Allmänt

Så kopierar du dina sparfiler

2012-11-10 03:48 #0 av: Mitchika

I stort sett alla som spelar The Sims 3 har någon gång upplevt problem med sina spel som sedan fått konsekvenser på ens sparfiler. Vissa förlorar sparfiler till det ökända "Felkod 12", medan andra råkar ut för förstörda familjer på grund av strömavbrott eller att datorn stänger av sig. Här kommer en enkel guide till hur du säkerhetskopierar dina sparfiler, utifall att det värsta skulle hända.

The Sims 3 kan vara ett krångligt, ostabilt och buggigt spel ibland och det är hemskt när såna saker går ut över och förstör ens sparfiler. Familjer som man har ansträngt sig på, jobbat med och hus man har byggt på i flera timmar som bara försvinner.

Sorgen och frustrationen är enorm, men sorgligt nog finns det sällan mycket man kan göra åt det.

Det bästa sättet att förhindra förlusten av massa speltimmar, familjer och hus man vill spara är framförhållning. Det vill säga, planera i förväg. Där är det bästa rådet jag kan ge att säkerhetskopiera dina sparfiler. På så sätt förlorar du inte hela din sparfil och familj om något inträffar under spelandet.

Här nedanför ska jag försöka göra en så detaljerad förklaring som möjligt till hur man kopierar sina sparfiler!

Jag använder en PC med Windows 7, så bilderna jag använder i artikeln är bilder från min egen dator.

 

Steg 1: Öppna The Sims 3mappen

På PCdatorer så ligger The Sims 3mappen med sparfilerna i Mina Dokument (eller bara Dokument, som den heter i Windows 7). Du når den mappen lättast genom att öppna Startmenyn, den lilla flaggikonen längst ner på programlisten, oftast i motsatta hörnet som datorns digitala klocka.

När man öppnat startmenyn får man en lista av olika program man kan välja mellan, samt olika mappar och annat att öppna. Här ska man klicka på "Dokument" eller "Mina Dokument", beroende på vad det heter.

Har du klickat på Dokument så ska en mapp öppna sig, som oftast innehåller en massa andra mappar och kanske även Worddokument och annat som du/andra i familjen har skrivit på datorn.

Här ska du leta efter en mapp som heter "Electronic Arts". The Sims 3mappen ligger i den. Electronic Arts eller EA är namnet på företaget som skapat spelet och alla dess expansioner.

NOTERA att det är mappen "Electronic Arts" du ska öppna, inte EA Games om det finns en sån mapp i Dokument. Electronic Arts är mappen som The Sims 3 ligger i, EA Games är mappen som The Sims 2 ligger i.

Nu när Electronic Artsmappen är öppen så ska The Sims 3 ligga där synligt, bland kanske ett par andra mappar också beroende på vilka spel du har installerade. Det är bara att dubbelklicka på The Sims 3mappen och öppna den.

Som ni kanske ser så ligger det en mapp som jag har skapat här, kallad "Medeltiden SPARKOPIOR". Det är mina reservkopior av sparningarna från The Sims Medeltiden. Även om jag inte förvarar mina sparkopior till Sims 3 här så har det funkat utmärkt att ha sparkopior här utan att det påverkar varken The Sims 3 eller The Sims Medeltiden när jag spelar.

Nu när The Sims 3mappen är öppen kan vi gå vidare till Steg 2.

 

Steg 2: Hitta sparfilerna och välj vilka (om inte alla) som ska säkerhetskopieras

Det finns en hel del mappar och filer i The Sims 3mappen och det kan vara förvirrande att veta vad man ska göra härnäst och vad man ska leta efter. Mappen som dina sparfiler finns i heter "Saves" och det är den vi ska säkerhetskopiera!

Men innan vi går vidare med att säkerhetskopiera hela mappen så går vi in i den för att se hur sparfilerna ser ut. Dubbelklickar du på Saves så kommer du in i en ny mapp med massa andra mappar. Det är dina sparfiler.

Som du kan se så finns det en dublett av varje sparfil/mapp. Ett exempel på hur det kan se ut är "Eithan i Lunar Lakes.sims3" och "Eithan i Lunar Lakes.sims3.backup". Det ena är en backup, en reservkopia som alltså Sims 3 skapar åt dig!

Det låter ganska bra, men den här backupfilen uppdateras i samband med din egen sparade fil när du spelar. Vilket ibland leder till att felet i den ursprungliga filen sparas över till den här backupfilen också.

Därför ska vi göra egna kopior av sparfilerna, som inte kommer att uppdateras samtidigt som du spelar men som då samtidigt är skyddade från eventuella buggar och glitchar som kan uppstå.

Det innebär att du kan förlora en hel del speltid i alla fall, men hela familjen kommer inte att gå förlorad. Om du dessutom håller dina kopior uppdaterade (reservkopierar sparfilerna igen efter att ha spelat) så riskerar du inte att förlora för mycket.

 

Nu kan du välja vad det är du vill säkerhetskopiera. Vill du säkerhetskopiera bara en speciell sparning så går du in i Savesmappen och letar reda på den sparning (mapp) du vill kopiera. Mappen kommer heta precis vad du döpte din sparning till.

Om du inte vet/kommer ihåg vad du döpte din sparning till kan du enkelt kolla upp det genom att bara starta upp The Sims 3. Jag ger ett exempel nedan:

Jag vill säkerhetskopiera min sparfil där jag skapade mig själv som vampyr och bor ihop med en mumie, ett spöke, en Simbot och två hästar. Men jag kommer inte ihåg vad jag döpte sparfilen till! Det löser jag enkelt genom att starta Sims 3 och leta reda på min spelfil där.

Här kan man se namnet på sin sparade fil, skrivet i stora blåa bokstäver ovanför bilden på familjen. (Se det röda, inringade området) Det är namnet på din sparfil och det är vad mappen som är din sparfil i Saves heter.

Så gör du för att hitta en specifik sparfil om du bara vill kopiera en. Du kan välja att kopiera bara den ena mappen (Sparfilen.sims3) eller så kan du kopiera båda två (Sparfilen.sims3 och Sparfilen.sims3.backup).

Det gör ingen större skillnad, men jag kopierar i stort sett alltid båda filerna för att ha en kopia på även backupen. Vissa kan tycka att det är onödigt (och det tar upp mer plats på hårddisken) men det är individuellt hur man vill göra.

När du har valt vilka sparningar du vill reservkopiera (eller om du har bestämt dig för att kopiera hela Savesmappen) är det dags för att kopiera filerna.

 

Steg 3: Kopiera dina sparfiler och placera kopiorna på en annan plats

Att kopiera Savesmappen är inte speciellt svårt. Du behöver bara högerklicka på mappen (klicka med den högra musknappen) och välja alternativet "Kopiera".

För att kopiera en eller flera separata sparfiler (om du inte vill kopiera hela Savesmappen och varje sparfil i den) gör du på samma sätt, fast med sparfilens mapp/mappar istället.

Nu måste du bestämma vart du vill ha dina reservkopior. Jag rekommenderar INTE att ha sparkopiorna i samma mapp, men det kan eventuellt funka.

Annars kan du bara skapa en ny mapp på skrivbordet eller på en extern hårddisk (en bärbar hårddisk som du kopplar in i datorn och kan användas för att flytta filer mellan olika datorer) eller på ett USButrymme med mycket utrymme.

I den här guiden så skapar jag helt enkelt en ny mapp på skrivbordet, där jag tänker förvara mina sparkopior.

Jag kommer döpa mappen till "Sims 3 Sparfilskopior", men man kan döpa mappen till precis vad man vill. Det viktigaste är att man själv vet vad som finns i den.

Sen öppnar du bara din nya mapp och väljer "Klistra in".

En kopia av Savesmappen/sparfilen kommer att skapas i mappen och det är det som blir dina säkerhetskopior av sparfilerna.

Beroende på hur många sparfiler du har och hur mycket du har spelat på dom kan det vara en ganska stor mapp. Som i mitt fall, med 8,66 GB. Har man inte plats med det på datorns hårddisk och inte har en bärbar hårddisk eller USB kan man välja att bara kopiera vissa sparfiler.

Då kan det se ut såhär istället:

Efter att du är klar så kan du flytta din mapp med reservkopiorna vart du än vill ha den. Till skillnad från Savesmappen i The Sims 3 så behöver inte reservkopiorna ligga på en speciell plats.

Reservkopiorna uppdateras inte när du spelar, men dom är också säkra från buggar, glitchar och andra problem som kan uppstå när du spelar. På så sätt, om en sparfil blir förstörd eller korrupt, så förlorar du inte hela familjen eftersom att du har en kopia på den.

För att se till att du inte förlorar för mycket speltid heller så rekommenderar jag att du kopierar dom sparfiler du spelar mest på relativt ofta. Till exempel, om du spelar felfritt från fredag kväll och hela helgen igenom så rekommenderar jag att du gör en ny reservkopia av din sparfil på söndagen.

På så sätt förlorar du inte allt för mycket speltid om du sedan skulle råka ut för problem med spelet och sparandet sen under veckan.

OBS! Du behöver inte ha flera olika reservkopior av samma sparning. Om du kopierar en sparfil på nytt för att få med det senaste du har gjort med din familj så kan du radera den gamla reservkopian och ersätta med en ny.

 

Kom ihåg! 
Efter att du har kopierat dina sparfiler, gå tillbaka till The Sims 3mappen och kolla så att du verkligen har kopierat Savesmappen/sparfilen och inte råkat flytta den.

Det var en miss jag gjorde ett par gånger när jag var ny på säkerhetskopiering av sparfiler och som gav mig en och en annan hjärtattack när jag startade spelet och upptäckte att alla mina sparfiler var "borta".

 

Om ni fortfarande har några frågor angående säkerhetskopiering av sparfiler så är ni jättevälkomna att posta dom här, eller skicka ett PM till mig.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-12 17:48 #1 av: Mitchika

Ytterligare en ny artikel, som kan vara bra att ha nu när Årstider släpps! :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-12 17:49 #2 av: SimsBrooke

Mycket bra :D

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2012-11-12 17:49 #3 av: Mitchika

#2 Tack så mycket! Skrattande

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-12 20:01 #4 av: Hallonsmurfen

hur gör man om nu familjen har "buggat sig själv till förintelse", och man har en sparningskopia? för att öppna den alltså?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-12 20:03 #5 av: Mitchika

#4 Ah, det är ungefär samma sak som i guiden, fast tvärtom! :)

Du öppnar The Sims 3mappen, går in i Saves och så raderar du den familjen som har "buggat sig själv till förintelse". Efter det går du till din sparningskopia, kopierar den och klistrar in den i Saves istället.

Då ersätter det den gamla sparningen och kopian bör dyka upp synlig och redo att spela på. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-12 20:12 #6 av: Hallonsmurfen

alltså, jag gör så här:

jag har kopierat "thefamilylarchada.thesims3".

jag går in i saves och tar bort "thefamilylarchada.thesims3".

sedan går jag in i thesims3 sparningskopior och kopierar kopian.

jag går tillbaka till saves och klistrar in.

men ingenting händer.

det finns "thefamilylarchada.thesims3.backup" och "thefamilylarchada.thesims3.bad", men inte med bara .thesims3....

vad gör jag för fel?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-12 20:18 #7 av: Mitchika

#6 Jag förstår inte ett dugg. Om du har kopierat "thefamilylarchada.thesims3" och den ligger i en reservmapp så borde det ju vara den filen du kopierar och klistrar in?

Finns det en kopia i din mapp som heter bara "thefamilylarchada.thesims3"? Menar du alltså att filen döps om när du klistrar in den i Savesmappen?

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-12 20:29 #8 av: Hallonsmurfen

#7 jag vet inte, jag är rätt trött just nu x)
Jag får kolla imorgon, jag ska nog lägga mig nu (höjden av att vara en anti-kvällsmänniska)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-12 20:31 #9 av: Mitchika

#8 Gör det och gör ett nytt försök imorgon. :)

Jag finns här för att hjälpa då med, om det fortfarande behövs! Jag ska fortsätta rita, njuta av livet som "nattmänniska" och planera lite över nästa Simsprojekt. :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-13 07:31 #10 av: Hallonsmurfen

den här gången, kom det upp något om vill du slå ihop filerna..o.s.v

men jag hittar fortfarande inte den bland saves.

jag ska berätta exakt hur jag gör:

 • igår tog jag bort "thefamilylarchada.thesims3" ur saves.
 • sedan gick jag in i ts3sparningskopior, och kopierade "thefamilylarchada.thesims3".
 • sedan gick jag in i saves och klistrade in, men inget hände.
 • idag kopierade jag thefamilylarchada.thesims3 och klistrade in i saves, då kom det upp två bilder, en tom mapp och en full mapp, och det stod "det finns redan en mapp med det här namnet, vill du slå ihop de" typ.
 • jag klickade på ok, och så kom det upp några alternativ, där valde jag kopiera och ersätt.
 • det kom upp samma alternativ flera gånger, fast det var ju med olika saker (någon gång var det något med moonlight falls, och någon gång något annat).
 • när det var klart kom det fram en sån mätare och när den blev full så försvann den.
 • men inget hände...

en annan fråga är, varför finns det .bad på min dator? Obestämd

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-13 14:10 #11 av: Mitchika

#10 Oj, nu kan du ha rört till det rejält. Funkar det inte en gång så lär det inte funka om man gör om det en massa gånger.

Om datorn säger att det redan finns en fil med det namnet i Saves så finns den där.

En sparfil med ".bad" på slutet är oftast en korrupt version av sparningen. Den kan man behöva flytta ut ur Savesmappen för att den inte ska ställa till med problem med sparfilen.

Menar du att du har tre sparfiler i Savesmappen med familjen Larchada? "thefamilylarchada.thesims3", "thefamilylarchada.thesims3.bad" och "thefamilylarchada.thesims3.backup"?

Provade du att starta Sims 3 efter att du flyttat in reservkopian i Saves, trots att du inte såg den?

 

Det här räknas inte som säkerhetskopiering av sparfiler, utan det här är mer i kategorin "räddning av sparfiler". Något jag inte skrivit en artikel eller guide för än då jag inte har haft energi att engagera mig i räddning av sparfiler igen på ett bra tag.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-13 14:39 #12 av: Hallonsmurfen

#11 ja det finns tre, eller fanns...Obestämd

men jag har inte testat spela sims sedan jag gjorde det här, så jag vet inte..

jag ska göra det sen.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-13 15:41 #13 av: Mitchika

#12 .badmappen ska bort och det ska ligga en vanlig filmapp plus backupmappen.

Funkar familjen att ladda sen så bör problemet vara fixat. Annars finns det andra metoder.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-13 15:49 #14 av: Hallonsmurfen

#13 ska jag bara radera .badmappen, eller ska jag göra nånting med den?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-13 16:13 #15 av: Hallonsmurfen

helv.. euhhm Skäms attans menar jag..

...familjen är lika borta som godiset i min skål en lördagkväll.

Gråter får starta en ny legacy, men jag tänker minsannodag använda samma karaktärer och det tänker jag göra tills jag lyckas!! Skrikandes

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-13 16:15 #16 av: [SallysPigge]

#14 Du kan nog slänga den då Mitchika inte nämner något om att spara den. :-)

Anmäl
2012-11-16 11:09 #17 av: SimsBrooke

Puttar upp artikeln lite så fler ser den :D

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2012-11-29 15:34 #18 av: Hallonsmurfen

när man ska uppdatera backupen, hur gör man då?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-11-29 16:24 #19 av: Jusse.

Jättebra artikel! Bra jobbat Mitchika! Smiley 3d respect 43.gif

()_()
(●‿●)
(     )
( W )
(     )

Anmäl
2012-11-29 18:21 #20 av: Mitchika

#18 Då raderar du den gamla backupen och gör en ny backupkopia på samma sätt som artikeln beskriver. :)

 

#19 Tack så mycket! SkrattandeSkäms

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-11-29 18:26 #21 av: Hallonsmurfen

#20 ok, tack :)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-12-05 14:49 #22 av: Ewii

Jag har en fundering, när jag gick in i mina saves upptäckte jag sparfiler från en familj jag har raderat, finns det något sätt att "återuppliva" den?

Anmäl
2012-12-05 14:56 #23 av: Mitchika

#22 Det kan det nog göra, men jag är inte säker.

Jag har också sett såna sparfiler, men jag har inte brytt mig om dom då jag inte velat ha tillbaka sparfiler jag har raderat självmant.

Jag har för mig att dom heter t.ex "FamiljenAndersson.sims3.backup". Prova att ta bort ".backup"delen i filnamnet genom att byta namn på filen. När den bara heter t.ex "FamiljenAndersson.sims3" så kan du starta Sims 3 och kolla om filen fungerar. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-05 15:03 #24 av: Ewii

#23 det fungerade! Tack så mycket! :)

Anmäl
2012-12-05 15:24 #25 av: Mitchika

#24 Åh, vad kul att det funkade! :D

Då vet vi hur man återfår gamla sparfiler som man en gång raderat. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-15 17:01 #26 av: Misarn

Håller på nu att återställa från min senaste sparning annars är alla mina familjer borta =/

Anmäl
2012-12-15 17:17 #27 av: [SallysPigge]

#26 Nämen oj Rynkar på näsan

Anmäl
2012-12-15 17:22 #28 av: Misarn

Det fungerade, gud vad skönt, kan säga direkt att jag inte kommer installera patchen igen!

Anmäl
2012-12-15 17:23 #29 av: [SallysPigge]

#28 Är det den nyaste patchen? Den har inte jag installerat ännu ...

Anmäl
2012-12-15 17:26 #30 av: Mitchika

#28 Jösses, var det patchen som orsakade sån skada?! :O

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-15 18:55 #31 av: Misarn

Ja det måste vara den som ställde till det, kan inte komma på något annat =/

Anmäl
2012-12-15 18:58 #32 av: Mitchika

#31 Hade du mods i spelet när du installerade patchen? :S

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-15 20:52 #33 av: Misarn

Jag tar bara ner från Thesims.com knappt det, tycker bäst om att spela med saker man får genom spelet, tycker det fungerar bättre då =)

Anmäl
2012-12-15 20:55 #34 av: Mitchika

#33 Okej, då var det inte det som orsakade det i alla fall. :)

Personligen är jag tvärtom. :D Jag har så mycket buggreparerande mods för att inte förlora mina familjer att det är svårt att komma ihåg vilka som gör vad längre.. XD

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-15 23:00 #35 av: Misarn

#34 Hihi blir lätt så =)

Anmäl
2012-12-31 09:50 #36 av: Hallonsmurfen

okej, nu måste jag fråga igen, för att vara på den säkra sidan, gör jag rätt om jag gör såhär?

(jag ska fixa med kopian så det funkar igen)

 • jag går in i saves och tar bort "familjen.thesism3"
 • jag kopierar "familjen.thesims3" i sparningskopior-mappen.
 • går in i saves igen och klistrar in "familjen.thesims3".

men om jag har kopierat "familjen.thesims3.backup" ska jag göra något med den då?

och vad ska jag göra med "familjen.sims3.bad"

oj, vad stort det blev Förvånad

och nu finns det två "familjen.sims3.backup" i saves mappen.

såhär ser det ut:

"familjen.sims3"

"familjen.sims3.backup"

"familjen.sims3.backup"

"familjen.sims3.bad"

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-12-31 15:10 #37 av: Mitchika

#36 Alla mappar som slutar med ".bad" i Savesmappen behöver oftast tas bort. Det är korrupta versioner av din sparfil som kan ställa till med krångel i sparfilen.

".backup"filen är just vad det låter som. En extra backup, en extra säkerhetskopia, om den ursprungliga sparfilen inte skulle funka. Börjar din sparfil krångla så kan du växla till en av .backupfilerna och hoppas på att felet inte hunnit sparas över på dom.

Vore jag du så skulle jag testa att ta bort ".bad"mappen och prova att ladda min sparfil i Sims 3 igen innan du tar bort den nyare versionen av sparfilen och ersättet med en reservkopia. :)

Krånglet med sparfilen kan orsakas av ".bad"mappen och det är alltid värt ett försök för att se om det funkar. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2012-12-31 15:15 #38 av: Hallonsmurfen

#37 okej, jag ska testa om det funkar om jag tar bort .bad imorgon :)
Jag ska alldeles strax iväg, eftersom det är nyår idag :D
Gott nytt år förresten :)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-12-31 15:22 #39 av: Mitchika

#38 Gott nytt år! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-01 08:51 #40 av: Hallonsmurfen

ska jag bara högerklicka på .bad och välja ta bort, eller ska jag göra någonting med den?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-01 14:20 #41 av: Mitchika

#40 Ja, det kan du göra. :)

Bara radera den därifrån så att den inte riskerar att störa/förstöra något.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-01 14:55 #42 av: Hallonsmurfen

#41 ok, ska testa efter Ivanhoe :D

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-01 17:18 #43 av: Hallonsmurfen

det funkar fortfarande inte Gråter

men ska jag göra som det står i #36?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2014-08-25 20:13 #44 av: fia1116

Jag har en fråga, när jag tittar in i min saves-mapp, så finns där massor med familjer som jag raderat i spelet! Är det ofarligt att ta bort dessa från saves-mappen?

Anmäl
2014-08-25 20:45 #45 av: Mitchika

#44 Japp, det borde vara helt ofarligt! Minns jag rätt så är det backup-filer som kan finnas kvar även efter att man raderat familjerna i spelet, så dessa filer bör du kunna ta bort utan problem. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-08-25 20:56 #46 av: Hallonsmurfen

Hahaha, åh shit. Mina gamla kommenterar. Jag har inte ändrats så mycket. Oskyldig

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2014-08-25 20:59 #47 av: Mitchika

#46 Och jag upptäcker att jag är drygt 1½ år sen med att svara på dom... FörskräcktSkäms

Förlåt så mycket för det, Hallonsmurfen! Jag hoppas att du lyckades lösa saker och ting ändå...? Skäms

OT-kommentar, men... jag älskar Ivanhoe! Gammal nyårstradition här hemma. Oskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-08-25 21:06 #48 av: fia1116

Tack för svaret! Haha, ja jag märkte att det var en gammal (men ack så informativ!) tråd jag dammade av Glad

Anmäl
2014-08-25 21:09 #49 av: Mitchika

#48 Ingen fara! Det här är en artikel, så den är det bara att posta i så mycket du vill. Skrattar

Den är gammal, men aktuell och användbar fortfarande. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-08-26 16:22 #50 av: Hallonsmurfen

#47 Jag vet inte faktiskt, orkar inte bläddra upp och kolla vad jag hade problem med *ultralat* och jag tvivlar att jag skulle veta även om jag läste, så som jag skrev. Oskyldig

Men jag har en känsla av att det var när familjen Larchada número uno började strula, och i så fall har det ju löst sig på sätt och vis. Lipar

Vår familj tittar också på Ivanhoe varje år. Skrattar

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2014-08-26 16:39 #51 av: Mitchika

#50 Haha, okej, vad bra i så fall. Skrattar

Det känns bara lite smådumt nu i efterhand att upptäcka att man missat svara på några frågor... Skäms

Det gjorde vi alltid också när jag bodde hemma (och dom få gånger det missades blev jag upprörd som sjutton). I ärlighetens namn så var det det enda som min familj orkade göra dagen efter nyårsafton... SkrattarOskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-11-09 17:50 #52 av: fia1116

Nu skriver jag här igen. :) Jag har nyligt installerat om alla mina spel och ska lägga in allt jag har sparat där det hör hemma igen, i the sims 3-mappen, men jag hittar ingen saves-mapp där familjerna ska vara? Är det så att den mappen inte finns förrän man har startat spelet igen? Mods-mappen måste jag väl också ladda ner igen eller?

Anmäl
2014-11-09 22:22 #53 av: Vermin

#52 Finns ingen save-mapp förrän du sparat något. Om jag minns rätt så finns väl Mods-mappen där, men inte resource.cfg filen som krävs för att få mods att funka (är lite rostig, länge sedan jag spelade sims 3 nu)

Anmäl
2014-11-10 18:20 #54 av: fia1116

Nej mods-mappen finns inte heller, den laddar man ner via modthesims men det vet jag hur man gör så det är lugnt haha.Skrattar Det är saves-mappen som är problemet Ledsen

Anmäl
2014-11-10 19:39 #55 av: Mitchika

#52 Som #53 skriver så dyker Saves-mappen oftast upp efter att man sparat något. Om du vill kan du snabbt starta upp spelet, starta ett nytt spel, spara det och sen stänga ner. En Saves-mappen ska då ha skapats i The Sims 3-mappen. Glad

Annars borde det räcka om du skapar en ny mapp i The Sims 3-mappen, döper den till Saves och sen lägger in en kopia av dina sparfiler i den och startar upp spelet. Det borde fungera också. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.