01-18 16:45 #62 av: Mitchika

#61 Jag kopierar text jag har skrivit tidigare:

"Skälet till att vi diskuterade att vi inte ska länka till Mods alls är för att det finns Mods därute som gör alla möjliga tänkbara saker tillgängliga. Myspys mellan vuxensimmar och barnsimmar, bland annat.

Det kan bli ett fruktansvärt liv och ståhej om en minderårig (12-åring eventuellt) får tag i den Moden och lyckas få just det. Bara att länka till en sån grej kan vara katastrofalt, både för Sims iFokus och kanske hela iFokus. Särskilt om man dessutom har Mangamålet i färskt minne.

Dessutom så kan Mods och Core Mods förstöra spelet ganska rejält, speciellt om man inte riktigt vet vad man sysslar med. Jag tvivlar starkt på att det kan förstöra en dator, men jag har hört för många påståenden för att det ska kunna göra det för att kunna säga helt nej. Därav kan Mods eventuellt räknas som skadlig programvara, vilket det är förbjudet enligt iFokus' regler att länka till."

 

Därav regeln att inte länka till Mods alls. Bättre att inte tillåta länkning till någon Mod alls än att gå runt på sajten och skriva att "Just den och den Moden får man inte länka till, men den och den går bra". Det skulle bara göra saker och ting förvirrande. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-18 16:48 #63 av: Michaela-N

#62 För att det inte ska bli dubbelmoral måste ni ju även förbjuda länkning till vanligt innehåll till spelet som finns på andra sajter. Dessa kan ju också innehålla potentiellt skadlig programvara.


Anmäl
2013-01-18 17:08 #64 av: Mitchika

#63 Jag kan förstå att det kan ses som dubbelmoral, men jag kan motivera det hela med följande:

Mods och Core Mods är "script" som installeras i spelet för att ändra på programmets filer och grundläggande funktioner och modifiera dom för att ge spelaren en annan kontroll över spelet. Att göra såna förändringar med sitt spel är en stor risk som kan påverka och förstöra både spelet och leda till att man måste installera om allt och även förstöra sparfiler.

Vanligt nedladdat innehåll (så som möbler, frisyrer, kläder, simmar o.s.v) är tilläggsfiler och gör alltså inga förändringar i spelets grundfiler på samma sätt som Core Mods och Mods gör. Dom kan ställa till med problem, precis som allt extra innehåll till spel som inte skapas av spelskaparna kan göra, men inte på samma sätt som Mods och Core Mods.

När vanligt nedladdat innehåll ställer till med problem så går det att lösa i 90 % av fallen med att bara ta bort det nedladdade innehållet.

När en Mod/Core Mod ställer till med problem kan resultet bli att sparfiler blir förstörda och spelets grundfiler korrupta så att hela spelet behöver avinstalleras och installeras om på nytt.

 

Både Mods, Core Mods och vanligt nedladdningsbart innehåll kan innehålla virus, trojaner och annat skadligt. Precis som alla filer på internet. Det är en risk man aldrig kan komma ifrån när man väljer att hämta ner en fil från internet, vilket är varför vi alltid rekommenderar att ha bra antivirusprogram på datorn.

Det är även därför vi har en artikel om virussökning här på Sims iFokus. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-02-14 20:32 #65 av: Hallonsmurfen

Är det okej att länka till poser?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-02-14 20:51 #66 av: Mitchika

#65 Vi diskuterade det lite och kom fram till att vi säger nej på den punkten också. Poserna till Pose Player må vara ett tillbehör, men vi kan inte tillåta länkning till ett tillbehör av något som vi inte tillåter länkning till. 

Det är fritt att posta bilder man tagit med Pose Player, som sagt, och om folk undrar vart poserna kommer ifrån kan man alltid PM:a. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-05 20:02 #67 av: Hallonsmurfen

Vad heter modden som gör att man kan ha fler än 8 simmar i hushållet?

Gäller den husdjur också?

Är det en Core Mod?

Måste man "om - ladda ner" den när man installerar en ny expansion, eller bara när man har uppdaterat?

Kan Core Mods skada spelet på annat sätt än om man har en ouppdaterad version?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-03-05 20:31 #68 av: Mitchika

#67 Den heter "NRaas Master Controller". 

Ja, det gäller även husdjur. 

Nej, det räknas inte som en Core Mod. 

Det kan du göra, men det hjälper inte såvida moden inte har uppdateras av sina skapare. När skaparna har uppdaterat och laddat upp en uppdaterade versionen av moden som gäller för senaste patcen/expansionen så behöver du ladda ner den.
Tills vidare kan den gamla versionen ställa till med rejäla problem och krångel, alternativt krascha spelet. Så om du planerar att uppdatera till nyaste patchen eller installera ny expansion så rekommenderar jag starkt att du tar bort den gamla versionen av moden och väntar på att en uppdaterad version släpps. 

Japp, beroende på vad du gör med den och hur du hanterar den. Vissa möjligheter tillsammans kan orsaka krascher, korrupta sparfiler och krångel. Mods kan också hamna i konflikt med varandra och krascha spelet, skada sparfiler etc. 

Alla mods från NRaas går ihop felfritt med varandra utan att krångla, förutsatt att man har rätt versioner till den patch man kör med. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-05 20:54 #69 av: Hallonsmurfen

#68 tack för svaren :)
Funkar master controller ihop med pose player?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-03-05 22:45 #70 av: svealo

#69 funkar för mig:)

Anmäl
2013-03-06 06:46 #71 av: Hallonsmurfen

Finns det något max antal simmar man kan ha med master controller?

Måste man ha portrait panel för att alla simmar ska synas?

Uppdateras portrait panel också?

Vad gör master controller, mer än att ha fler simmar i hushållet?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-03-06 07:12 #72 av: Namiko

#71 Master controller kan göra väldigt mycket i spelet, det enklaste är att gå in på hemsidan och läsa där vad den gör, finns en lista på alla olika kommandon. Portrait panel behövs också och alla modar från NRAAS uppdateras efter varje uppdatering.

Angående antalet simmar/djur du kan ha så tror jag inte att det finns någon övre gräns, men jag kan säga att spelet blir segare ju fler simmar du har i hushållet. Jag har själv spelat med 14 simmar och den siffran kommer jag inte att gå över.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2013-03-06 14:51 #73 av: Hallonsmurfen

#72 Okej, vet du om Portrait Panel gör något mer än att bara visa alla simmar i kanten?

Jag tänkte mest ifall åldringarna lever oväntat länge och barnen inte får plats, kan det ju vara bra att ha :D

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-08-18 13:14 #74 av: pigelina

Du skriver att du säkerhetskopierar alla filer, är det simnsfilerna du menar eller hela datorn tex bilder mm? :)

// Hanna

www.pigelinas.weebly.com - uppfödning av lejonhuvade kaniner

Medarbetare på lejonkaniner.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.