Guider TS3

Flytta simmar till en annan dator

2014-06-03 21:58 #0 av: Mitchika

Har du någon gång skapat en perfekt sim/djur som du vill behålla och flytta vidare när du byter dator? Eller kanske ge bort till en vän, men utan att göra den tillgänglig för alla att ladda ner via Exchange? Det finns ett annat sätt flytta/ge simmar till varandra på!

Det finns ett annat sätt att dela med sig av simmar till andra spelare än Exchange och på exakt samma sätt kan man flytta sina sparade simmar till en annan dator. Den här korta guiden täcker in det mesta man behöver veta för att kunna göra båda delarna! 

Exempelbilderna nedan är på en sim, men det fungerar exakt likadant med djur och djurens filer går att hitta i samma mapp som simmarna. 


Först och främst så behöver du spara ner simmen i Skapa en sim. Antingen genom att redigera en redan existerande sim eller djur i Skapa en sim eller helt enkelt öppna Skapa en sim och skapa något helt nytt från början. 

När simmen är uppe i Skapa en sim och du är helt nöjd med honom/henne så är det dags att spara ner simmen. Hur du går tillväga för att göra det försöker jag illustrera med bilderna nedan. 

För artikelns syfte så använder jag mig av en version av Eithan, "EithanNY Request"!

  1. Ikonen man klickar på för att Spara sin sim i korg

  2. Ikonen som öppnar menyn för att bland annat Spara sim i korg, Skapa tvilling, radera sim m.m

  3. "Korgen", där du hittar alla dina sparade simmar i spelet

Det kan ta en liten stund för spelet att spara ner din sim, men ge det lite tid och vänta tills det är klart. När det har slutat ladda så har din sim sparats i korgen. Nu har du en lättåtkomlig reservkopia av din sim i Skapa en sim, som du enkelt kan komma åt! 

Klickar du på ikonen för korgen så öppnas en lista över alla sparade simmar i spelet. Hittar du din sim/ditt djur där så har du lyckats spara ner det!


När din sim sparas ner i korgen så skapas även en fil av simmen i The Sims 3-mappen och det är den filen vi vill ha tag på. Där finns all data om din sim lagrad, från ansiktsform till frisyr, klädnad och smink. En fil-form av din sim! 

Kom ihåg vad du döper din sim/ditt djur till! Det är viktigt för att kunna hitta filen, speciellt om du har många sparade simmar, då filen döps efter simmen ifråga. 

Så nu är det dags att leta reda på filen. Den finns i The Sims 3-mappen, som på Windowsdatorer ligger under Dokument och därefter Electronic Arts, i en mapp som heter "SavedSims". 

The Sims 3-mappen med SavedSims-mappen markerad
4. Sökvägen och platsen där The Sims 3-mappen ligger på en dator med Windows 7
5. SavedSims-mappen, där alla simmar du sparar i Skapa en Sims korg finns

Därefter är det bara att öppna SavedSims-mappen och leta reda på filen som är simmen/djuret du har sparat ner i spelet. Filen döps som jag nämnde tidigare efter simmens namn, så det är vad du ska leta efter. 

Hur det kan se ut i SavedSims-mappen med många sparade simmar
6. Filen jag letar efter, med exakt samma namn som simmen jag sparade ner i spelet

Där har du din sim! Det är den filen du ska kopiera (välj att kopiera, så att du själv har kvar simmen/djuret också) och sedan kan du spara den på ett USB-minne eller en bärbar hårddisk för att kunna flytta den till en annan dator. 

Det är även den filen som du ska ge/skicka till en annan person för att denna ska kunna få in din sim/ditt djur i sitt spel! 

Filen behöver bara placeras i SavedSims-mappen på den andra datorn för att vara "installerad" och kunna laddas i spelets Skapa en sim. Det hela kan verka krångligt, men det är ganska enkelt när man väl provat och får grepp om det. 


Observera att det enda som följer med via den här metoden är simmen! Inga mods, inget eget innehåll, inget nedladdade innehåll följer med utan det är bara själva simmen. 

Har du använt mods, nedladdade frisyrer eller nedladdade kläder/prylar för att skapa din sim/ditt djur så kommer simmen med största säkerhet fortfarande fungera i den andra personens spel, men alla nedladdade/custom saker kommer tas bort och ersättas av saker som redan finns i spelet. 

Om du har skapat en sim eller ett djur genom att endast använda saker som finns i spelet och personen du skickar simmen/djuret till har samma expansioner/prylpaket så lär simmen/djuret se ut precis som den gjorde i ditt spel. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-06-07 15:57 #1 av: Mitchika

Så, en ny kort guide ute! Skrattar

Jag kan utveckla den lite mer om det behövs fler detaljer och en bättre förklaring, men för stunden känns det som att den duger. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-06-07 22:27 #2 av: Hallonsmurfen

Tack för ännu en bra och tydlig guide, Mitchika! Skrattar Och speciellt tack för det där sista, har alltid undrat om CC följer med simmarna när man gör så här. Glad

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2014-06-07 22:58 #3 av: Mitchika

#2 Tack så mycket! Kul att du tyckte om den! SkrattarKramas

Jag har provat flera gånger med Namiko (vi byter simmar till och från) och inget CC följer med simmarna. Saknar man något så ersätts det med något slumpmässigt som finns i ens egna spel. Så risken att få med korrupt CC när man byter simmar på det här viset är i stort sett lika med noll. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-06-08 00:07 #4 av: Misarn

Men gud vad bra, och du skriver så även jag förstår :-)

Anmäl
2014-06-08 00:41 #5 av: Mitchika

#4 Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir att den går att förstå sig på! SkrattarKramas

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-06-08 20:16 #6 av: IceTee

kan du göra en sån för hur tusan man gör med HUS?Funderar

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2014-06-08 22:18 #7 av: Mitchika

#6 Jag ska kika lite på det och göra lite tester, så får jag se vad jag hittar. Kommer jag fram till en bra metod så gör jag en likadan guide för hus! Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-06-08 23:37 #8 av: SimsBrooke

#7 Yay :D

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2014-06-09 22:45 #9 av: IceTee

#7 Jag hittade hur jag gjorde!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2014-12-31 09:40 #10 av: Simzie

Man kan annars flytta hela sims till en annan dator, då kommer de andra simmarna med:)

Anmäl
2014-12-31 09:41 #11 av: Simzie

Om du också blev nöjd med huset...

Anmäl
2015-11-26 20:30 #12 av: Lovsann

Hur gör man om man skulle vilja flytta ett helt hushåll. Alltså familj och sånt eller flera simmar som är släkt eller måste man ta en i taget och sen göra de släkt? :)

Anmäl
2015-11-26 22:46 #13 av: Mitchika

#12 Vill du flytta ett helt hushåll med den här metoden så är det så man får göra, ja. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-01-03 11:54 #14 av: LottaV

#13 Kan du inte göra en sådan här för sims 4 ocksåSkämtar

Anmäl
2016-01-03 12:33 #15 av: Mitchika

#14 Det finns en metod för fyran, Namiko och jag har testat den med en av hennes simmar, men den är aningen krångligare och rörigare än treans metod.. Trean var jättesmidig på det här sättet, fyran är lite jobbigare. Men jag kan försöka skriva ner en liten guide om det, om så önskas. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.