2012-12-20 21:41 #0 av: SimsBrooke

Nu är det äntligen här expansionspaketet som vi längtat så mycket efter, Årstider. I detta expansionspaket blir spelet lite mer levande än innan, precis som för oss så blir det sommar, höst, vinter och vår. Nu kan dina simmar upptäcka en helt ny värld för dem där det kan bli varmt och skönt till kallt och halt. The sims 3 Årsitder kom den 15 November 2012 och det kostar 399:- på cdon.se

The sims 3 Årstider har mycket att erbjuda, nu kan dina simmar till exempel simma i havet, ligga på en luftmadrass antingen i havet eller poolen, få besök av utomjordingar, köpa paraply eller varför inte ett parasoll för att skydda sig mot regn eller solen på sommaren, få en solbränna eller varför inte kolla hur vädret kommer bli. 

Detta är bara några av sakerna som kommer nämnas i denna recension =)
I denna recension kommer vi att följa Lucas Scott(samma sim som ni mött i Familjen Jones/Håger/Scott) och Brooke Sims med hennes hundar Bizzie, Bamsan och Bums. Brooke Sims kommer ni att få lära känna vid något annat tillfälle. 

Vi börjar som vanligt med byggläget tycker jag:



Det kom med ett nytt staket med Årstider, det kom även med en grind som tillhör detta staket men eftersom jag inte vill ta med allt i recensionen får ni kolla in det i spelet =) 

Staket samt grinden kommer i färgerna ovan, Vitt, ljust brunt och mörkbrunt. Grinden som kommer med är en ganska stor grund, den kräver två rutor och dessutom är den lite högre än själva staket.





Dörrar och fönster kommer också med, samma färg som staket. Har väl inte mycket och säga om dessa saker mer än att fönstrena till vänster på bilden är öppna som ni kan se. Snygga fönster tycker jag, då jag gillar dem små fönstrena till vissa rum och de lite större till andra rum som vardagsrummet. 

Det har tillkommit något som inte funnits förut, och det är blueprint, detta innebär att du sätter ut färdiga rum som redan är möblerade, med tapet och golv. Så för er som inte vill hålla på själv kan försöka att pyssla ihop ett hus med hjälp av ritningar. Denna funktion kom redan innan Årstider så du behöver inte ha Årstider för att kunna använda.  

När du är inne i både köpläget och byggläget hittar du den inringade symbolen, detta är den nya funktionen ritningar. När ni trycker på den knappen ser det ut så här:

Nu ser detut så här, ovan alla bilder ser ni rumikoner. Där får ni leta fram en stil ni gillar, klicka på bilden och dra den sedan ut på tomten där ni vill placera. Mitt tips är att dra ut alla rum ni vill ha på tomten för att se hur alla rum ser ut.

Alla rum ser olika ut, man får testa sig fram till det man tycker ser bra ut. Under arbetets gång kan ni kolla hur det ser ut genom att trycka på en knapp som heter "Granska ritning" som är i mitten av skärmen på ovansidan.

När ni tryckt på "Granska ritning" så kommer det yttligare två knappar en heter "Avbryt" trycker ni på den hamnar ni igen som den första bilden av ritningen, och den andra knappen heter "Godkänn ritning", godkänner ni det ni gjort så är ni klara och kan flytta in simmar.

Vi går vidare med köpläget:


I badrummet kan du få en dusch kombinerad badkar som jag tycker är grymt snygg, speciellt den till höger i bilden. 

En ny grill, slush maskin och en ny papperskorg finns tillgänlig. Slush maskinen kan du göra olika isglassar, men håll koll på dina simmar istället för att laga riktig mat så går dem till denna maskin hela tiden. ÄVEN när dem är mätta.

Hur bor dina simmar? Är det trångt, stort, är dem många som ska äta mat samtidigt? Ja men varför inte införskaffa ett nytt köksbord till dina simmar, antingen ett litet fyrkantigt för fyra personer, eller ett större där man kan ha mellan 4-6 simmar sitta, eller varför inte två långbord som får plats mellan 6-8 simmar. 

Nya soffbord finns också. Min absoluta favorit jag blev helt förälskad i är den i mitten på översta raden, gud så kär jag blev, så det finns hos mina simmar oftast.



Det finns två nya sängar(har valt att inte ta med dem) och så finns det grymt många sängbord. Gillar den första och sen den näst sista. Det känns roligt att dem kommer med nya grejer lite annorlunda grejer.

Ny bar, bokhyllor, byrårer och skrivbord. 

Två möbler för utomhusbruk med olika färger, soffor och fåtöljer även den sista längst till höger på andra raden är en solfåtölj, inte alls som de som redan finns så den gillar jag inte alls. Den ser konstig ut.

Lite dekorationer finns även, det som kan användas som även kan hängas på väggen är dem två grejerna längst upp till höger: snowboarden. 

Lite nya aktiviteter som kom med Årstider: längst upp till vänster, ramp för snowboarding, ovanför rinkarna finns en "hink" med äpplen, hästskokastning, den röda och blåa är skydd då man spelar vattenkrig och snöbollskrig, fotbollsmål och isrink och rullskridskorink. Dessa finns även på de olika festivalerna jag kommer skriva om lite längre ner.



Och till sist tavlor. Det finns mer saker men kan ju som sagt inte visa allt. Ni måste ju få ha något att upptäcka själva, det som finns mer är bland annat speglar och lampor.

Nu går vi över till kläderna:  



I klädväg finns egentligen inte så mycket, det enda som kommer till är väl ytterkläderna. Även så finns det några utklädnader så som en korv(Hot dog), eller varför inte låta dina simmar gå som en sjöjungfru eller en liknande koplanta.

Den till vänster och i mitten är tjejskor och till höger är killskor.



Dina simmar kan även gå som utomjordingar och någon sorts tomte. Det finns så klart mössor, dock hitta jag inga till killarna och det känns ju lite konstigt, till barnen finns mössor till båda könen. Men till unga vuxna finns inga, eller har jag missat nått? Säg till i så fall

Vi lämnar nu både byggläget och köpläget även "skapa en sim" läget och tittar på nya saker som tillkom med Årstider.

Vi börjar med festivalområdena

Min familj Lucas Scott och Brooke Sims bor i Sunset Valley. När du går ut så du ser hela staden så ser festivalikonen ut som på bilden. När det inte är festival så ser ikonen ut som vanligt.



Så här ser sommarfestivalen ut, den allmänta tomten ser precis ut som vanligt det enda som gör skillnad är att det tillkommer saker för varje festival.

Så här ser vinterfestivalen ut. 

Jag ska visa lite grejer som finns med i de olika festivalerna. En del kommer jag bara nämna då jag inte har tagit någon bild.

Denna "kisok" finns på alla festivaler där kan du köpa allt från Pommes frites, kaffe, läsk, varm choklad(på vintern/hösten) eller andra goda saker. Mendetta är inte bara en kisok för att kunna köpa mat utan du kan även lösa in festivalbiljetter, biljetterna kan du köpa bland annat smällare i olika slag, slushmaskin stor och mer smått och gott 

På några av festivalerna bland annat sommar, våren och hösten(tror jag) finns olika ätartävlingar här ska dem tävla i korvätartävling, det finns även pajätartävling, även olika andra aktiviteter bland annat de jag visade bild på längre upp. På vårfestivalen finns även ett "kissing booth" där din sim kan bli pussad med en annan som redan står där eller så kan din sim ställa sig där och ta betalt för att dela ut pussar.

För alla simmar både om din sim går i skolan eller jobbar får han/hon en slappardag som de är lediga på och får göra vad dem vill på. Denna ser ni där jobb/skolfliken finns. Den inringda dagen är slappardagen och de blir automatiskt lediga den dagen.

Här är två grejer som är väldigt roliga, på luftmadressen kan din sim antingen ta en tupplur eller varför inte läsa en bok medans han eller hon flyter omkirng på havet eller i poolen. Ni kanske funderar på vad den röda stora "tunnan" är för nått. Nu kan dina simmar få en brun utan sol, men det är på egen risk att gå in och få en brun utan sol. Vågar du ta risken?

Luftmadressen hittar du under byggläget och vid poolgrejerna där du även hittar dykbrädan.



Nu kan man även ha helgdagsbelysning, antingen en kant(slingan sitter efter kanten av taket) eller en hängande(Slingan hänger ner från taket). Du kan välja att ha blandad färg eller bara enfärgad.

För att få helgdagsbelysning tar du upp väggarna så du ser ytterdörren, klicka på ytterdörren då kommer alternativen upp som du kan se på bilden. Tryck på Helgdagsbelysning. Så får du välja hängande eller kant och sen vilken färg du vill ha.

Precis som i The sims 2 Året runt kan du kolla hur vädret ska se ut. I tvåan fick man bara den akutella väderrapporten i trean ser det lite annorlunda ut.

Så här ser väderleksrapporten ut nu, du får rapport för 6 dagar, men som i verkligeheten kan ju vädret ändra sig. DU kan titta på vädret på tvn, datorn eller i tidningen.



Parasoll och paraply är nytt i the sims. Parasollen till vänster är bra på sommaren och det är varmt och soligt. Det funkar även till regn men det är inte tät som ett paraply är. Parapluet finns i tre olika färger, det som ni ser på bild, ett med hundmotiv och prickar på. 

Har din sim någon färdighet i händighet? Lägg paraplyet på golvet och gör paraplyet självlysande, du kan själv välja vilken färg ditt paraply ska lysa i.

Du hittar paraplyet så här

- Sortera efter rumstyp
- Utomhus(sista kategorin med en grill)
- Utomhusaktiviteter(ser ut som en rudgby boll den "hänger" ovanför solstolsikonen)

I den kategorin långt upp hittar du parasollet och paraplyet.



Vid din sims huvud(ovanför klockan) finns dessa symboler. Sol - Sommar, Löv - Höst, snöflingan - Vinter, blomman - våren. Du kan föra pilen över varje symbol och då visas den bilden som är till höger. När jag tog den bilden var det sommar, det var 35 grader ute och 2 dagar kvar till hösten. 

Där kan du alltid se vilken årstid det är, hur många grader det är utomhus och hur många dagar det är kvar på just den årstiden du är på. 

Under alternativ kan du ändra hur långt du vill att varje årstid ska vara. Den minsta är 3 dagar. Du kan även välja bort årstider, men du kan tyvärr inte välja i vilken ordning årstiderna ska komma som du kunde i tvåan.



Har ni saknat utomjordingarna? Väntan är över för er, ni kan nu få besök av en utomjording OM ni har tur. Dem kommer nämligen inte alltid men ibland kommer dem nästan direkt. Här kan ni se en utomjording och hans farkost, ni kan även se när han för bort en sim också.



På den vänstra bilden så kan ni se olika alternativ precis som med en bil. Utomjordingar kan skapa en storm, invadera allmän plats och föra bort en sim.

På den högra bilden kan ni några nya alternativ, som att biostimulera, scanna, sondera och biodränera. Nu har jag inte testat dem grejerna bara scanna men det hände inte direkt många.

För er som inte vet vad som händer när när en utomjording invaderar en allmän plats så kan jag berätta lite grann.
- Utomjordingen åker till platsen och "läskig" musik börjar spela och han börjar att skrämma simmarna som är där. Han skickar ut en laser ur sin farkost, men för att det ska funka så måste man uppdatera så att farkosten har en laser.



Detta är en sten, ni som läser familjen Jones/Håger/Scott har sett vad detta är för något. För er som inte vet, detta är en vädersten som dyker upp någonstans i staden. För att denna sten som heter vädersten, denna kan enbart simmar med övernaturliga krafter använda så du måste alltså ha The sims 3 Övernaturligt OCH The sims 3 Årstider installerat samtidigt.

Vad tycker SimsBrooke?

Ett ord har jag ÄLSKART!

Älskar många utav de nya möblerna som finns och jag har ibland svårt att hitta möbler jag gillar, men många utav de nya möblerna älskar jag :D

Detta expansionspaket får 5/5 sims diamanter =)