Etikettinfo-till-medlemmar
Läst 30940 ggr
myismyname
2012-01-27, 18:41

Sajtens regler

Det är inte tillåtet att

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.

 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.

 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.

 • Ägna sig åt personangrepp.

 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.

 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

 • Diskutera olagliga sätt att få tag i The Sims-spelen. Det är därmed även förbjudet att efterlysa koder/serials/cracks/dylikt till något av Sims-spelen i det öppna forumet. Vill man diskutera sådant får man hålla sig till PM eller andra hemsidor. Detta eftersom vi på TSiF inte vill associeras med olagligheter. Observera att detta inkluderar all diskussion kring ämnet, inklusive diskussioner kring att få olagliga versioner av spelen att fungera. Alla versioner som man laddar ner gratis på internet är olagliga! De enda lagliga versionerna är de man köper! (Uppdaterad regel!)

  Skulle det vara så att man på ett eller annat sätt förlorat sin kod till The Sims och därför vill hitta ett sätt att få en ny, så får man höra av sig till EAs support på nummer 08 44 68 00 04 (öppet 12-21 måndag-fredag).

 • Länka direkt till en specifik mod till The Sims. Däremot är det tillåtet att länka till sidor (samt underkategorier på dessa sidor) där olika mods finns tillgängliga för nedladdning. Det är även tillåtet att diskutera mods på forumet. *

Innehåll:

Du godkänner att iFokus publicerar det material du bidrar med. Sajten (sajtvärd och medarbetare) förbehåller sig även rätten att redigera innehållet. 

Tänk på att

 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.

 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.

 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens Skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.

 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.

 • Respektera även uppfattningar/åsikter som avviker från dina egna.

 • Det du skriver i sajterna på iFokus normalt kan ses av vem som helst som har tillgång till internet.

 • Inte skriva med enbart versaler (Caps Lock) då det både är jobbigt att läsa och brukar klassas som "skrik" på internet (vilket gör att det kan uppfattas som otrevligt trots att det inte är meningen).

Dessutom…

… måste rubrikerna på dina inlägg stämma med innehållet. Rubriken ska säga något om vad tråden handlar om. Inlägg med felaktig rubrik döps om av Sajtvärd eller Medarbetare.

… måste dina inlägg ligga i rätt kategori. Inlägg i fel kategori flyttas av Sajtvärd eller Medarbetare.

… får trådar inte komma alltför långt från ämnet. Handlar tråden exempelvis om Legacy får man inte börja diskutera hur man laddar ner saker från exchange. Trådar som inte håller sig till ämnet trots tillsägning (från Sajtvärd eller medarbetare) låses.

* Anledningen till att vi valt att förbjuda direkta länkar till specifika mods har att göra med att det finns en hel uppsjö av mods, varav en del är mindre barnvänliga än andra (vilket inte riktigt passar sig på en hemsida där många är unga). Vissa mods kan även vara rentav skadliga för ditt spel om dess skapare inte är säker på hur man går till väga vid själva skapandet av en mod. Vi (medarbetare och sajtvärd) resonerade såhär angående denna regel:

Genom att länka till en specifik mod blir man också "ansvarig" för att just den modden hamnat i någons händer (med allt vad det innebär). Länkar man till ett ställe där olika mods finns samlade blir man inte ansvarig på samma sätt. Jämför med skillnaden mellan att visa någon vägen till videobutiken och att trycka en väldigt våldsam film direkt i handen på dem.

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus

 • Redigerat av Mitchika 2020-09-21, 15:02
molllyr
2012-02-04, 18:22
#1

Får man länka sin blogg i en tråd elelr räknas det som att manbryter mot följane:

Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

SimsBrooke
2012-02-04, 18:36
#2

Du får länka till din sims blogg. Vi har tagit bort den regeln som var förut som sa att man måste ha sajtvärdens tillstånd för att länka. Men alla har gjort det så länge så att vi tog helt enkelt bort den. Så det är helt fritt att länka sin blogg i trådar =)

Sajtvärd för The sims ifokus Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

myismyname
2012-02-07, 21:27
#3

Observera att det kommit en ny regel! Den nya regeln känner du igen på den röda texten efter den. Glad

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus

myismyname
2012-09-16, 22:23
#4

En ny regel har tillkommit! Jag uppmanar alla medlemmar att läsa igenom den :)

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus

evelinabieber
2012-09-17, 22:25
#5

varför får man inte direktlänka till mods? :)

SimsBrooke
2012-09-17, 22:27
#6

#5 Man får inte direktlänka till mods då det finns väldigt mycket mods som inte är barnvänliga. Många som spelar är runt 12 år och om något barn skulle få tag på en opassande mods så blir det inte så bra.

Sajtvärd för The sims ifokus Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

evelinabieber
2012-09-17, 23:23
#7

Okej :)

Mitchika
2014-01-30, 22:37
#8

Jag puttar upp regeltråden då en regel bryts oftare än andra här på sajten och tyvärr alldeles för ofta: 

Det är inte tillåtet att: 

 • Diskutera olagliga sätt att få tag i The Sims, The Sims 2 eller The Sims 3. 

Observera att detta inkluderar all diskussion kring ämnet, inklusive sätt att få olagliga versioner av spelen att fungera. 

Brott mot denna regel resulterar i en varning! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus 🐺

"En hund i famnen och en eldkastare i handen" 
"When life gives you garbage, make a dumpster fire"

myismyname
2014-01-31, 21:13
#9

Uppdateringar av regler:

Vi har nu uppdaterat regeln kring diskussioner om olagliga spelversioner, och förhoppningsvis gjort den lite tydligare!

Läs gärna igenom reglerna en extra gång och lägg dem på minnet! 😃

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus

jjjosa
2014-01-31, 21:33
#10

Då kan ni gärna få förklara varför det är olagligt att cracka ett spel när man har original spelen?. Jag kör med en crack för att jag inte orkar sätta i cd skivan hela tiden. Har fortfarande köpt spelen. Hur kan det vara i mot reglerna när det inte är olagligt? Du kan ju fortfarande uppdatera spelen och du kör fortfarande med din original cd-key.

Bara Anna
2014-01-31, 22:10
#11

#10 Kan hålla med dig om att reglerna är något klumpigt skrivna fortfarande. MEN, även om det du gör (oavsett skäl) inte är olagligt, så är det en enorm gråzon och bör hanteras och diskuteras med stor försiktighet.

Dessutom, det är upp till admin och moderatorer att sätta riktlinjer för vad som gäller på just detta specifika forum. Det måste vi vackert finna oss i. Skriver de att vi bara får ha bara rosa strumpor på oss när vi skriver här, ja då är det rosa strumpor som gäller liksom…..

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

myismyname
2014-01-31, 22:30
#12

#10 & #11 Som Bara Anna säger så är detta med cracks (åtminstone no-CD cracks!) väldigt knepigt… Det kan hända att vi borde formulera om reglerna gällande just det, för det är (precis som ni säger!) väldigt svårt. Så vitt jag har förstått är no-CD cracks inte olagliga, eller det är åtminstone väldigt svårt att visa på att det är olagligt… Däremot bryter sådana cracks mot användaravtalet som man godkänner då man installerar The Sims 3 (öppna användaravtalet och sök på "modifiera" eller "förändra" så borde det dyka upp, om jag inte minns helt galet). Sen kan det ju vara värt att tillägga att no-CD cracks för TS3 är praktiskt taget onödigt med tanke på att det räcker med att registrera sitt spel för att man ska få tillgång till en version som inte kräver skiva.

Det är svårt att veta var vi bör dra gränsen för vad vi tillåter på forumet, just eftersom det inte finns någon tydlig gräns och mycket handlar om tolkning… Även om no-CD cracks är lagligt så bryter det mot det avtal man ingick i då man installerade sitt spel. Knepigt, knepigt, tyvärr! Ni får gärna skriva till någon av oss som sköter sajten (sajtvärden SimsBrooke + medarbetarna Mitchika och Myismyname) om ni har förslag på hur vi kan ändra reglerna så de blir bättre och tydligare! Vi tar tacksamt emot förslag från er medlemmar. Sidan är trots allt till för er! 🙂

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus

[Tamani]
2016-02-29, 00:07
#13

Varför får man inte länka till ett direkt mod? Om en person frågar vad jag använder för shine på en häst t.ex. får inte jag länka den direkt även om jag skulle hittat den på en sån krånglig sida som Sims equus? Och hur är det med att jag skickar mina sims mods till en annan? Får man diskutera sådant? :)

Mitchika
2016-02-29, 02:00
#14

#13 My har skrivit en utmärkt förklaring till varför vi inte tillåter länkandet av mods längst ner i huvudinlägget. 🙂

Mods och CC får diskuteras hur mycket man vill på sajten, så länge det håller sig till sajtens och iFokus' regler. Vi är många som använder mods på sajten, mig själv inräknat, men det innebär alltid risker för spelet. 

Vi tillåter länkning till CC, Custom Content. Om det du kallar för shine på hästen faller in i CC-kategorin (vilket jag har för mig att det gör, det är väl en form av pälsfärg enligt spelet?) är det okej. Det vi inte tillåter direktlänkning till är huvudsakligen det som klassas som Script Mods, Tuning Mods och Script Mods. 

Vad medlemmar gör i PM (Privata Meddelanden) styr inte vi på sajten över, så det drabbar inte oss på något vis. Vill medlemmar att du skickar mods till dom över PM är det fritt att göra det, på egen risk. Privata meddelanden är just privata och har ingen koppling till sajten, men dom ska fortfarande följa iFokus' regler och Användaravtal. 🙂

Det får diskuteras på sajten, det händer att medlemmar ber andra medlemmar om att få länkar till specifika mods i PM och det är helt okej.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus 🐺

"En hund i famnen och en eldkastare i handen" 
"When life gives you garbage, make a dumpster fire"

[Tamani]
2016-02-29, 11:18
#15

Missade den delen, var sent när jag läste, var nog tröttare än vad jag trodde hahah. Tack iallafall! Gjorde ett konto här på iFokus igår så allt är lite nytt för mig :)

Mitchika
2016-02-29, 12:08
#16

#15 Varmt välkommen hit ska du vara! 😃

Du anar inte hur glad jag blir över att du läser reglerna och ställer frågor om det som verkar otydligt för dig som ny medlem. Det är så många som verkar missa att göra det helt, så jag blir verkligen riktigt glad när jag ser det. Du får en liten ros från mig för det! 🌺

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus 🐺

"En hund i famnen och en eldkastare i handen" 
"When life gives you garbage, make a dumpster fire"

Upp till toppen