2013-06-16 15:32 #0 av: SimsBrooke

Att gå i skolan är något som alla måste göra, även våra simmar. Nu kan våra simmar vidareutbilda sig inom företagskunskap, teknik, forskning & medicin, konst, kommunikation och gymnastik. Har din sim vad som krävs? Klarar hon/han att läsa en heltidskurs eller måste simmen gå halvtid. Du kan välja att låta dem bo i studentkorridor, nation för killar eller tjejer och ett helt eget hus. Universitetsliv kom ut den 7 Mars 2013 och kostar mellan 99-379 kronor.

Detta expansionspaket bjuder på många olika kurser att välja på, antingen kan din sim välja att plugga företagskunskap, teknik, forskning & medicin, konst, kommunikation eller gymnastik. Vi börjar som vanligt med att gå igenom vad för saker vi får med i detta expansionspaket innan vi går in på vad det är för ett paket vi har i handen. 

Låt oss börja med byggläget.

I detta expansionspaket hittar vi fönster i olika storlekar

dörrar och ett valv

Även får vi med ett nytt staket, en ny eldkamin

Tre nya tapeter. Nya tapeter välkomnas alltid även så fönster och dörrar. 

I universitetsliv får vi även ett nytt fordon, en flyttbil. Denna kommer och hämtar dina simmar när han eller hon åker iväg till universitetskvarteret. Det har även kommit nya parkeringslinjer, innan hade vi parkeringsplats men nu kommer parkeringslinjer. Det tillkommer två stycken olika, den ena har två linjer som ni ser på bilden(den längst bort) och den närmst har enbart en linje.  

Vi får även lite växter, två träd och en buske. Personligen tycker jag inte riktigt att dem var fina. Så dessa kommer förbli gömda för min del. 

Lite nya elektroniska saker kommer också med, bland annat tv, en laptop, stationär dator, Klocka att ha på väggen, spel och stereo. 

Vi har fått tillbaka bowlingen in i The sims 3, även ett pingisbord har vi fått i spelet. Detta pingisbord är dock inte enbart för att spela pingis utan även för att spela juicepong(man ska pricka glas med en pinigsboll, träffar man glaset måste motståndaren dricka upp innehållet). Nya bollar och frisbee. 

Det som man även ska ha när man går på universitetet är ju jucietunnan, denna tunna ser oskyldig ut men skenet kan bedra och den är inte så oskyldig som den kan se ut. Är inte simmarna försiktiga med drickandet kan det få oanade konsekvenser bland annat att deras mobil går sönder.

Även en brasa får man med, denna brasa är bärbar så denna kan du ha med dig vart du än går. Det är bara och tända eld och langa på mer ved för att få brasan att bli stor och större eld. Även ett nytt biljardbord finns tillgängligt. 

Godis och läskautomat är nytt i spelet, även kaffebar är ny, dina simmar behöver inte gå på universitetet för att kunna få sitt kaffe serverat, de kan även ha denna kaffebar hemma. 

Nya soffbord, sängbord och skrivbord finns att använda. 

En liten minikyl, nya tvättmaskin och torktumlare och även några nya soptunnor. 

Sängar i massor, två höga sängar som inte är så bra egentligen då dem har så låg komfort. Sen två stora sängar, den längst ner till vänster har vi sett förut fast i the sims 2. Den går att fälla in så får man ännu mer plats om man bor trångt, men man fäller ihop den på egen risk. Då den kan ramla ner över simmen.

Lite tavlor som kan piffa upp dina simmars hus. 

Vi börjar från vänster, en whitebord som du kan göra en en presentation bland annat. Sen har vi ett skissblock som är bärbart så du kan ha denna i ryggsäcken, sen har vi en ny färdighet gatukonst den lilla säcken är sprayburkar som du kan använda för att göra gatukonst i kvarterets alla gator och hus, en megafon, Startkitet för att bland annat få gratissaker och förstås göra anslagstestet och till sist en ryggsäck som man får med sig under sin tid på universitetet och du kan ändra färg till något du själv vill ha.

Olika lampor. Den lilla lampan längst ner bredvid lyktstolpen är en liten lampa man sätter längst ner på väggen.

Diverse saker, bland annat statyer, mattor en spegel och hyllor i olika slag.

De nya bokhyllorna. Jag gillar att dem har tagit med så många olika och man kan välja lite vilken man tycker bäst om =)

När du skriver in din sim på universitetet så får han eller hon något av dessa beroende på vad simmen ska plugga. 
Till vänster har vi Cerebralifierande hjärnförstärkarmaskin 1.0, denna får studenter som studerar teknik som huvudämne och utför hjärnstudier och tester, finns två olika då den längst till vänster är den billigaste och kostar 1200, den andra är 2.0 och den kostar 6500.

Sen har vi Mobila radiostation frekvensskoj som används av studenter som studerar kommunikation. 

Anatomiskelettet "Beniga Bosse" är för dem som studerar gymnastik, forskning och medicin. 

Till sist har vi Kontorskrigarens affärsplanerare, denna är bra för dem studenter som ar företagskunskap som huvudämne.

Du hittar dessa i simmens ryggsäck när du är på universitetet, annars kan du köpa dem under "Sortera efter rumstyp" -> "arbetsrum" -> "Hobbyer & färdigheter".

Att skriva in sig på universitetet är lätt, men innan du skriver in din sim på universitetet, vänta in maskoten som kommer med startkitet för ett liv på universitetet. När maskoten kommer med startkitet kan du göra ett så kallat anslagstest, detta test hjälper din sim att få antingen stipendium eller ett normalt stipendium, det vill säga ett stipendium där du får den hela summan.  

När man gjort ett anslagstest så kommer denna ruta upp, här kan du se om din sim har klarat att få ett stipendium eller inte. Brooke Sims gjorde anslagstestet och ni kan se att det inte alls är bra. Det betyder att hon behöver öva mer på sina färdigheter vad det nu är hon vill göra.

Här ser du inskrivningsalternativen, här väljer du vilket ämne din sim ska ha, hur många poäng din sim ska studera, ju högre poäng desto mer föreläsningar får din sim under veckan. Du väljer även om du vill att din sim ska studera i en termin eller två. varje termin motsvarar en vecka i spelet. 

Välkommen till universitetet! Detta hus är studentkorridor för både tjejer och killar. Det finns tre såna här hus och en nation för tjejer och en för killar. Ni kommer få se en karta över området lite längre ner. 

När du kommer till universitetskvarteret så får du välja vart din sim ska bo, det finns tre olika typer hur din sim ska bo. Dels studentkorridorer, eller en nation för killar/tjejer men om du vill ha ett eget hus lite utanför campus så kan du välja ett eget hus att bo i. 

När du väl har valt där din sim ska bo måste du välja vilken säng och rum din sim ska ha, om du väljer någon utav studentkorridor eller nation. 

Här ser du ansvarsområden och vilken kurs du går i, när din föreläsning börjar, detta funkar precis som hemma i kvarteret när dina simmar går i skolan eller jobbar. Varje fredag är det sluttentan för din sim och då får man slutbetyget, beroende på hur många terminer man kör. Har man två veckor får man stanna kvar på universitetet över helgen innan nästa termin börjar. 

Har du bara tagit en termin får du åka hem på lördagen och skriva in dig åter igen för en ny termin.

Det sm kanske är något annorlunda är väl att du kan se vilka lektioner din sim ska ta, under den symbolen längst till vänster längst ned hittar du vilket betyg din sim har, du ser även vilket betyg din sim får om hon/han ska studera flera kurser. 

Detta är Brooke's schema, när jag skrev in henne tog jag på en termin och att hon skulle studera på heltid. Måndag, onsdag och fredag är långa dagar då hon går från 8.00 till 18.00 och tisdagar och torsdagar är lite mer lugna då hon börjar klockan 12.00-14.00.

När man pluggar har man inte så mycket pengar i fickan, och får inga pengar då man inte har något jobb. Men vid studentkorridorerna finns en jobbtavla där kan du hitta ett dagsjobb, utmaningar och jobb för sociala grupper. Du får olika jobb och olika mycket för jobben. En del jobb får din sim inte några pengar alls, för att vara på den säkra sidan är det bästa att ta dagsjobb för att få pengar. Brooke har fått över 1000 simdaler när hon jobbade.

När din sim kommer till universitetet och har valt säng och rum får de gå på ett välkomstmöte hos studentkåren. I detta hus de springer till är där din sim går på föreläsning som du kan följa med på och kolla. Det finns även andra rum att undersöka. Här kan du få gratissaker som godis, läsk, bollar, affischer med mer. 

När du håller muspekaren på en sim så kommer en sån här ruta upp. Denna betyder hur hög nivå den simmen har i en social grupp. Din sim kan även gå med i sociala grupper, men mer om det lite längre ner.

Här har ni kartan över vart alla saker är och vart dem ligger. 

Lite olika saker vad din sim kan jobba med när han eller hon har tagit examen från universitetet. Då är det bara och vänta på att få åka hem och sen är det bara att starta simmens nya liv.

Det finns några nya alternativ i mobilen. Skriva in vid universitet, sociala nätverk, jobb och erbjudanden och kolla sociala medier.

När din sim har fått en examen kan din sim lägga upp CV. 

Under sociala nätverk hittar du bloggapp, sms, strema video och surfa på webben. För att kunna göra en blogg måste du ha färdighet i sociala nätverk. Du kan skicka ett vänligt sms, hemlig beundrar sms, bildtext eller ett oförskämt sms. 

Ju högre färdighet du har i sociala nätverk desto mer appar får du till din mobil. Du kan även byta skal på din mobil, samma sak här ju högre färdighet du har desto fler skal får du att välja mellan. 

Under "kolla sociala grupper" hittar du de olika grupperna nördarnas, rebellernas och sportfånens sociala grupper. Här kan du titta på vad du måste göra för att kunna gå högre upp i ranken för att få en ny titel i den sociala gruppen du vill vara med i. 

Simmens mobil kan gå sönder om man inte är försiktig. Använder du den för mycket spricker skärmen och simmen kan även "tappa" den och den går sönder. Du kan se om den är sönder via ryggsäcken och det kostar 150§ för att reparera telefonen. 


Vad tycker SimsBrooke?

Jag gillar det här expansionspaketet, enligt mig är detta paket roligare än det som var till the sims 2. Det känns som om Universitetsliv till trean är mer livligare och trovärdigare.

Mer aktiviteter och man får dessutom vara med på en lektion i trean. Jag ger detta Fem diamanter för jag tycker detta är klockrent :D