Recensioner av expansioner & prylpaket

Recension: The sims 4 - Nya funktioner

2015-05-17 12:24 #0 av: SimsBrooke

The sims 4 har varit hos oss i åtta månader och det finns så mycket nytt i detta fantastiska spel. The sims 4 skiljer sig en aning från det tidigare spel The sims 3 och jag ska visa lite om de nya funktionerna som kom till The sims 4. Välkommen att följa med mig.

Så här ser huvudmenyn ut när man kommer in i spelet. För att göra ett nytt spel så trycker man på Pluset längst upp i högra hörnet, har du olika familjer du spelar på så trycker du på disketten som är vänster om pluset. Vet du vilken familj du spelade på sist kan du lätt trycka på knappen mitt i skärmen, där finns även en liten knapp för att skapa ett nytt hushåll(samma som pluset).

Kartan är inte så olik från de andra kartorna förutom att det är lite mer som flera kvarter i ett. En bild nedan kommer att visa hur jag menar.


I The sims 4 har utvecklingen hoppat tillbaka ett steg då de har valt att göra en värld som inte är öppen som i The sims 3, utan dem har gjort en sluten värld precis som i The sims 2. Så varje gång du ska gå till gymmet med din sim kommer en laddningsskärm och du får vänta en stund. Men jag tycker att laddningsskärmen är snabbare i fyran än vad den var i tvåan.

En del av ikonerna som finns längst upp i högra hörnet är inte nya för en spelare som spelat The sims i flera generationer. Men till er som är nya på The sims så tänkte jag att jag går igenom dem i alla fall.

 1. Byggläget - I The sims 4 finns inte en knapp för byggläget och en knapp för köpläget utan alla såna funktioner finns under byggläget. Mer om det kommer lite senare i recensionen. Snabbkommando F2
 2. Öppna galleriet - För att kunna ta del av galleriet och ladda ner hus eller andra saker från andra medlemmar behöver du ha internetuppkoppling.
 3. Gå upp/ner en våning - Här kan man välja att gå ner eller upp våningar beroende på hur många våningar man har. Snabbkommando Page Up/Page down.
 4. Ändra väggarna - Här ändrar du om du vill ha upp väggarna, bara ha upp de väggar som inte skymmer för dig eller ha ner väggarna helt och hållet. Snabbkommando Home/end
 5. Kamerakontroller
 6. Meddelandelogg - Här får du alla meddelande i spelet så som när din sim har en timme kvar tills simmen börjar jobba eller gå till skolan.
 7. Alternativmenyn - Här finner du bland annat där du sparar, spelfunktioner eller om du vill avsluta spelet.

Ikonerna i byggläget:

 1. Välj - Här kan du trycka om du vill ha "handen" så du kan ta i ett föremål på din tomt. Snabbkommando H
 2. Pipett - Använder du om du vill "klona" ett föremål, till exempel en soffa. Snabbkommando E
 3. Slägga - Använder du om du vill ta bort ett föremål eller flera åt gången. Snabbkommando K
 4. Designverktyg - Vill du ändra en soffans färg kan du använda designverktyget utan att behöva sälja den du har och köpa en ny med rätt färg. Snabbkommando R
 5. Ångra(vänster) Göra om(höger) snabbkommando Ctrl + Z / Ctrl + Y
 6. Tomtinformationspanel - Här kan du se värdet på din tomt, hur många sovrum och badrum huset har och riva hela huset om du inte är nöjd.
 7. Spara till "mitt bibliotek"
 8. Flytta tomt & hus - Du kan flytta på hela tomten om du inte vill ha tomten ända ut i trottoarkanten, eller flytta bara på huset.
 9. Morgon/Eftermiddag/kväll/natt - Du kan ändra till morgon om du känner att du vill bygga på huset när alla simmar ligger och sover på natten.

När du går in i byggläget så kommer den här upp längst ner i vänstra hörnet. Här har du allt som har med byggläget att göra och köpläget. Du får undersöka lite om du inte redan gjort det. Glad

Här ser ni även hur mycket pengar dina simmar har i hushållet. Lådan med locket uppe till vänster om pengarna är din hushållskategori där kan du stoppa undan saker du inte behöver för stunden. Skulle en sim dö och har något i sin katalog så kommer deras saker att finnas här.

Har du byggt ett hus och sedan kommit på att du skulle ha grund under huset? I de tidigare generationerna har du varit tvungen att ta bort huset och sedan satt dit en grund. Nu slipper du det, kommer du på att du vill ha en grund när du byggt huset klart kan du lätt sätta dit en grund fastän huset är klart. Dra i reglaget och välj hur hög grund du vill ha på ditt hus. Du kan ha från ett trappsteg upp till åtta stycken.

Ibland har man ingen ork och heller ingen lust att sätta sig och bygga ett hus, då är dessa stylade rum perfekta som man kan köpa och sätta ner på tomten där man vill ha det stylade rummet.

Har du längtat efter en funktion där du kan sätta ut fönster i ett helt rum med ett tryck och inte trycka 311 gånger för att komma runt hela huset? Då är våran väntan över för nu har dem gjort så att vi bara behöver trycka en gång så alla rum på den våningen man är på får fönster runt hela huset, så smidigt att det nästan är löjligt. Du kan ha 3 olika storlekar på fönster, ju högre fönster du vill ha desto högre väggar måste du ha. 

En annan fantastisk funktion som jag gillar men har faktiskt inte använt den direkt är att man kan ha fönstren på olika höjder som ni ser på bilden. Tryck på fönstret ni vill ändra på, tänk på att inte hålla in knappen utan släpp den när ni håller i fönstret och sedan dra musen upp och ner och sätt fönstret där du vill ha det.

Har sett att någon frågade om hur man spelar in i The Sims 4 så därför tar jag även upp detta. Här kan du zooma ut och in, vrida kameran åt höger eller vänster men du kan också använda , komma och . punkt.

De tre symbolerna till höger.

 • Kameran - Du tar en bild eller hur många du vill, Snabbkommando C
 • Videokameran - Starta/stoppa videoinspelning, Snabbkommando V
 • Fotot - Här hittar du dina simmars minnen och bilder. 

Vad tycker SimsBrooke om The Sims 4 och dess funktioner?
Jag gillar eller jag älskar alla nya funktioner, att kunna leka lite med fönstren och hur dem kan sitta på olika höjd är något som är roligt att kunna testa nya saker. Och att inte behöva klicka dit ett fönster i taget är för mig en bra funktion då man nästan sätter färre fönster än vad man tror ska behövas.

Jag är en sådan som bygger husen på marken direkt utan att ha en grund under då jag tycker det blir jobbigt, för minns ni i The Sims 3 där kattungar/valpar inte kunde gå ner för trappen. En hund behöver ju kunna komma ut för att kunna göra sina behov även som valp, så många av mina hus stor oftast utan grund. Men så bra att man inte behöver bry sig om om man glömmer grunden från start och att man ångrar sig, det är lätt att dra på en grund om man ändrar sig och vill ha en grund trots allt.

Det enda som jag egentligen inte gillar med The sims 4 är att dem har gjort en sluten värld jag älskar den öppna världen som finns i The sims 3 och man låter ju sina simmar komma ut mer i världen och kollar in massa saker. När den är sluten och man har en laddade skärm framför sig så blir man ju lite lat.

Hade The sims 4 haft en öppen värld hade den fått 5 diamanter, men den får 4a diamanter från mig.

Löpsedel gjord av Myismyname

   Sajtvärd för The sims ifokus
   Personlig blogg Närketjejen
   The sims blogg SimsBrooke

   Anmäl
   2015-06-08 10:01 #1 av: SimsBrooke

   Ny recension är äntligen här. Hoppas ni gillar den :D

   Sajtvärd för The sims ifokus
   Personlig blogg Närketjejen
   The sims blogg SimsBrooke

   Anmäl

   Bli medlem på iFokus

   För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.