Guider TS3

Spöken, döden behöver inte vara slutet *NYTT*

2013-01-08 01:44 #0 av: Mitchika

Få som har spelat något Simsspel har undgått att märka Spöken. Det första alternativa levandsstadie som fanns till Sims 3 och tillhörde grundspelet, ingen expansion. Men vad döljer sig verkligen bakom spökena i Sims 3? Och ännu viktigare; hur kan du ha glädje av dom? Här har du din fulla spökguide, från döden till… efterlivet!

Innehållsförteckning för guiden:

1. Spökena i Sims 3
2. Färger, utseenden och dödsorsaker
3. Hur du får spöken spelbara
4. Romantik, förhållanden och spökbebisar
5. "Livet" och "döden" för spöken
6. Frågor och svar

Äntligen så är min svenska guide för spöken i The Sims 3 klar! Den blev fruktansvärt mycket längre än vad jag hade räknat med, men det finns så mycket att säga och berätta om detta fascinerande levnadsstadie som står mig väldigt varmt om hjärtat.

Ingen måste läsa allt, utan guiden är till för att hjälpa, tipsa och vägleda den som har lust att döda sina simmar för att förvandla dom till spöken. Mycket nöje och lycka till med att få era spöken!


Alla olika varianter av spöken

1. Spökena i Sims 3


Först och främst, vad är ett spöke?

Spöken har funnits sedan första The Sims kom ut och har varit både en rolig och en irriterande del av spelandet. När en sim dör och dess kvarlevor (en gravsten eller en urna) finns utplacerade kan dess spöke dyka upp på nätterna och hemsöka platsen som dess kvarlevor finns på.

Oftast svävar spökena runt och besitter föremål (även om föremålen redan används av simmar!) och gör saker och ting som levande simmar gör.

I Sims 3 betraktas spöken som ”vanliga” simmar och levande simmar kan interagera med dom och umgås med dom, precis som om spökena vore vilken annan sim som helst.

Det ger många nya, roliga möjligheter och en sim kan skaffa sig ett antal spökkompisar genom att hänga på stadens kyrkogård på natten. Det går till och med att inleda ett förhållande med ett spöke, om man är sugen på en riktigt komplicerad relation.

Jobbar man riktigt på det också kan man få ett spökbarn att födas mellan en sim och ett spöke! Men det tar vi upp längre ner i artikeln.

Spöken kan göra allt som vanliga simmar kan, i stort sett

Skillnaden mellan spöke och sim

Förutom utseendet och svävandet finns det ett par roliga skillnader mellan spöken och vanliga simmar. För det första så är spöken transparenta och kan glida igenom väggar och dörrar utan problem.

Den andra skillnaden är att spöken inte behöver trappor eller sätt att ta sig upp/ner till andra våningar. Dom svävar helt enkelt dit dom vill, genom taket eller golvet.

Liemannen svävar ner från taket till våningen nedanför

Spöken har också en tendens att skrämma/uppröra andra simmar (vilket kan bli lite irriterande i längden), men till skillnad från Sims 2 så kan inte simmarna skrämmas till döds.

Varje spöke har också sin egen gravsten i sin personliga Katalog. Gravstenen kan inte flyttas från deras Katalog, men själva spöket kan interagera med sin gravsten och antingen ”Rista in gravskrift” eller välja alternativet ”Återvänd till underjorden”.

Om ett spöke väljer alternativet Återvänd till underjorden så försvinner spöket permanent och kan inte styras längre. Det går då vidare till efterlivet och evig vila.

I övrigt så är spöken i stort sett som vanliga simmar. Dom kan skaffa jobb, få vänner och fiender, bli förälskade, gifta sig, få barn och utveckla färdigheter.

Det finns några unika interaktioner mellan simmar och spöken, som till exempel att fråga spöket hur den ”kolade av”. Spöket svarar då vad det var som orsakade dess död, om det var till exempel ålderdom eller eldsvåda. 

Om du absolut måste veta...


2. Färger, utseenden och dödsorsaker


Spökenas olika utseenden

Som alla Simsspelare säkert har märkt så dyker spökena upp i en massa olika färger. Ju fler expansioner man har installerade, desto fler olika färger av spöken finns det.

Vissa spöken har även häftiga effekter, så som blixtrande hy, vågig hy eller flammande hy. Både färg och effekter beror helt på dödsorsaken, det vill säga vad spöket har dött av.

Ju fler expansioner du har installerade, desto fler möjliga dödsorsaker dyker upp i spelet och därmed fler olika varianter av spöken.

Nedan listar jag alla varianter av spöken, vilket spel dom kommer i och hur du dödar din sim för att få fram just det spöke som du vill ha! 


The Sims 3 grundspelet

I det vanliga grundspelet Sims 3 så finns det fem klassiska dödsorsaker för dina simmar.

Spökena beskrivs i ordning från vänster till höger

Ålderdom: 
En sim som dör av ålder blir ett vitgrått spöke.

Drunkna: 
En sim som dör genom att drunkna blir ett blått spöke med vågig hy, som påminner lite om en vattenyta. Det droppar även lite om dom, men det blir inga pölar från dom.

Elchock: 
En sim som dör genom en kraftig elchock blir ett gult spöke med elektrisk, blixtrande hy.

Eldsvåda: 
En sim som dör i en brand blir ett orange spöke med flammande hy.

Svält: 
En sim som dör av svält blir ett ljust lila spöke med dimmig hy. 


The Sims 3 Destination Världen

Spelets första expansion medförde ett nytt sätt att dö på och därmed en ny spökvariant! 

Mumiens förbannelse: 
En sim som dör av Mumiens förbannelse blir ett beigeaktigt spöke med svart dimma runtom.


The Sims 3 Drömjobb

Den fjärde expansionen till The Sims 3 innehöll också ett nytt sätt att dö på som varit relativt okänt och väldigt ovanligt. 

Meteor: 
En sim som blir träffad och dödad av en meteor blir ett mörkt orange spöke med brinnande hy, rök och glöd som skjuter ut från spöket till och från.


The Sims 3 Kvällsnöjen

Med Kvällsnöjen så dök vampyrer upp för första gången och deras sätt att svälta resulterade i en ny spökvariant.

Törst: 
En vampyrsim som dör av törst (deras variant av hunger) blir ett rött och svart spöke med ett blinkande, pulserande och slående rött ljus i bröstet.


The Sims 3 I Rampljuset

Ytterligare två nya sätt att dö på, men bara en ny spökvariant. ”Vattengrav”döden ger ett likadant spöke som när simmen drunknar. (Leva Livet och Husdjur hade inga nya spökvarianter för simmar att tillföra till spelet) 

Mänsklig staty/Levande begravd:
Om en sim som är Magiker har otur eller gör ett slarvigt jobb med den Farliga Lådantricket ”Levande begravd” så kan simmen dö av tricket. En sim som dör på det sättet blir ett nästan genomskinligt spöke med drag av grått och svart.


The Sims 3 Övernaturligt

Den här expansionen innehöll flera nya, roliga sätt att dö på och hela tre nya spökvarianter! 

Spökena beskrivs i ordning från vänster till höger

Gelébönsdöd: 
En sim som dör genom att äta fel böna från den Magiska Gelébönsbusken blir ett mörkt lila spöke med drag av ljust turkos/blå på vissa ställen, bland annat håret.

Omvandlad: 
Genom att använda De Vises Sten och förvandla saker till guld så kan det ibland slå fel och förvandla din sim till guld istället, vilket tar död på honom/henne. En sim som dör genom De Vises Stens förvandling blir ett gyllene guldfärgat spöke som glittrar.

Lockande, men farligt

Spökförbannelse: 
Om din sim är en häxa och kastar en misslyckad Spökförbannelse på en annan sim så kan det slå tillbaka på honom/henne själv med dödlig utgång. En sim som dör av Spökförbannelsen blir ett mörkt grönt spöke. 


The Sims 3 Årstider

Denna expansion kom tråkigt nog med bara en ny spökvariation, men det var en variant som jag personligen verkligen sett fram emot! 

Frös ihjäl: 
En sim som dör genom att frysa ihjäl blir ett ljusblått spöke med inslag av vitt. 


The Sims 3 Universitetsliv

Med den här expansionen kom det två nya spökvarianter, som jag inte vet hur välkända dom faktiskt är. 

Spökena beskrivs i ordning från vänster till höger

Död genom trubbigt våld: 
Det orsakas genom att en sim dör av två till synes harmlösa föremål. Den hopfällbara sängen och varuautomater. En sim som dör genom trubbigt våld blir ett rödrosa spöke med fjädrar som svävar runt dom till och från. 

Död genom utspel: 
Simmar som dör under protester blir ett ljusgrönt spöke som omges av symbolerna som simmar brukar skrika under protester. 


The Sims 3 Semesterparadis

Hela tre nya spökvarianter dök upp i den här expansionen! Flera av dom är väldigt läckra och ganska enkla att få fram. 

Spökena beskrivs i ordning från vänster till höger

Hajattack: 
En sim som blivit dödad/uppäten av hajar blir ett spöke med en lila färg och en läcker vatteneffekt över sig. 

Drunknade under dykning: 
Om en sim får slut på luft och drunknar när han/hon dyker blir ett mörkt turkosfärgat spöke. 

Uttorkning: 
En unik spökvariant för det nya livsstadiet, sjöjungfru. Om en sjöjungfru dör av uttorkning på land så blir han/hon ett gyllengult spöke. 


The Sims 3 In i framtiden

Två nya spökvarianter dök upp i den troligtvis sista expansionen i The Sims 3. Samt det nya "Framtida urnhologrammet". 

Spökena beskrivs i ordning från vänster till höger

Tidsanomali: 
Simmar som dör av tidsanomali blir spöken som är ljust orangea och gråa till färgen, men som är nästan helt transparenta på vissa delar av kroppen. 

Fall från himlen: 
Om en sims jetpack slutar fungera och han/hon faller till sin död så blir simmen ett rödaktigt spöke med brandgult hår och ett läckert glödande mönster. 

Framtida urnhologram: 
Jag har ingen aning om vad det här är, men det är superhäftigt och läckert och jag tyckte det förtjänade att vara med i artikeln oavsett. Om du har expansionen Övernaturligt...

... så kan du skapa en eller flera simmar som spöken med vilket av alla dessa utseenden som du känner för. Ruskigt praktiskt och enkelt!

Vampyrspöken tål solljus, till skillnad från när dom var i livet3. Hur du får spöken spelbara


Möjligheten ”Milda andar!”, vägen till spelbara spöken

Så nu har du dödat din sim på det sättet som krävs för att få fram spöket som du vill ha. Kanske har du sett spöket sväva runt på din familjs hemtomt ett par gånger i sina vackra färger och med läckra effekter.

Men det kan bli mycket bättre än så. Du kan göra spöket spelbart, så att du kan styra den som en vanlig sim!

För att göra detta krävs minst två simmar, den döda spöksimmen och en bästa vän/partner/nära familjemedlem till den döda spöksimmen. När den ena simmen har dött på önskat sätt så hänger det på partnern att återuppliva denna som spöke.

Det kan göras genom en möjlighet som heter ”Milda andar!”, något som den levande simmen får helt slumpmässigt efter att den andra simmen dött. 

En spökhäxa tar en flygtur på sin kvast

Utan att ta hjälp av mod så får man helt enkelt tålmodigt vänta tills möjligheten dyker upp. Se till att din sim inte har någon annan möjlighet aktiv under tiden, då den i så fall blockerar ”Milda andar!”. När din sim tillslut får möjligheten så är den väldigt enkel att slutföra.

Det är bara att ta den döda simmens kvarlevor och lägga den i den levande simmens katalog och åka till Forskningsanläggningen för att återuppliva den. (Oroa dig inte, återupplivningen kommer att misslyckas och den döda simmen dyker upp som spelbart spöke istället!)

För att få återupplivningen att funka så krävs det ett par saker:

  1. Att den kvarlevande simmen stod den döda simmen nära (Hög relationsmätare)
  2. Att den döda simmens gravsten/urna finns kvar på tomten och inte är såld eller flyttad. Är den flyttad till kyrkogården kan man åka dit och hämta den på mausoleet
  3. Att det finns plats i hushållet för en till medlem, då spöket räknas som en vanlig sim
Återförening efter att "Milda andar!" har slutförts

Första gången du återupplivar en död sim så att denna blir ett spöke är det gratis. Därefter kostar det simdaler, men du behöver inte vänta på någon ny möjlighet heller. 

När en sim har klarat av ”Milda andar!”  så finns alternativet kvar för denna att återuppväcka en död sim via Forskningsanläggningen igen, hur många gånger som simmen än vill. Om det finns någon död närstående till simmen, naturligtvis. 4. Romantik, förhållanden och spökbebisar

Precis som vanliga simmar så kan spöken få vänner, fiender, vara snälla, elaka och även flörta och bli förälskade. Både med andra simmar, andra spöken och andra varelser som varulvar och vampyrer. Detta gäller både för NPCspöken och spelarstyrda spöken.

Det går att utföra romantiska handlingar med spöken på kyrkogården och spöken som hemsöker ens tomt. Det ska även gå att gifta sig med ett kyrkogårdsspöke och därmed lägga till det i hushållet.

Spöken har tillgång till alla romantiska interaktioner som simmar har och reagerar enligt sina egenskaper och personligheter. Dom kan till och med bli gravida, eller göra andra simmar gravida.

En kvinnlig sim kan bli gravid med ett manligt spöke utan att dom är gifta och sedan föda en liten spökbebis, om hon har tur. Det är en 50 % chans att en baby mellan en vanlig sim och ett spöke också blir ett spöke. Annars blir det en vanlig sim, men en vanlig sim kan också ärva utseenden från sin spökförälder så att den liknar ett spöke.

Två spöken kan också gifta sig och få barn tillsammans. Barnet blir då ett spöke och tar efter utseendet från en av sina föräldrar. Det går alltså inte att blanda olika spökens färger och få fram en ny färg.

En höggravid spöksim på väg att föda
En liten spökfamilj bestående av mamma, pappa och bebis. Bebisen har ärvt sin mammas spökvariant


5. "Livet" och "döden" för spöken


Innan Övernaturligt: 

Alla spöken som återupplivades via Forskningsanläggningen och möjligheten "Milda Andar!" slutade inte åldras och dagarna fortsatte gå på deras mätare. När mätaren tillsist blev full så återvände spöket tillbaka till Underjorden och försvann från det aktiva hushållet för att gå till evig vila.

Spöksmåbarn åldras och växer som levande simbarn

Efter Övernaturligt: 

Det förändrades en hel del med spökena då Övernaturligt släpptes. Alla spöken som skapas i "Skapa en Sim" åldras aldrig. Dom lever alltså för evigt, eller tills man väljer att skicka tillbaka dom till underjorden för evig vila via gravstenen i deras Katalog.

Samma regel gäller för spöken som återupplivas via "Milda andar!"möjligheten. Dom åldras alltså inte heller, men kan enkelt försvinna från hushållet genom gravstenen i Katalogen.

Men så är det inte för födda spöken, det vill säga bebisar från två spöken eller från en sim och ett spöke. Dom åldras normalt, har vanliga uppväxter med skolgång och annat ända fram tills dom blir Ungdomar. Där stannar åldrandet och står stilla, precis som för andra spöken.Det avslutar min långa guide om spöken till Sims 3! Den var ett hästjobb att skriva, men det var ruskigt kul. Det finns alltid mer att säga om ämnet, vilket är varför jag lämnar utrymme för frågor nedan!

Frågor som ställs av er medlemmar i kommentarerna (som inte redan besvarats i artikeltexten) kommer jag att skriva in och svara på i själva artikeln. På så sätt finns alla frågor under varandra och risken minskar för att samma fråga ska behöva besvaras flera gånger.

Lycka till med ert simmande och även med era spöken, om ni ger er på att försöka skaffa några!


6. Frågor och svar


Vad gör spökelixiret? 

Svar: Spökelixiret är ett elixir som en sim kan lära sig att skapa via Kemibänken (om man har expansionen Leva Livet) och det förvandlar ens sim till ett spöke i några timmar. När tiden har gått ut blir simmen sig själv igen. 

Vad gör spökförbannelsen? 

Svar: Spökförbannelsen är rätt rolig. Om ens sim är en häxa så kan man kasta en spökförbannelse (efter att ha övat upp sin maginivå) på andra simmar. Det gör att en eller flera spöken dyker upp och förföljer den "förbannade" simmen. 

Men spökförbannelsen kan slå tillbaka på en egen sim och få rejält negativa följder... 

Om en älva dör, behåller spöket sina vingar då? 

Svar: Ja, älvan behåller sina vingar som spöke.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 13:10 #1 av: Mitchika

En ny, lång artikel för er alla att läsa under vår nya kategori "Guider TS3"! :D

Den första av många, hoppas jag! :D

Och även anledningen till varför jag inte har uppdaterat Legacy Barlow på ett litet tag... Oskyldig Men det ska jag ta tag i nu! :D

Hoppas ni gillar den. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 14:05 #2 av: [SallysPigge]

Oj vilken artikel, snyggt gjort :-D

Lärde mig en hel del av att läsa den :-D

Anmäl
2013-01-08 14:19 #3 av: Kokonattsu

Härlig artikel du skrev. Var en del där som jag inte har tänkt på.

Mycket användbar, men nu kan du väl ta och skriva mer på din blogg ;P.

Anmäl
2013-01-08 14:58 #4 av: Hallonsmurfen

när jag såg den här artikeln på förstasidan bara visste jag att det var du! ;D

den här meteordöden, om man har en alien kan man kalla på en meteor, så kommer den nära alienen, inte på alienen, men på en sim i närheten möjligtvis :D

en otroligt bra guide, jag visste redan alla dödsorsaker (på grund av övernaturligt), men jag visste bara hur man tog kol på de som vanliga sims 3 medförde, alltså bränna, dränka, svälta eller ålder.

och så kunde jag frysa ihjäl också Oskyldig

jag har inte läst hela, för den är så väldigt lång ;) men jag kommer förmodligen läsa resten senare.

jag ser fram emot att läsa hur du får spöken spelbara, för det vore kul att veta :D

jättebra bilder! älskar den med alla spökena! supercool Cool

återigen, superbra guide! Skrattande

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-08 15:08 #5 av: lottis98

Jättebra artikel! Tycker att spöken är jätteroliga, och det var mycket nytt jag lärde mig! :D

Anmäl
2013-01-08 15:22 #6 av: Mitchika

#2 Tack så mycket!! SkrattandeKyss

 

#3 Tack!! SkrattandeSkrattande Jag hoppas verkligen jag fick med det mesta och viktigaste åtminstone. :D

Haha, jag ska! :D Nästa kapitel är halvfärdigt och jag har material för flera kapitel framåt. Så nu när jag har lite tid över ska jag ta itu med det innan nästa artikelprojekt. :D

 

#4 Jag visste att jag hade glömt något! :D Tack så jättemycket!! :D:D

Skriver dit det under tips för Meteordöden. :D

Kände du igen Eithan och anden Kim på några av bilderna? Oskyldig

Alla spökena är simmar som jag använder ofta, om än inte postat mycket om dom på iFokus. Bland annat Eithan, anden Kim och Lance Barlow. :D

 

#5 Tack så mycket! :D Vad kul, det gör mig glad att höra. :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 16:06 #7 av: Hallonsmurfen

#6 jo jag kände igen Eithan, men jag såg inte att det var Kim :D

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-08 16:35 #8 av: Mitchika

#7 Hihi! Skrattande

Jo, det är Kim som har dött av en meteor... Oskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 17:04 #9 av: Hallonsmurfen

#8 ja det ser jag nu :D Och där är ju Lance också :D
Kan det vara Caroline som är död vampyr också kanske ;)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-08 17:12 #10 av: Gerbilles

Jättebra artikel! Är väldigt stolt att jag har haft en sim som blivit dödad av en meteor nu när jag vet hur ovanligt det är, och det var innan Årstider! :D

Anmäl
2013-01-08 17:23 #11 av: Mitchika

#9 Hur känner du till henne?! :O "Försöker minnas var jag kan ha använt henne innan..." Men ja, det är hon. :)

 

#10 Tack så mycket! :D

Ja, det är extra häftigt när man får vara med om det av slumpen. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 17:25 #12 av: Hallonsmurfen

#11 ja du, jag känner till allt Cool

(du använde den familjen som exempel i "Så kopierar du dina sparfiler" Flört)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-08 17:28 #13 av: Mitchika

#12 ... :O :O :O

Åh, såklart! Det gjorde jag ju! :D XD

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-08 20:38 #14 av: [SallysPigge]

Lucinda dog av en meteor ... synd men coolt :)

Anmäl
2013-01-08 20:43 #15 av: [KKlara]

Jättebra skrivet, lärde mig massor och bra bilder var det också! :D


Anmäl
2013-01-08 21:18 #16 av: Mitchika

#14 Ja, jag minns det! :O :D

Världens chock och ett episkt Legacykapitel! :D Jag satt bara och gapade när jag läste och såg bilderna! :O

 

#15 Tack så mycket! :D:D Vad roligt att höra! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-09 06:57 #17 av: Hallonsmurfen

Det kan bli riktigt irriterande att ha gravstenar på sin tomt!

I min legacy har jag fem gravstenar, och alla fem spöken kommer varje natt!

Dessutom är en av de fegis, så hon svimmar varje gång hon ser ett Rynkar på näsan

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-09 12:28 #18 av: Mitchika

#17 En av mina spöken i artikeln är också en Fegis... gissa hur svårt det var att fixa bilderna med honom som förstörde? XD

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-09 16:26 #19 av: Hallonsmurfen

#18 ja, varje natt när Hazzlenut sover kommer det typ in ett spöke på hennes rum, och då vaknar hon och springer ner ända till hallen för att svimma X) ganska irriterande ibland Obestämd

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-09 21:57 #20 av: beezus

Super bra inlägg! Jag tror väldigt många kommer dra nytta av detta, även jag.

Good job! Cool

Anmäl
2013-01-09 21:58 #21 av: Mitchika

#20 Tack så jättemycket! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-10 16:43 #22 av: pistenbully

Bra jobbat och jättebra skrivet! Tack för en bra artikel. :-D

Anmäl
2013-01-10 18:26 #23 av: Mitchika

#22 Tack!!! :) :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-15 21:05 #24 av: karro1999

jag kunde några sätt att döda simmar på men jag visste inte hur man kunden göra dem spelbara tack för tipset.

Anmäl
2013-01-15 21:10 #25 av: Mitchika

#24 Så lite så! :D

Ja, det finns massa roliga sätt att döda simmar! :) Funderar på att sätta ihop en artikel om det också vid ett tillfälle.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-16 07:10 #26 av: Hallonsmurfen

#25 det finns en, fast det är bara med de från vanliga sims och leva livet :)

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-16 07:23 #27 av: Mitchika

#26 Jag tror den artikeln togs bort nyligen, just för att den var inaktuell. :S

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-16 14:50 #28 av: [RMSLiners]

Jag älskar att spela med spöken speciellt de som dött som vampyrer och har det dör blinkande röda hjärtljudet, tycker de spökena är rätt grymma. 

Sen gillar jag att spela med liemannen som död också och har/haft honom nedladdad som dränkt, bränd osv dvs olika färger på han. ;)

Anmäl
2013-01-16 19:42 #29 av: Mitchika

#28 Ja, det låter så obehagligt häftigt när man spelar med vampyrspöken och lyssnar på deras puls! :D

Ååh, läckert! :D Jag måste se mig om efter en sån nedladdning också. :) Jag har fått Liemannen att flytta in i ett av mina hushåll, men jag vill inte döda honom där...! Hans make skulle bli förkrossad. :S

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-16 20:46 #30 av: karro1999

jag försökte men det gick inte jag fattar inte hur man får dem spelbara.

Anmäl
2013-01-16 20:52 #31 av: Mitchika

#30 Skapa två simmar och gör dom till bästa vänner/älskare, vad som helst bara dom har en hög relation till varandra.

Döda den ena simmen (som du vill göra till ett spöke) på det sätt som du vill. :D Lägg den döda simmens gravsten/urna i Katalogen till den levande simmen.

Spela sen vidare på den andra, levande simmen tills simmen får möjligheten som heter "Milda andar!". Oftast så ringer telefonen och din sim får möjligheten när dom svarar, men missar dom samtalet så brukar möjligheten poppa upp ändå. :)

Det kan ta lång tid, det kan hända på en gång. Men så länge som simmen hade en nära relation till den avlidne och har kvar gravstenen/urnan i sin katalog (eller på tomten, men jag tycker det är lättare att ha koll på den i katalogen) så kommer möjligheten "Milda andar!" att dyka upp. :D

Såvida din sim inte håller på med en annan möjlighet, då simmar bara kan hålla på med ett begränsat antal möjligheter samtidigt.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-16 21:01 #32 av: karro1999

#31 jag kanske ska försöka lägga gravstenen i katalogen för det andra har jag gjort.

Anmäl
2013-01-16 21:03 #33 av: Mitchika

#32 I såna fall måste du bara ha tålamod. :)

Möjligheten dyker upp, men det kan ta jättelång tid om du har otur. Använder du dig av NRaas Master Controller moden så kan du tvinga fram möjligheten istället för att behöva vänta på den. :)

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-16 21:07 #34 av: karro1999

#33 vad är NRass master controller moden.

Anmäl
2013-01-16 21:11 #35 av: Mitchika

#34 Det är en mod som gör att man kan kontrollera spelet lite mer och ha bättre översikt. Finns artikel här på forumet med information om Mods och liknande:

"Angående Mods och Core Mods"

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-18 17:25 #36 av: Hallonsmurfen

Det här med att man kan kallla på en meteor om man är alien, man kan bara göra det på hemmatomten Glad

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-18 17:33 #37 av: Mitchika

#36 Bra att veta! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-20 14:43 #38 av: naaw

Den här artikeln inspirerade mig till ett nytt projekt! :D Här ska det dödas simmar Oskyldig

Anmäl
2013-01-20 16:58 #39 av: Mitchika

#38 Åh, jättekul!! :D

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-26 11:00 #40 av: Pinglan00

Jag har grundspelet om jad dödar min sim och skriver in fusket Testingcheatsenabled ture håller in shift och klickarpå spöket sedan kan jag ändra dödsorsak till allihop förutom vampyr i skapa en sim.

Anmäl
2013-01-26 22:17 #41 av: Emelice1206

Kan jag göra så att jag dödar en sim, gör till ett spöke och gör det spelbart. Sedan dödar jag simmens partner och gör till ett spöke på samma sätt? Alltså att spöket tar den döda simmens urna och det till forskningsanläggningen?

Tack för en bra guide :D

Anmäl
2013-01-26 23:14 #42 av: Mitchika

#41 Ja, det borde definitivt gå! :D

Se bara till att deras relation till varandra fortfarande är hög och spara innan, för säkerhets skull! Efter att du fått möjligheten "Milda andar!" och klarat av den så ska du kunna åka till forskningsanläggningen när du vill och återuppliva en död sim eller ett dött husdjur. :)

För en liten summa simdaler, blir det dock den här gången! :)
Första gången är gratis, resten av gångerna kostar det lite.

Tack! SkrattandeSkrattande

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-27 08:32 #43 av: Hallonsmurfen

Men när du säger att man kan åka och återuppliva ett spöke närsomhelst när man klarat det första gången, är det bara på den familjen, eller på alla familjer?

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-01-27 10:19 #44 av: Emelice1206

#42 Så bra! Ska döda simmar nu Skrattande

Anmäl
2013-01-27 22:16 #45 av: Mitchika

#43 Bara på det hushållet, vad jag förstått. Jag vet inte hur det skulle bli om du bytte hushåll, då jag inte har testat det. Startar du ett helt nytt spel så behöver du få möjligheten igen. :)

 

#44 Låter jättekul! Skrattande

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-01-28 07:40 #46 av: Emelice1206

Bara en fråga, jag lyckas inte få upp möjligheten "milda andar" på forskningsanläggningen, trots att jag klarat det en gång. Kan det vara så att spöken inte kan göra andra spöken spelbara? För jag har ett spelbart spöke nu och det är med det jag vill göra det döda spöket spelbart.

Virrig förklaring, men hoppas du förstod!

Anmäl
2013-01-31 14:24 #47 av: Pinglan00

#46

DEt är så att om en av dina gubbar har återupplivat kan den fortsätta återuppliva men en sims som inte fått samtalet kan inte det. Alltså måste varje sim få samtalet för att återuppliv t.ex

Du döda din man, tjejen får samtalet och återupplivar han

Du dödar tjejen, manen måste vänta på samtalet för att återuppliva.

Du dödar din tonåring, nu kan vilken av föräldrarna uteruppliva. För båda har fått samtalet.

Anmäl
2013-01-31 17:04 #48 av: Emelice1206

#47 Jaha, okej. Tänkte att vem som helst i hushållet kunda återuppliva efter att en fått samtalet. Tack så mycket, nu vet jag!

Anmäl
2013-02-18 12:09 #49 av: [postmortum91]

Vad gör spökelixiret ?
Vad gör spökförbannelsen?

-Postnatal

Anmäl
2013-02-18 13:40 #50 av: Mitchika

#49 Spökelixiret är ett elixir som en sim kan lära sig att skapa via Kemibänken (om man har expansionen Leva Livet) och det förvandlar ens sim till ett spöke i några timmar. När tiden har gått ut blir simmen sig själv igen. 

Jag tror man enbart blir ett spöke som ser ut att ha dött av ålder, det vill säga ett vitt spöke. Det är det enda mina har blivit, åtminstone. Glad


Spökförbannelsen är relativt rolig. Om ens sim är en häxa så kan man kasta en spökförbannelse (efter att ha övat upp sin maginivå) på andra simmar. Det gör att en eller flera spöken dyker upp och förföljer den "förbannade" simmen. 

Jag har sett spökena göra lite allt möjligt mot simmen ifråga, från att bara stå där till att småbråka och rentav attackera. 

Personligen tycker jag att det blir extra kul om den "förbannade" simmen är en "Fegis", för då svimmar simmen konstant när spökena är runtomkring honom/henne. Skrattar

Men spökförbannelsen kan slå tillbaka på en egen sim och få rejält negativa följder... (det har aldrig hänt mig hittills, men berättar gärna vad som hände om/när det gör det!) 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-24 20:33 #51 av: modellmannen98

Jag spelade förut en övernaturlig familj där jag hade en häxa och en trollkarl, vampyr, varulv och en älva. Jag skapade även en till häxa som jag flyttade in tillsammans med dom andra och jag ville ha ett spöke också men jag tycker att det är tråkigt att skapa spöken för att då känns det som om dom aldrig har dött. Jag har nu 7 simmar i ett hushåll och tränade då upp den extra häxan så att den kan utföra spökförbannelsen och min häxa hade inte så bra relation till min mänskliga sim i hushållet som jag ville att min sim skulle utföra spökföbannelsen på men jag gjorde så ändå och då dog min häxa men det kom aldrig upp en möjlighet om milda andar men jag vill inte fuska. Har jag för många simmar i min familj eller vad är det för fel.

Snälla svara snabbt.

Anmäl
2013-06-24 20:39 #52 av: Mitchika

#51 Någon i familjen måste ha haft en nära relation till den avlidne simmen för att möjligheten "Milda andar!" ska dyka upp. Simmen som hade nära relation till den avlidne får inte heller ha en annan möjlighet som tar upp platsen, för då kan inte en ny möjlighet dyka upp förrän den gamla möjligheten är avklarad. Dessutom måste den döda simmens kvarlevor (urna eller gravsten) finnas kvar, antingen i hushållet eller på kyrkogården. Glad

"Milda andar!" kan dyka upp trots att du har fullt hushåll har jag för mig. Då kan man helt enkelt inte återuppväcka simmen förrän någon annan har flyttat ut. Glad

Har du bara 7 simmar och inget annat? Husdjur kan ta upp plats i familjen också om du har det. Det kan bara bo max 10 simmar och husdjur på en och samma tomt. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-25 00:45 #53 av: KastKatt

En fråga kring husdjursspöken! Min sims katt dog när hon var på jobbet (och jag faffade runt med kameran någon annanstans) så jag har ingen aning om HUR katten dog. Fick ett samtal och fick återupplivade den så den blev ett spöke. Spöktet är röd/svart. 

Någon som vet hur den dog?

Anmäl
2013-06-25 01:01 #54 av: Mitchika

#53 Husdjur kan bara dö på ett sätt (såvida man inte använder mods) och det är genom ålderdom. Så katten dog av ålder. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-25 08:48 #55 av: svealo

Om en älva dör, behåller spöket vingarna då?

Anmäl
2013-06-25 13:47 #56 av: [postmortum91]

bra fråga

-Postnatal

Anmäl
2013-06-25 14:52 #57 av: Mitchika

#55 Jag dödade en älva (älvEithan för att vara mer exakt) bara för att vara på säkra sidan! Som jag misstänkte så är svaret ja, älvan behåller sina vingar som spöke. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-25 16:14 #58 av: svealo

# 57 Okej, tack

Anmäl
2013-06-25 20:51 #59 av: modellmannen98

Tack för att du svarade och jag ska försöka igen någon gång.

Du har gjort en jättebra guide om spöken och jag lyckades få ett styrbart spöke i ett hushåll men då hade jag bara 2 simmar och det var därför jag undrade.

När jag spelade min övernaturliga familj förut så hade jag inga husdjur men jag hade inte heller expansionen sims 3 husdjur.

Får man ha gravstenen nere i källaren eller någonstans inne i huset.

Och jag undrar om en häxa kan ge en sim sitt liv tillbaka alltså att simmen blir en riktig sim och inte ett spöke. Jag har nämligen en häxa på sims 3 och vill göra detta. 

Anmäl
2013-06-25 21:20 #60 av: Mitchika

#59 Det var så lite så. Glad

Tack så mycket! Skrattar

Du kan ha gravstenen/urnan var du vill på tomten, så länge som den finns kvar i världen och inte säljs eller tas bort. Glad

Oj, det vet jag faktiskt inte. Jag vet att häxor ska kunna återuppväcka simmar som zombies, men jag har aldrig haft möjligheten att testa det själv. "Zombieism" ska gå att bota dessutom, men hur det funkar på en död sim som har blivit återupplivad vet jag inte. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-25 22:57 #61 av: [Lupse]

#59, Häxor kan (när de nått upp till den högsta färdighetsnivån) återuppväcka simmar till livet, men de blir som mitchika sa, zombies. Men är man uppe i den högsta nivån som häxa kan man använda solskensförtrollningen och bota simmen från att vara en zombie.. så det bör ju gå (:

Anmäl
2013-06-26 10:37 #62 av: modellmannen98

Det finns ett spöke i Moonlight Falls som är skapat så att det är dött av ålder och jag undrar om det går att återuppliva ett spöke som egentligen har levt sitt liv.

Det jag också har undrat över ända sen jag köpte sims 3 övernatuligt är om en älva kan t.e.x flyga upp till ett hustak från marken eller flyga högre eller flyga på något annat sätt.

Tack även Lupse för att du också svarade. Men vad menar du med att en häxa ska ha nåt upp till högsta färdighetsnivån. 

Anmäl
2013-06-26 11:26 #63 av: [Lupse]

#62, Jag vet inte om det spöket går att återuppliva.. men testa! 

Der går tyvärr inte att flyga högre än några centimeter över marken som älva. 

Häxor måste öva sina krafter. De börjar med att bara kunna trolla fram ett äpple och ju mer de övar sig ju mer kommer de kunna göra. Det tar ganska lång tid att träna upp en häxa men leker man med magi då och då så tar det inte alltför lång tid. Häxornas "magi" färdigheter syns inte i simpanelen liksom tex färdigheten i matlagning. Men den lilla "termometern" över simens huvud syns när denne gör något som har med magi att göra. 

Hoppas du förstår. är inte allt för bra på att förklara (:


Anmäl
2013-06-26 12:24 #64 av: modellmannen98

Tack för att du svarade och jag ska försöka med detta någon gång.

Fråga gärna mig också om du eller någon annan undrar något om

sims 3. Vet du hur man ser färdighetsnivån i det här med att leka med magi.

Anmäl
2013-06-26 12:28 #65 av: svealo

# 64 tror inte att man kan se det men är inte säker

Anmäl
2013-06-26 13:14 #66 av: thea_thea

Leva livet är väl inte den andra expansionen? Och det är väl i Drömjobb man kan bli brutalt mosad av meteorer?
Men man får väl lita på proffsen! Någon kan ändra om det är i Drömjobb c:


Anmäl
2013-06-26 13:30 #67 av: modellmannen98

Leva livet är inte den andra expansionen efter grundskivan utan det är Drömjobb och vad jag vet så är det i leva livet som man kan bli träffad av meteorer.

Anmäl
2013-06-26 15:52 #68 av: Mitchika

#61 Toppen! Tack för den informationen! Det är definitivt värt att testa någon gång. Glad


#62 Ja, det tror jag att man kan göra. Spöket återuppväcks som Åldring, har jag för mig. Glad

Nej, älvor kan inte flyga högre eller fluga runt annat än när dom springer och flyger precis över marken. Det enda som jag vet som kan "flyga" upp till hustak till exempel är spöken. Glad

När en häxa använder magi (precis som när en varulv förvandlas och använder sina krafter och älvor använder sin magi och sina auror) så utvecklas deras förmågor på en osynlig mätare. Ju mer en häxa använder sin magi, desto bättre blir hon/han på magi. Du får ett meddelande varje gång som din häxa avancerar i magi och då lär sig fler förtrollningar och förhäxningar. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-06-28 11:31 #69 av: modellmannen98

Hur flyger ett spöke upp till hustaket.


Anmäl
2013-06-28 15:27 #70 av: Mitchika

#69 En gång satte jag ett trumset på mitt platta hustak och sa åt spöket att spela på det. Han svävade upp till hustaket utan problem och satte sig och lira trummor. Skrattar

Samma spöke tycker även om att sväva mellan våningarna på huset framför att gå i trapporna. Praktiskt, då han inte tar upp trapporna så att övriga familjen kan använda dom. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-07-02 22:28 #71 av: modellmannen98

Förlåt att jag inte svarade så fort för att jag har varit upptagen men tack så mycket och jag ska prova någon gång.

Anmäl
2013-07-03 09:31 #72 av: [Ebidda98]

Har alltid undrat över det! Toppenartikel Skämtar

Anmäl
2013-07-03 10:15 #73 av: fiffeliffe

#67 De är i drömjobb man kan bli träffad av meteorerSkrattar Har jag för mig....Oberörd

Anmäl
2013-09-24 07:36 #74 av: Hallonsmurfen

Jag tänkte bara att om du har tid och ork Mitchika, kanske det kunde vara praktiskt att uppdatera artikeln med spökena från Universitetsliv och Semesterparadis. Glad

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-09-24 13:10 #75 av: neasfotografier

Fastnade för det där om att man kan skaffa in utomjordingar till familjen om man har Årstider.
Hur gör man det?

Ibland hänger de utanför huset och mina simmar har börjat prata med dem. Men det är ju oftast på natten så det slutar med att mina simmar måste gå och lägga sig och utomjordingen försvinner och samma utomjording kommer inte tillbaka igen :/

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2013-09-24 14:59 #76 av: nelleeh

Jag insåg när jag läste att det är ungefär 1% chans att simmen dör av geléböns buske. Jag har bara köpt en sån en gång. Min Mumie åt tre stycken och den tredje var en dödlig. min mumie överlevde tack vare en dödsblomma men ändå!Vilar huvudet i handen Det var också först gången jag fått en spelbar mumie och jag hade helt glömt bort att jag hade dödsblomman. Så när jag såg mumien dö ville jag bara slå till skärmen allt vad jag orkade.

Anmäl
2013-09-24 17:11 #77 av: Pinglan00

Jag som bara har grundspelet, om jag går in på ändra sim när jag skrivit in testingcheatsenabled true så kan jag välja vampyrspöke, guldspöke, alla spöken som är tillgengliga

Anmäl
2013-10-06 17:48 #78 av: kaninsköld

Vet ni, spöken kan inte resa

Anmäl
2013-11-14 23:12 #79 av: Mitchika

Artikeln är uppdaterad, några fel är rättade och nya spöken för dom senaste expansionerna (Universitetsliv, Semesterparadis och In i framtiden) har lagts till! Glad

Några bilder är också ersatta och bortplockade, samt att artikeln har stylats om lite med den nya editorn och jag personligen tycker den ser mycket bättre ut. Spöken åt alla! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-15 06:59 #80 av: Hallonsmurfen

#79 Yay! Tack Mitchika! Skrattar

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-11-15 07:40 #81 av: Mitchika

#80 Så lite så! Skrattar

Artikeln ska vara 100 % rätt nu, om jag inte missat någon detalj. Påpeka gärna om ni skulle märka något som är fel eller inte stämmer. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-15 13:30 #82 av: botakt

Älskar artikeln! Fleeer! :D

Anmäl
2013-11-15 18:34 #83 av: Mitchika

#82 Tack så mycket! SkrattarKramas

Jag har påbörjat en till artikelguide och har massor planerade. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-15 20:15 #84 av: Bara Anna

Hurra! Vad duktig du är! :-)

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-11-17 14:37 #85 av: [Starfish12345]

Niiiice

Anmäl
2013-11-17 15:47 #86 av: Mitchika

#84 Tack så mycket! SkrattarKramas


#85 Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-19 19:52 #87 av: Zelena

Jag har sims 3 pets, en gång när min sim sov ( jag hade på snabb spolning och han inte se så bra ) men i alla fall då kom det typ en grön aktig spökhäst springa igenom min tomt. Vet du nåt om det??

Anmäl
2013-12-28 11:31 #88 av: adan 34

#87

ja det kan vara en vanlig häst men det behöver det inte vara 

 lyste den?

för om den lyste undrar min syster ocså vad det är !

NOGON SOM VET ELLER PRESIS SOM JAG TROR 

fins det magiska hästar utom enhörnigar ? 

du kan ha set en enhörning

p.s  vill veta mer om djur död


Anmäl
2014-01-01 13:08 #89 av: kaninsköld

Kan man göra spöken spelbara med de vises sten ?

Anmäl
2014-01-18 14:16 #90 av: Delfinen02

Bra artikel! Jag har en spökhund men jag har för många i den familjen, om man trycker återvänd till underjorden kommer hunden att komma upp ur graven på natten då? Om den inte gör det går det att flytta hunden till grannen så man kan hälsa på den ibland?

Anmäl
2014-01-18 14:30 #91 av: Delfinen02

Kan du göra en artikel om spökdjur?KattHundMåne

Anmäl
2016-01-01 18:06 #92 av: Moln32

Jag försöker att få till ''Milda andar'' men jag förstår inte, forskningsanläggningen ringer aldrig. Följer alla punkter som du skrev i artikeln men jag väntar och väntar och får aldrig ett samtal. Har du någon ideé eller någon annan vad det kan bero på? Jätte fin och tydlig artikel! Skrattar

Anmäl
2016-01-01 18:27 #93 av: Mitchika

#92 Tack så mycket! Skrattar

Se till att din sim inte har några andra aktiva möjligheter som kan blockera "Milda Andar", det är något av det vanligaste man kan glömma bort. Annars finns det inte så mycket annat att göra än att bara vänta och vakta din sims telefon som en hök. Svara varje gång det ringer och håll tummarna. Om du har uppfyllt alla kraven så borde dom ringa så småningom. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-01-07 19:41 #94 av: Moln32

Tack!Glad

Det kommer upp som en ruta som säger att innan 24h så ska forskningsanläggningen ringa/att jag ska ringa. Väntade i 24h men de ringde aldrig så tänkte att jag måste ha gjort något fel. Det stod att man skulle plocka upp kvarlevorna och sedan åka till forskningsanläggningen men inte flytta gravstenen. Jag trodde att kvarlevorna var gravstenen, vad är då kvarlevorna? Behöver man lite tur med telefonen? För isf är det ju bara att hålla tummarna och upprepa tills det lyckas Skämtar

Anmäl
2016-01-07 20:00 #95 av: Mitchika

#94 Kvarlevorna är urnan/gravstenen. Glad

Låt den ligga kvar på tomten tills dess att simmen som hade en hög relation till den avlidna simmen får samtalet som ger utmaningen "Milda Andar". Efter det måste du flytta urnan/gravstenen till den simmens katalog och åka med simmen till forskningsanläggningen för att återuppliva den döda simmen. Glad

Och ja, du behöver tur med telefonen. Låt din sim svara varenda gång det ringer och håll tummarna för att det är "Milda andar"-möjligheten som dyker upp. Acceptera ingen annan möjlighet som ploppar upp, det kan blockera "Milda andar" och leda till att det tar längre tid eller att den inte dyker upp alls. (Den dyker inte upp om din sim har andra aktiva möjligheter, du kan bara ha en möjlighet per variant aktiv åt gången) 

Vad jag vet behöver simmarna ha en hög relation till varandra innan den ena dör, åtminstone ska det underlätta. Det ska även underlätta om simmarna är familj på något sätt (släktingar eller gifta, till exempel). 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-03-08 01:44 #96 av: SegerSims

Du vill inte göra en liknande artikel för The Sims 4? Och även The Sims 2? Skrattar

Anmäl
2016-03-11 13:21 #97 av: Mitchika

#96 Jag kan alltid försöka! Glad

Spökena är inte lika roliga i Sims 2, men däremot är dom ännu mer dödliga så det kan nog vara intressant nog. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-03-11 21:03 #98 av: SegerSims

#97 Underbart! Skrattar Känn dock ingen press att skydda på att göra en då jag inte har brått att läsa! Skrattar

Anmäl
2016-03-18 15:55 #99 av: Majaannamiapia97

Spelar the Sims3 och milda andar fungerar inte riktigt för mig.. Det kommer upp som en liten ikon att forskningsanläggningen eller något ska ringa och så står det "24h" och sedan tickar tiden och jag kollar på hemtelefonen hela tiden och på min sim och stänger av alla handlingar (låter sim gubben bara sitta ner). Men de ringer aldrig, gör jag något fel? Vet du vad jag kan ha gjort för fel isf?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.