Allmänt

Vinnaren av Månadens Utmaning Augusti: lottis98

2012-09-24 22:34 #0 av: Mitchika

Bättre sent än aldrig, här kommer resultatet från förra månadens tävling! Skrivarutmaningen med temat Övernaturligt tog lottis98 hem med 17 röster. Läs intervjun med vinnaren nedan, dom andra deltagarnas placering samt det vinnande bidraget här!

Augustis utmaning blev en riktig succé med fyra fantastiska bidrag som det var oerhört svårt (åtminstone för mig) att välja bara ett att rösta på. Men i slutet så var det lottis98 som tog hem segern med sin historia ""Mike Trouble - Innan förbannelsen", som går att läsa längst ner i artikeln.

Med totalt 27 röster (efter att jag stoppade räknandet av rösterna, tyvärr lite senare än sista röstningsdatumet) så blev placeringarna följande:

1:a plats:
Mike Trouble - Innan förbannelsen
av Lottis98

2:a plats:
zαℓα נσнηѕѕση~нєℓт ηαтυяℓιgт
av hallonsmurfen

Delad 3:e plats:
Ett vanligt liv.
av Suskiv
Migina & Ritualen
av Misarn

Då denna utmaning hölls i samband med The Sims iFokus' treårsjubileum så delas iFokus Insider för en månad ut till alla fyra deltagarna! Stort grattis allihopa, era bidrag var helt fantastiska!

Nedan följer en intervju med det vinnande bidragets författare, Lottis98, följt av hennes bidrag.

 

Namn: Lotta

Ålder: 14

Egen simsblogg/Sajt: Har ingen

Varför vann du utmaningen tror du?
Jag har alltid älskat att läsa och skriva och har därför mycket erfarenhet av att skriva olika sorters noveller och har vunnit priser både i och utanför skolan tack vare dem.

Jag vet också vad jag vill ska finnas i en berättelse om jag ska tycka om den och skulle aldrig kunna tänka mig att skriva en berättelse som jag själv inte skulle läsa.

Hur länge har du spelat Sims?
Jag har spelat Sims sedan jag var åtta (alltså i 6 år) och började då med tvåan. Jag började mest för att de "coola" tjejerna i klassen körde det men fastnade direkt för det.

När trean kom ut var det allt färre av mina vänner som fortsatte spela det, men min kärlek fortsatte bara att växa!

Vilket sims spelar du: The Sims 1, The Sims 2 eller The Sims 3?
Jag spelar mest The Sims 3, men det händer att jag spelar Tha Sims 2 ibland för att väcka upp gamla minnen, och även The Sims Medeltiden.

Vad tycker du är roligast med Sims?
Det bästa med Sims måste ju vara att man verkligen kan leva drömmen utan att något eller någon kan stoppa en.

När du spelar, hur spelar du? Legacy, fusk, annat?
Jag kör oftast med lite fusk här och där, men jag har försökt att minska ned dem.

Jag försökte även med ett legacy i sommras, men på grund av felkoder och ALLDELES för många barn så har jag inte kört med familjen på ett tag...

Vilken är din favoritexpansion?
Det är så svårt att välja en, men antagligen så skulle djurfanatikern inom mig välja Husdjur! ;)

Om du fick skapa en egen expansion, hur skulle den vara då?
Hmm... Jag har inte jättemycket fantasi när det kommer till sådana saker, och i november kommer jag väl ha allt jag vill ha, men det har ju ryktats om att det ska komma ett University expantion, och det skulle väl inte vara helt fel!

The Sims 3 Övernaturligt har varit ute ett tag nu. Har du köpt det?
Nej, jag har inte skaffat det ännu då jag velat spara mina pengar till andra saker, och jag oftast brukar vänta med att köpa expantioner tills priset har sjunkit lite.

Planerar du att köpa Övernaturligt? Varför/varför inte?
Ja, jag hade tänkt skaffa det till jul. Antingen om jag får det i julklapp eller om det kommer någon härlig mellandagsrea på CDON.

Hur tycker du att expansionen Övernaturligt verkar?
Jag tycker det verkar jätteroligt och någonting kul att lägga till i spelet vid sidan om allt det alldagliga.

Vilken är din favorit av alla nya Varelser som kommit med Övernaturligt?
Jag tycker nog bäst om älvorna med deras vackra vingar och söta bus!

Om du fick välja ett levnadsstadie i Övernaturligt att vara själv på riktigt, vad skulle du vara? Varulv,vampyr, zombie etc?
Helt klart vampyr! utan några som helst tvivel! Jag har varit helt uppslukad av vampyrer sedan Twilight! :D

Om du såg fyra zombies med en bärbar stereo stå och dansa utanför ditt hus en fullmånsnatt, hur skulle du reagera då?
På riktigt: Jag skulle skrika, låsa in mig på mitt rum, ihopkrupen i min säng med täcket över huvudet och min nalle i famnen.

I Sims: Hoppa in och börja dansa med så klart! :D

Vampyrer VS Varulvar är ett gammalt, klassiskt tema och två uråldriga rivaler. Vilken sida vinner enligt dig?
Vampyrer!!!

Några sista ord?
Tack så mycket alla som röstade! Jag blev faktiskt väldigt förvånad när jag fick veta att jag vann!

Jag vill också säga till er andra som var med att jag tyckte att er bidrag var jättebra!

 

 

"Mike Trouble - Innan förbannelsen"

av lottis98

Det var midnatt. Månen lyste full på himlavalvet, med tusen och åter tusen stjärnor glittrande runt omkring sig. Det var den vackraste natten jag sett på länge. Ändå såg jag skräcken i hennes ögon. Hon var blodig, hennes kläder var upprivna och blottade den sönderrivna huden.

Sedan började hon springa därifrån, snabbare än jag någonsin sett henne springa.

Nej Erin! Vänta!” skrek jag efter henne. Jag ville inte förlora henne så här.

Jag sprang efter henne och var snart ikapp. Fullmånens krafter gav mig snabbhet som jag inte trodde var möjlig.

När jag var tillräckligt nära så kastade jag mig över henne för att få henne att stanna. Min tyngd tryckte ned henne mot marken. Jag ruskade på henne och försökte få henne att titta på mig, se mig i ögonen och förstå hur ledsen jag var för vad jag hade gjort.

Jag tog hennes huvud mellan mina händer och försökte få henne att se på mig, men hennes blick var livlös och det var då jag förstod. Jag har dödat henne...

 

Jag vaknade med ett ryck, skakande av de hemska syner jag hade upplevt i drömmen. Det var bara en dröm, det var bara en dröm!försökte jag intala mig själv, men innerst inne hörde jag en röst skrika ”DET VAR DU!”.

Jag mindes tillbaka till den där gången förra månaden då allting hände, dagen som förändrade både mitt och Erins liv radikalt.

 

En karneval hade kommit till stadsparken i Sunset Valley. Erin envisades om att vi skulle gå dit och ha lite kul, och hur kunde jag säga emot henne?

Vi hade väldigt kul. Spelade många roliga spel, tittade på många roliga shower och åt mycket spännande ny mat. Vi gick förbi ett zigenartält och gick in. Där inne satt en gammal dam som sa sig vara en spågumma från Moonlight Falls. Erin ville så gärna så jag gick med på att få vår framtid förutspådd, även om just då så trodde jag väl inte riktigt på det.

”Ni är två unga själar som älskar varandra.” började den gamla gumman. ”Ni älskar varandra mer än allt annat på denna jord. Ni kommer alltid älska varandra,” Jag och Erin tittade på varandra och jag kunde se leendet sprida sig i hennes ansikte. ”men ni kommer skiljas åt på det avskyvärdaste sättet som finns. Genom döden.” Jag brydde mig inte först, jag menar alla dör ju tillslut, så det är klart att döden någon gång kommer skilja oss åt. Men sedan spände hon blicken i mig och det var då jag blev riktigt skärrad.

”Vid nästa fullmåne kommer du att tappa kontrollen. Du försöker göra allt som står i din makt för att rädda henne men det kommer att vara förgäves.” Hon spände sedan blicken i Erin som såg livrädd ut och hade börjat gråta. ”När han tappar kontrollen så måste du vara beredd på att springa. Springa så fort dina ben orkar bära dig.”

Hon spände sedan blicken i mig igen och började prata på något språk som jag inte förstod, men jag kunde ändå känna att det var en förbannelse hon lade över mig, för jag kände hur allt inom mig förändrades, jag kunde känna smärtan, hjärtesorgen och blodtörsten.

Jag for upp från stolen jag satt på och grabbade tag i Erins arm och sprang sedan ut därifrån med henne. När vi kom ut kände jag en otrolig yrsel och vek mig dubbel och kräktes.

 

Fullmånen kom och jag kände samma känslor som jag hade känt då spågumman förbannade mig, fast värre. Det värkte i varenda muskel när jag kände hur de sträcktes ut och blev större och starkare, jag kände hur håret började växa på armarna, bröstet, ryggen och benen, kläderna slets sönder av de växande musklerna och sedan, utan att kunna hindra det, så steg det upp ljud ur strupen på mig. Det var ett långt, intensivt ylande och jag flydde sedan ut ur huset.

Jag hade oturen att möta Erin på sin dagliga kvällsjogging och därifrån kan ni ju gissa er till vad som hände.

 

Nu har jag flyttat till Moonlight Falls för att minska riskerna för att det händer igen. Här är det ju ändå ”normalt” att vara som jag. Men varje natt drömmer jag samma mardröm, en dröm som jag försöker intala mig själv att det är just det, en dröm...

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-09-25 20:47 #1 av: SimsBrooke

Puttar upp =)

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2012-09-25 21:38 #2 av: Gerbilles

Grattis!! :D

Anmäl
2012-09-26 00:59 #3 av: [SallysPigge]

Grattis! :-D

Anmäl
2012-09-26 07:09 #4 av: Hallonsmurfen

Grattis!! :D

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-09-26 13:38 #6 av: Mida

Grattis! :)

Anmäl
2012-09-26 20:29 #7 av: SimsBrooke

Grattis till er alla :D

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.