17. Legacy & Historier

Familjen Wingnut

2012-06-29 20:39 #0 av: Misarn

Välkommen Familjen Wingnut

Släktnamnet Wingnut har gått i generationer från sent 1800-tal till varje förstfödda pojk. På den tiden var namnet Wingnut något som alla ville
bli ihågknomna med liksom deras hästar.

Ni förstår Wingnut var ett välbärgat hästsläkte som var vida känt i hästvärlden för sina starka och uthålliga kapplöpningshästar,
man kallade hästarna ifrån Wingnut - Hästarna med vingar.
När dom tävlade på kapplöpningsbanorna såg det precis ut som om hästarna flög fram och alla i publiken blev hänförda över dessa graciösa och
vackra djur.

Med tiden som gick fick Wingnut allt fler konkurrenter och i modern tid är det knappt någon kvar som minns deras storslagna tider.
Den första mannen Ernst Wingnut förde en avelsbok där man registrerade varenda häst född i Wingnuts namn för att man skulle kunna hålla
koll på vilka hästar som hade deras blod och på så vis inte kunde fuska med papprerna.
Denna bok finns än idag fast mycket väl gömd, då den är värld en förmögenhet.

 

Välkomna att följa Familjen Wingnut och deras otroliga resa!

Anmäl
2012-06-29 20:51 #1 av: Misarn

Jaespar Wingnut

Jaespar har alltid varit intreserad utav naturen och mår som bäst när han är i den.  Han växte upp på en hästranch med båda sina föräldrar och sina två äldre bröder. Hästar har alltid varit en stor del av hans uppväxt och som liten ville han bli en världsberömd jockey och tävla dom allra största kapplöpningshästarna.

Men framtiden hade andra planer för Jaespar. I tonåren gjorde Jaespar illa sitt knä som gjorde att han fick lägga sin Jockeydröm på hyllan. Men envis som han är så ville han endå arbeta med hästar och valde att bo kvar på Ranchen.


Båda två av hans äldre syskon flyttade in till storstaden och sökte lyckan där. Varken Benjamin eller Alexander var några naturmänniskor och passade bättre in bland betong och höga hus,
Med tiden skaffade dom både hus,fru och barn och levde den stora drömmen men Jaepsar förblev ensam.

Ensam kvar med sina föräldrar försökte dom driva ranchen så gott dom kunde tills finanskrisen slog till ordentligt. Dom blev tvugna att sälja av alla sina hektar av land och sina hästar men kämpade på för att endå kunna behålla ranchen som hade gått i arv i flera generationer.

När hans föräldrar av hög ålder lämnade jordelivet stod Jaespar kvar med ranchen nätt och jämt i behåll och var villrådig över hur han ska kunna ha råd att renovera och bygga upp Ranchen till sin forna glans.

Bröderna envisades med att sälja när det endå fanns något värde kvar, men Jaespar envisades med att behålla den. Efter två långa år av bråk och otrevligheter blev Jaespar ensam ägare av Ranchen men fick betala ett högt pris. Bröderna sa upp kontakten med Jaespar efter att han köpt ut dem båda. Till viss del var det en lättnad men nu stod han helt själv på egna ben.

Anmäl
2012-06-29 21:13 #2 av: Misarn

Emme Chenery

Emme är uppvuxen i en väldigt förmögen familj som aldrig har haft det dåligt med pengar, hon har alltid fått vad hon pekat på och tyckte som liten
att det inte var något fel med det. När Emme som utbytes-student åkte över Atlanten, fick hon se baksidan av all rikedom som fick henne att göra
uppror mot sina föräldrar och alla vänner och bekanta runt om kring, som inte såg problemet med att vara förmögen utan att bry sig om dom fattiga som knappt hade mat för dagen.

Emme var väldigt flitigt i skolan och hade ett riktigt läshuvud alla hennes vänner och bekanta tyckte att hon skulle bli en toppen läkare då hon var givmild och snäll och brydde sig om andra, hon hade en fasad att hålla upp. Men det blev inte riktigt som hon trodde att hon ville.

Hon flyttade hemifrån och försökte klara sig bäst hon kunde med den lilla inkomst som hon tjänade på sitt nattskift på sjukhuset, men det skulle inte
räcka långt när hon ville studera vidare till läkare.

En utav dom saker som betyder mest för henne var hennes Fullblodsto Wonder Flower som hon fick som liten flicka, som
hon aldrig skulle ha hjärta att sälja, så det fick hennes föräldrar gladeligen betala både stallplats,utrustning och mat.. . Tillsvidare!

Emme var ensambarn och hennes föräldrar försökte med allt för att få henne att flytta hem igen. Hennes föräldrar hade ögon och öron överallt och satte käppar i hjulen hela tiden. Dom använde även Flower Wonder som ett "lockbete" vilket fick Emme att flytta hem igen.

Men Emme är en riktig kämpe och hon försökte hitta varenda tillfälle för att bryta sig fri från sina föräldrar.

Wonder Flower var av toppstam och hade själv deltagit i några enstaka galopptävlingar, såg sin chans i att tjäna lite pengar på ett stort InternationelltGalopp Derby som skulle
gå av stapeln den 23:e Maj.
Vinstpengarna skulle gott och väl räcka till hennes läkarstudier och endå ha råd att ensam kunna betala allt runt omkring sin älskade vän Wonder Flower.
Men hon var inte ensam om att vilja vinna Derbyt.

På själva tävlingsdagen mötte hon en förvånansvärt stilig man i hennes ålder som också hade en förkärlek till hästar, dom började småprata men det visade sig att dom var bittra konkurrenter.
I slutet av dagen visade det sig att ingen av dom hade vunnit och var tillbaka till ruta ett.
Jaespar hade hittat Emme inne i stallarna och hade sjunkigt ihop bredvid henne av uppgivenhet och dom började prata på djupet och berättade sina livs historier om varför dom hade behövt pengarna
så innerligt. Det ena ledde till det andra och den lilla gnista som uppstod emellan dom fattade eld.

Emmes föräldrar var givetvis inte överlyckliga över att Emme hade blivit kär i en Ranchpojke som varken var förmögen eller välutbildad, dom försökte med allt som stod i deras makt för att separera dom två, men kärleken övervinner allt!

Det slutade med att Emme flyttade in på Ranchen och på något underligt vis lyckades dom få ordning på Ranchen och bedriver en utav dom världsledande Fullblods Stuterierna Wingnut - Hästarna med Vingar

Anmäl
2012-06-30 00:10 #3 av: Emmy

Emme ser på förta bilden ut som Julie i OC :o

Anmäl
2012-07-30 22:57 #4 av: Misarn

Mycket har hänt sen sist, Jaespar och Emme har äntligen kommit igång med gården och den har börjat ta sig ordentligt och börjar komma tillbaka till sin forna glans.

Efter en tid märkte Emme att hon var väldigt spänd över magen och hade illamående på morgnarna, hon hade också haft ett enormt sug efter mandariner. Det stod snabbt klart att dom väntade tillökning efter att Emme dubbelkollat hos en gynekolog. Lyckan var total och det blev en glad överraskning när Jaespar kommit hem ifrån sitt extra jobb som ridlärare.

Renoveringen lades på is och man försökte förbereda sig på det kommande barnet, dom sålde av lite hästar då tiden inte skulle räcka till och fick en mindre förmögenhet som dom kunde lägga på gården och spara undan till barnen när dom blivit äldre.

Anmäl
2012-07-30 22:59 #5 av: Misarn

Det blev en pojk som fick namnet Emil efter Jaespars gammel farfar Glad

Anmäl
2012-07-30 23:07 #6 av: Misarn

Efter att Emme kommit hem med Emil fick hon en stor Överraskning då deras två avelsston fölat. Hon hade hoppats på att stona fölat efter att hon kommit hem men som med allting annat så kan man inte planera något säkert.

Det blev ett vackert sto-föl som fick namnet Wonder China efter hennes mamma Wonder Flower. Hennes hårrem är svart som natten precis som sin far Sir Elthon, dom egenskaper hon ärvde förutom utseendet är snabb och smidig.

Det andra fölet är ett vackert Hingstföl som fick namnet Dear Star efter sin mamma Dear Diaries. Ärvde egenskaperna smidig och ljudlig.

Både Wonder China och Dear Star kommer vara början på Wingnuts nya stambok som kommer påbörgas efter att man ser vad det blir av dom, men så är tanken Glad

Anmäl
2012-07-30 23:18 #7 av: Misarn

Tiden gick och barnen växte så det knakade. Emme och Jaespar fortsatte renovera gården och är så gott som klar. Barnen har hunnit bli 7 respektive 14 år och båda barnen har egenskaperna: Djurälskare, bokmal och god.

Äldsta dottern Isabella har varit med i stallet sen hon var nyfödd och nu när hon blivit tonåring tycker hon att hon allt ska få en egen häst. Både Jaespar och Emme är överlyckliga över att dottern delar deras stora intresse men var tveksamma om hon verkligen brann för det lika mycket som dom så att hon kan ta hand om en egen häst, för det är trots allt ett stort ansvar.

Efter mycket om och men så fick Jaespar köpa ett arabsto för en billig peng. Förra ägaren blev säkert överlycklig när Jaespar ville köpa henne då hon är väldigt nervös, ljudlig och snabb.
Men Jaespar har på känn att Isabella och Neygili kan bli ett bra ekipage då Isabella har en väldigt bra hand med djur.

Anmäl
2012-07-30 23:22 #8 av: Misarn

Isabella och Neygili

Anmäl
2012-07-30 23:27 #9 av: Misarn

Emil börjar också fatta tycke för hästar men tycker fortfarande att dom är lite stora och läskiga. Jaespar försöker uppmuntra Emil att umgås så mycket som möjligt med hästarna och han blir bara mer och mer säker omkring dom. Jaespar har förhoppningar om att Emil en dag vill ta över gården då den alltid har ärvt vidare till första först födde sonen.

Anmäl
2012-07-30 23:32 #10 av: Misarn

Nu när barnen är tillräckligt stora så att Emme och Jaepsar inte behöver passa dom hela tiden kan Emme äntligen påbörja träningen med Wonder China. Deras gemensamma mål är att kvala sig in till den stora internationella terrängtävlingen som går av stapeln nästa år. Det är mycket träning som måste läggas in både på dressyr, hoppning och kapplöpning för att uppnå det bästa resultatet.

Stuteriets färger är Blå/Gul, varje representant av ett stuteri måste bära stuteriets färger under tävlingen så Emme håller på att testa vilken kombination av färgerna som blir bäst medans hon tränar med China.

Anmäl
2012-07-30 23:38 #11 av: Misarn

Emme och Wonder China e. Sir Elthon u. Wonder Flower

Anmäl
2012-07-30 23:45 #12 av: Misarn

Isabella och Neygili har också fått lite mer-smak för hopptävlingar och har bett sin mamma om hjälp. Vem kan vara bättre än hon!?

Isabella är en naturbegåvning och dom utvecklas väldigt snabbt ihop och finslipar på allt för att det ska bli perfekt. Dock retar hon gallfeber på Emme då hon envisas med att alla Neygilis tillbehör ska gå i rosa liksom sina egna kläder.

Anmäl
2012-07-30 23:48 #13 av: Misarn

Låt mig få presenterar det nya Wingnut stuteri och hästcenter

Anmäl
2012-07-30 23:49 #14 av: Misarn

Stallet med 5 boxar

Anmäl
2012-07-30 23:51 #15 av: Misarn

Sadelkammare

Anmäl
2012-07-30 23:53 #16 av: Misarn

Sadelkammare samt fikarum med bilder ifrån det gamla Wingnut på deras glansdagar.

Anmäl
2012-07-30 23:54 #17 av: Misarn

Jaespar och Dear Star i stallgången

Anmäl
2012-07-30 23:54 #18 av: Misarn

Emme och Wonder China

Anmäl
2012-07-30 23:57 #19 av: Misarn

Första Boningshuset

Anmäl
2012-07-30 23:59 #20 av: Misarn

Andra boningshuset

Anmäl
2012-08-15 21:14 #21 av: Misarn

Jaespar som har haft problem med knäna har fått godkännande av sin läkare att han får börja träna lite smått igen men att han måste sluta direkt när han börjar känna av något. Till sin stora förtjusning så går allt jättebra och han börjar drömma om en framtida tävlings karriär.

Anmäl
2012-08-15 21:27 #22 av: Misarn

Alla har varit så involverade i hästarna att Emil har hamnat lite utanför, såklart utan mening. Jaespar får såklart dåligt samvete och tar med Emil på en fisketur. Både Emil och Jaespar har jätte trevligt och lovar att dom ska göra mer saker ihop. Emil vet också att han inte har gett hästarna en ärlig chans och lovar att han också ska intressera sig mer för hästarna vilket gör Jaespar lite lugnare. Emil vet sin släkthistoria och att Jaespar skulle bli överlycklig om han ville ta över gården precis som han gjorde för sina föräldrar, och hans föräldrar gjorde för deras.

 

Anmäl
2012-08-15 21:45 #23 av: Misarn

Det är en stor dag, Isabella blir ung vuxen. Hon vill inte ha någon tillställning och eftersom det är hennes födelsedag så får hon bestämma. Men det är inte varje dag Jaespar och Emmes äldsta dotter blir Ung vuxen så dom köper en resa till Kina åt henne. Isabella blir överlycklig men upptäcker att avresedatumet är imorgon. Hur ska hon hinna packa och förbereda allt!?

Hon fick egenskaperna: Djurälskare, bokmal, älskar naturen, äventyrlig och ensamvarg.

Isabella har säkert en gömd upprorisk sida då hon på sin födelsedag bestämde sig för att klippa av sig allt hår och ha kort kort hår istället.

Anmäl
2012-08-15 22:11 #24 av: Misarn

Isabella har otroligt roligt och hon upptäcker hemliga skattkammare, grillar, lär sig ett nytt språk och åker på sevärdheter. Hon mycket tid att tänka på vad hon vill göra med sitt liv och även fast hennes föräldrar har en plan för henne så vet hon inte om hon vill följa den. Isabella vill gärna resa och upptäcka innan hon stadgar sig och inleder en hoppkarriär som hon hoppas att hon kan komma långt med.

Anmäl
2012-08-15 22:19 #25 av: Misarn

Väl hemma hjälper Isabella sina föräldrar att träna hästarna och tävla så att både hästarna och hon får lite meriter. Hon har inte en färdig plan över hur hon vill fortsätta att ta sig vidare. Men en sak är hon helt 100% på, och det är att hon inte vill bo kvar på gården. Hon vill börja bygga upp något eget från grunden och inte bli känd på grund utav hennes efternamn utan för att hon är en duktig ryttare.

Anmäl
2012-08-15 22:27 #26 av: Misarn

Isabella berättar för sina föräldrar att hon tänker flytta ifrån gården. Det blir mycket tårar (framför allt ifrån Emme) men dom förstår att hon måste få stå på egna ben och testa sina vingar för att komma någonstans. Isabella tar givetvis med sig sin egen häst Neygili men så får hon även ta med sig Fly With me som är en otroligt duktig hopphäst och läromästare.

 

Anmäl
2012-08-15 22:52 #27 av: Anniez

Följer, en hemsida hade inte varit dumt så man lättare kan hålla koll på alla och sådär :)

Anmäl
2012-08-15 23:23 #28 av: Misarn

#27 Åh tack Gladja en superbra ideé, hade gärna haft en om jag vetat hur man gör hihi, kan göra en precentation av alla så att man bättre kan hålla koll =)

Anmäl
2012-08-16 00:15 #29 av: hahael

Så fin gård och hästar! Hoppas kommer uppdatering snart :) Flört

Anmäl
2012-08-16 00:29 #30 av: Misarn

Mycket har hänt sen sist, har blivit tillökning då Emme blev gravid med deras tredje barn. Jaespar hade gärna velat ha en pojk till men blev såklart överlycklig när dom välkomnade en dotter som fick heta Emma. Emma fick egenskaperna Konstnärlig och Tankspridd så kommer bli väldigt intressant att se vad framtiden har planerat för henne.

Anmäl
2012-08-16 00:46 #31 av: Misarn

Emil är en väldigt levnadsglad kille som är den förste att ärva Wingnut gården. När han var stor nog att få reda på vad som var tänkt för honom så fick han nästan lite panik och ångest. Han är osäker och mycket försiktig bland hästar och spenderade hellre sin tid med att leka ute i skogen och bygga kojor och fiska. Men när hans äldre syster Isabella fick sin första egna häst så blev han endå lite avundsjuk och frustrerad. Han vill göra sin pappa Jaespar stolt och visa att han också är modig och kan hantera hästar på ett bra och värdigt sätt.
I hemlighet så sitter han och läser allt han kan komma över om hästar och skötsel och när han blivit tillräckligt gammal så har han blivit lovad att få en egen häst. Då ska han allt visa att han också är en bra och duktig ryttare precis som sin pappa. Men tills den dagen kommer får han stå i skuggan av sin äldre syster som verkar vara född till ryttare.

Emil har egenskaperna: Bra sinne för humor, Ryttare och fiskare.

Anmäl
2012-08-16 00:55 #32 av: Misarn

China som egenteligen heter "Wonder Princess of China" är en utav Wingnuts första egen uppfödda hästar. Hon är ett vackert Fullblod som är Efter: Sir Elthon och Undan: Wonder Flower. China är det kompletta Fullblodet och man hoppas att hon kommer lämna många vackra föl efter sig.

Hon är väldigt energisk, och är ett bra Allround sto med mycket motor som kräver en del utav sin ryttare vilket gör att det till stor del är Emme som rider henne. Hon har ännu inte deltagit i några tävlingar med tanke på hennes unga ålder men har påbörjat träningen lite smått för att se lite vad hon går för.

Chinas egenskaper är: Smidig, nervös och Vänlig

Anmäl
2012-08-16 01:05 #33 av: Misarn

Stallets avelshingst "Dear star" Efter: Kaskad och Undan: Dear Diaries,
är den andre hästen på Wingnut som är egen uppfödd. Vilket gör att han är väldigt viktig för Wingnuts Stuteri.

Star är en vacker fullblodshingst som har många bra meriter på tävlingsbanorna. Det är främst Jaespar som tävlar med honom men han är så trygg i sig själv så att vem som helst får rida honom. Han är känslig på hjälperna och det är som att han känner på sig vilken sorts ryttare han har på ryggen och anpassar sig efter det. Är en väldigt komplett herre som både passar till Galopp och Hoppning.

Stars egenskaper är: Snabb, Lugn och Modig

Anmäl
2012-08-19 17:57 #34 av: Misarn

Isabella flyttade ganska snart ut från gården, men blev en liten stuga med endast ett rum och en box åt hästarna. Blev inte riktigt som hon tänkt sig men är bättre än ingenting. Isabella hade bara 6000 simdaler när hon flyttade och tänker kämpa sig upp för att ha råd med ett bättre hus och förhoppningsvis ett bättre stall till hästarna. Hon har fått ett jobb på sjukhuset men det är inte den bästa lönen men förhoppningsvis kan hon snart bli befodrad.

Anmäl
2012-08-19 18:03 #35 av: Misarn

"Fly With Me" och "Neygili" har börjat fattat tycke för varandra. Kan det bli ett kärleksföl måntro?

Anmäl
2012-08-19 18:19 #36 av: Misarn

Isabella fortsätter vara flitig på tävlingsbanorna, och då hon har tävlat i Neutrala färger tidigare så har hon blivit ombedd att bestämma vilken färgkombination hennes stall ska ha. Hon har inte haft en tanke på det och fick verkligen sätta sig ner och tänka igenom det noga. Isabella gick igenom sin släkthisoria och långt tillbaka tävlade Wingnut i Grön/Vita färger innan dom förnyade både sin avel och bytte inriktning till Fullblodshästar och Galoppsporten. Perfekt tänkte Isabella som ville ha en anknytning till sitt ursprung.

Anmäl
2012-08-19 18:28 #37 av: Misarn

Isabella & Fly With Me

Anmäl
2012-08-19 18:41 #38 av: Misarn

Hemma på Wingnuts Stuteri och Hästcenter har det också hänt en hel del. Kärleken har flödat överallt och det har blivit tillökning på flera håll.

Princess of China och Dear Star har välkomnat ett vackert stoföl till världen.
Stofölet har fått sin mammas vackra svarta hårrem och nu ska man försöka komma på ett passandra namn till henne.

Anmäl
2012-08-19 18:45 #39 av: Misarn

Men det är inte det enda fölet som finns på Wingnut. Dom har även tagit hand om ett till Föl som förlorade sin mamma vid födseln. Princess of China har välkomnat honom med öppna hovar och ser honom som sin egen. Hade inte hon accepterat honom hade han antagligen inte klarat sig.

Det är väldigt mycket jobb med två föl och man har börjat kalla honom för Pojken i brist på ett bättre namn.

Anmäl
2012-08-19 18:51 #40 av: Misarn

Med allt som händer på gården behövde dom inte ännu en mun till att mätta. Emme blev gravid igen och denhär gången blev det en pojke till Jaespars förtjusning. Nu har han två söner som han ska lära allt han kan om hästar.
Pojken fick namnet Sebastian efter Emmes morfar som hon ville hedra, Jaespar har aldrig kommit bra överens med Emmes släkt men han vet hur mycket det betyder för Emme och fick helt enkelt ge med sig.

Anmäl
2012-08-19 19:06 #41 av: Misarn

Emil känner sig ännu mer bortglömd och har börjat missköta skolan. Emme kommer på honom att smyga ut och ger honom en rejäl utskällning. Emil försöker desperat få Emme att lyssna på honom, hur han känner sig och efter ett tag lugnar hon ner sig och blir förfärad av att han känner på det viset.

Anmäl
2012-08-19 21:03 #42 av: htt

Gud vad bra :) meeera meeera :)

Anmäl
2012-08-19 23:56 #43 av: Misarn

Emil växer så det knakar och det är även dags för hans födelsedag. Dock blir det inget större firande då Emils uppförande bara blir värre och värre. Han skolkar ännu mer ifrån skolan och både Jaespar och Emme har blivit kallade dit för utvecklingsamtal och fick en utskällning av läraren. Både Jaespar och Emme är villrådiga och vet inte alls vad dom ska göra för att få han att ändra beteende och öka motivationen att sköta sig och bli bättre i skolan.

Anmäl
2012-08-20 00:10 #44 av: Scorpio97

Vad vacker gården ser ut! Skulle gärna se ett foto uppifrån, så man ser hur allt ligger :D Vart har du laddat ner benlindorna föresten?

 

Följer! :)

//Jessie

Anmäl
2012-08-20 12:00 #45 av: Misarn

#44 Vad roligt att du tycker om gården, det är väldigt mycket pill-jobb att få alla detaljerna att passa in och hamna där man vill. Jag tror det tog en vecka att bli klar med hela gården men det är en utav dom gårdar jag är mest nöjd över :-)
Benlindorna kommer antingen från "The Sims Resource" eller "exchange" tycker dom är riktigt snygga :-)

Kan ta en bild över gården så ni får en bättre bild över hur allt ligger :-)

Anmäl
2012-08-20 17:59 #46 av: hahael

Meeeerrr!!! Skrattande

Anmäl
2012-08-20 18:10 #47 av: htt

En fråga: Har du skapat just dessa simmar för det här ändamålet eller är det en familj du spelat med länge? :)

Anmäl
2012-08-20 18:17 #48 av: Gerbilles

Åh va fin gården är, vill oxå se fler bilder! :D Kommer du lägga ut den på exchange?

Anmäl
2012-08-20 21:10 #49 av: Misarn

#47 Det är en familj jag gjorde för dethär ändamålet. Vill ha en familj som har generationer från "hästfolk". Wingnut är min första simfamilj på The sims 3 och det stod ganska snabbt klart vad det var jag ville med familjen Glad

#48 Gården kommer antagligen inte komma ut på exchange, vet faktiskt inte riktigt hur man gör om jag ska vara ärlig Glad

Anmäl
2012-08-20 21:39 #50 av: Emmy

49# Men herregud människa lär dig så jag får denna vackra gård! :D

Anmäl
2012-08-21 11:36 #51 av: Misarn

#50 tack så jättemycket, blir så glad av all positiv respons :-)

Anmäl
2012-08-21 17:50 #52 av: Gerbilles

#49 nä jag vet inte heller, vet bara hur man laddar ner. hehe. :P

Anmäl
2012-08-21 19:26 #53 av: Misarn

Håller på och kikar hur man ska göra så nu håller vi tummarna att dom snart ska ligga uppe på exchange Glad

Anmäl
2012-08-21 20:36 #54 av: Gerbilles

#53 Jaaa! :D *håller tummarna*

Anmäl
2012-08-22 00:15 #55 av: Misarn

En bild på hela stallgården uppifrån samt stallet som används till besökare eller tävlande som ligger bredvid hoppbanan.

Anmäl
2012-08-22 00:31 #56 av: Misarn

Efter utvecklingsamtalet med Emils lärare så fick Jaespar och Emme lov att sätta sig ner och diskutera hur dom ska fortgå med Emil och hans beteende. Dom funderar starkt på att skicka honom på en militärisk internatskola men Emme vill ge honom en sista chans och dom får en lysande idé. Eftersom dom inte riktigt vet vad dom ska göra med det extra fölet som China fick agera surrogatmamma till så kan kanske Emil sköta om det och rida in det som sin egen häst.

Kanske inte riktigt var vad Emil själv hade hoppats på men inser också att det är ett prov från hans föräldrar.

Redan samma kväll sitter han och gör sina läxor och börjar även på sin uppsats som inte ska lämnas in förens efter sommarlovet. Han har även börjat läsa om hur man tar hand om ett föl men somnar ganska snabbt med lampan tänd och böcker överallt. När Emme är påväg i säng kikar hon in i Emils rum och blir varm i hjärtat när hon ser vilken skillnad det har gjort och hon går och lägger sig med ett leende på läpparna. Kanske var det så enkelt att ge Emil mer ansvar!?

Anmäl
2012-08-22 16:14 #57 av: htt

Men shiiiiiiiiiit vilken fin gård!!!!!! Aldrig sett något mer välskapt i sims 3! :D

Anmäl
2012-08-22 19:54 #58 av: Misarn

#57 tack så jätte mycket :-)

Anmäl
2012-08-22 20:10 #59 av: Pétit

Tass

Anmäl
2012-08-23 23:31 #60 av: hahael

Snälla länka när du fått up det på Exchange! Tycker det är en så vacker gård som jag skulle vilja spela i med min "häst-räddare" som tar hand om dom hästar som är gammla och ing3en vill ha :( Men jätte kul att det kommer upp på Exchange! Skulle gråta av lycka (överdriver inte!)

Anmäl
2012-08-24 00:11 #61 av: Misarn

#60 Åh vad glad jag blir att det är så många som tycker om gården, värmer jätte mycket Glad

Anmäl
2012-08-24 07:19 #62 av: Gerbilles

Måste ha gården! Kan ingen berätta hur man laddar upp på exchange, nån borde väl veta? :D

Anmäl
2012-08-25 00:18 #63 av: Misarn

Emil och det nya fölet har fått en riktigt fin kontakt och är oskiljbara, Emil jobbar väldigt hårt i skolan och ligger numera steget före i läxläsningen och uppsatserna, bara för att få umgås och ta hand om sitt föl. Jaespar och Emme är mycket förvånade att det var så enkelt att få Emil att sköta skolan men det ligger ett litet orosmoln på himlen. Jaespar och Emme har inte tänkt behålla fölet men hur ska dom förklara det för Emil när dom har blivit så bra vänner. . .

Anmäl
2012-08-25 00:26 #64 av: Misarn

För Isabella så leker livet, hon har blivit befordrad på jobbet och har hunnit tjäna ihop en hel del pengar till att bygga ut sitt hus med tillhörande stall. Hon har också fortsatt vara flitig på tävlingsbanorna och allt fler har fått upp ögonen för henne.

En eftermiddag ringde hennes telefon och det var en kvinna som hade tagit över ett sto som var dräktigt. Problemet var att stoet inte tillät någon komma i närheten av henne, hon bet och sparkade efter allt och alla och Isabella var stoets sista chans. Givetvis tog Isabella emot henne med öppen famn och dom fann varandra direkt.

Anmäl
2012-08-25 00:35 #65 av: Misarn

När Isabellas morföräldrar kom på besök var dom överlyckliga att det har gått så bra för Isabella men fick en smärre chock när dom fick se vad hon bodde i för såkallade "hus" , Isabella försökte lugna ner dom och förklara att hon inte vill ha deras eller någon annans pengar utan att hon vill bygga upp det själv. Givetvis gick det inte riktigt som hon ville utan fick 50,000:- simdaler så att hon kunde köpa en stor tomt som hon kunde bygga det stall hon alltid drömt om. Dock är gården under uppbyggnad men enligt ritningarna kommer det bli ett stort stall med plats för 4-6 boxar, spolspilta,paddock samt en lägenhet som Isabella ska bo i. Huvudsaken att hästarna får det bästa så var det inte så noga vart hon skulle ta väge sen.

Anmäl
2012-08-25 01:04 #66 av: Misarn

Några dagar efter att dom flyttat in på gården och kommit till ro får det nya stoet värkan och föder ett par timmar efter ett vackert hingstföl. Han verkar vara en riktig kämpe och reser sig nästan direkt för att få dia av sin mamma. Isabella sitter länge och tittar på dom och funderar vad hon ska kalla honom. Det första namn som kommer upp är "Vesuvius" som också är en vulkan och ett berg i Italien. Hon viskar Vesuvius och fölet tittar upp på henne som om han också tyckte om det namnet.

Stofölet som Neygili fick har också fått sitt namn, det blev en aning svårare och det gick länge utan att Isabella kom på ett passande namn åt henne. Tillslut föll namnet på "My Cinderella Dream", hon är ju en prinsessa tänkte Isabella och tyckte att det var ett riktigt bra namn åt henne också.

Anmäl
2012-08-25 01:06 #67 av: Misarn

Fölen med sina mammor.

Anmäl
2012-08-25 18:54 #68 av: Pétit

#45 Vart på TSR eller exchange? Länk? Laddade du ner sadeln där också? Letar nämligen efter hästsaker som jag kan ladda ner. :)

Anmäl
2012-08-25 21:29 #69 av: Misarn

#68 Dom flesta hästar jag laddar ner är från Exchange tycker det är ett mycket säkrare sett att få ner fina djur, så det måste nästan vara där. Jag har favoriserat en del hästar på min profil: Misarn

Anmäl
2012-08-26 13:04 #70 av: Pétit

#69 Får man såna saker med hästarna om dom har det..? Obestämd

Anmäl
2012-08-26 22:04 #71 av: Misarn

#70 Jag fick det, det var inget medvetet nedladdande =)

Anmäl
2012-08-26 22:33 #72 av: Misarn

Det har flyttat in ett par bröder i Hidden Springs, Noah och Ian Arnbjörnsson. Isabella har spanat in Noah och tycker han verkar vara en riktig snygging med det perfekta håret, rösten och kroppen, han verkar vara hennes drömmars man. Men hon har inte vågat prata med honom ännu.  Men så springer hon in i honom på ett äventyrs evenemang och dom börjar prata om allt mellan himmel och jord. Undra vart dethär leder till?

Anmäl
2012-08-28 00:07 #73 av: Misarn

Noah är en riktig gentleman och uppvaktar Isabella med rosor och smicker och hon faller som en fura för honom. När hennes telefon ringer är det Noah i andra änden som undrar om hon har några planer för helgen. Isabella kollar i sin almanacka och ser att det är hennes enda lediga helg och blir överlycklig när han frågar om dom ska ta en weekend ihop. Hennes vänninor har gett ett varnande finger att hon går för fort fram med tanke på att Isabella faktiskt inte känner honom så bra ännu, men Isabella känner i hela kroppen att han är den rätte och varför ska man sakta ner då?

Noah som är uppvuxen omkring djur tycker det är riktigt roligt att hjälpa Isabella med hästarna och börjar själv bli lite sugen på att börja rida. Isabella erbjuder sig att lära honom grunderna och stackars " Fly With Me" får agera läromästare, vilket han inte är så förtjust i.

Anmäl
2012-08-31 00:28 #74 av: Misarn

Precis som en saga bjuder Noah ut Isabella på en romantisk dejt med middag & stjärnskådning. Isabella kan inte vara lyckligare och som om dejten inte kunde bli bättre går Noah ner på knä och friar till henne i solnedgången. Isabella säger givetvis Ja och slänger armarna omkring honom. Isabella har alltid velat leva i en saga och nu när hon fått sin prins kanske den kan börja. . .

Anmäl
2012-08-31 00:37 #75 av: Misarn

Isabella har inte mycket att säga till om med Bröllopet, Noah vet precis hur han vill ha det och hur kan Isabella säga nej till honom. Det blir en lugn tillställning utan vänner och familj vid solnedgången och utsikt över havet.

Anmäl
2012-08-31 00:45 #76 av: Misarn

Bröllopet blir precis som Isabella vill ha det, även fast hon inte fick vara med och bestämma mer än hur klänningen skulle se ut och det blir den lyckligaste dagen i hennes liv.

Anmäl
2012-08-31 21:40 #77 av: Misarn

Under deras smekmånad åker dom till Sunlit Tides, en romantisk semester Ö, med lokal exotisk mat och vackra sevärdheter.Under en eftermiddag bestämmer sig Noah för att åka ut och djuphavsfiska. Solen skiner och det är vackert väder utan orosmoln på himlen. Han får många fina fiskar som han stolt vill visa Isabella när han kommer tillbaka.

Men vädret ändras mycket snabbt och snart är det storm med höga vågor och åska. Noah är så långt ute så han omöjligt kan ta sig i land med sin guide och kommunikationen är bruten till fastlandet. Dom försöker ro i land, men vågorna är för höga och dom driver allt längre ut.

Isabella sitter i receptionen på hotellet och väntar på mer information men inget händer på flera timmar. Isabella blir allt mer oroad och hon får höra att flera fiskebåtar har lyckats komma i land, men inte Noahs.

Efter flera timmar av orolig väntan kommer en lokal-polis fram och ber henne följa med till polisstationen. Dom berättar att det är en båt som fattas och Isabella förstår direkt att det är Noahs. Dom berättar att dom skickat ut en båt att leta efter honom men att dom inte hittat något ännu. Nu kan man bara vänta och hoppas på det bästa . . .

Anmäl
2012-09-01 08:22 #78 av: Zorro_Tiger

Meeer! Helt fångad :D <333

Anmäl
2012-09-05 23:15 #79 av: Misarn

Tidigt på morgonen efter ringer lokalpolisen och berättar att dom har hittat den sista båten. Isabella blir alldeles stel inombords och håller andan i väntan på vad polisen är påväg att säga. Båten består bara av ett par plankor och har antagligen slagit emot klipporna och blivit totalförstörd, dom hade varit ute hela kvällen och letat efter Noah men inte hittat honom.

Isabella faller ihop och vet inte vad hon ska ta sig till, hon som var så lycklig och allt som verkade falla på plats och nu är allt slaget i bitar.

Hon försöker ta sig samman och ringer flygplatsen och bokar första flyget hem. Väl på flygplatsen möts hon av sina föräldrar som blivit underättade av vad som hänt och hjälper henne in i bilen.

Det går flera dagar utan att hon kliver utan för sitt rum, hon är försjunken i drömmar om Noah, hur hon och han på något magiskt sett återförenas, bildar familj och rider ner i solnedgången tillsammans. 
Tårarna börjar rinna ner för hennes taniga kind och värken i bröstet blir så outhärdligt att hon viker sig dubbel och skriker. Jaespar kommer in springandes och försöker trösta henne så gott han kan men hur ska han kunna göra det?

Det går flera veckor i samma mönster och det blir varken bättre eller sämre, Isabella flyttar ifrån sin gård och ner till havet i en stuga och ett litet stall och tar bara med sig det nödvändigaste och isolerar sig från omvärlden. Vad man vet så bor hon fortfarande där men ingen har hört någonting på flera månader.

Anmäl
2012-09-06 09:04 #80 av: BunnyWunny

Riktigt bra grejer det här måste jag säga, och jag fullkomligt älskar gården! Det är nog en av de finaste husen jag sett på ett bra tag. Om bara jag kunde bygga sådana gårdar!

Anmäl
2012-09-06 20:58 #81 av: Misarn

#78 & 80
Tack så jättemycket Skrattande

Anmäl
2012-09-12 21:15 #82 av: Misarn

Isabella har försvunnit ifrån Hidden Springs, ingen har hört eller sett någonting på 4 månader, huset är näst intill tomt förutom en lapp liggandes på köksbordet där det står skrivet med Isabellas skrivstil:
"Ni behöver inte leta efter mig. . .  // Isabella"
Fortsättning: http://thesims.ifokus.se/discussions/5050df32d3b4fd346000981a-isabella-wingnutarnbjornsson

Anmäl
2012-09-13 07:28 #83 av: Hallonsmurfen

följer

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-09-24 23:07 #84 av: Misarn

Hemma på gården fortskrider livet som vanligt, både Emil, Emma och Sebastian växer så det knakar.

Emma är väldigt musikalisk och har inte alls samma intresse för hästar och spenderar hellre sin tid med att utveckla sina musikaliska talanger. På egen vilja ville hon åka iväg till en internatskola speciellt anpassad för musikaliska barn. Det kommer som en liten chock för både Emme och Jaespar men dom båda vill uppmuntra att deras barn blir självständiga och skriver in henne på en utav världens mest framgångsrika skolor.

Emil har blivit helt uppslukad med att ta hand om sitt föl och Emme och Jaespar kunde inte vara mer stolta över honom. På sin 22 års dag bestämmer sig Emil för att flytta till ett eget hus med tillhörande stall som han har kikat på utan föräldrarnas vetskap. Jaespar går i taket och blir riktigt besviken och arg då han trodde att Emil hade samma visioner och drömmar som han hade när han var i hans ålder. Vem ska ta över gården när dom blir gamla? Är det ens värt mödan att fortsätta bygga upp något som ingen vill ta över? Emil försöker förklara men Jaespar vill inte höra på och går iväg utan att säga ett ord. Kvar står Emil och Emme och bara tittar på varandra innan Emil också går sin väg.

 

Anmäl
2012-09-24 23:34 #85 av: Misarn

Emil har gjort sig hemma i sitt nya hus och lägger ner mycket tid på att rida och skola in "Cuscot". Han har inte pratat med Jaespar sen den dagen han berättade att han skulle flytta. Emil tycker det är väldigt frustrerande att han inte förstår att han liksom sina systrar måste få stå på egna ben, vad spelar det för roll att han är en kille?

Huset som Emil har flyttat in i är ett litet hus byggt på ett gammalt stall med två boxar,sadel kammare och foderkammare och är perfekt som ett första hus inte för stort och inte för litet och har en liten ridbana som han kan träna på. Bredvid ligger det en stor hästgård som också är till salu men för Emil kändes det som att ta sig vatten över huvudet. Dock kan den som köper gården bli en stor konkurrent till Wingnut Hästcenter och stuteri så Emil ser det också som en fördel att han bor nära och kan hålla koll på vad som händer där.

Anmäl
2012-09-25 18:52 #86 av: Jamie+Engla

Tass

Välkommen till kennel Fashion Star
Medarbetare på Hundutställning

Anmäl
2012-09-26 08:43 #87 av: diesel92

Lägger i en hov

Anmäl
2012-09-28 20:50 #88 av: BunnyWunny

kommer du lägga ut huset på exchange?

Anmäl
2012-10-17 20:52 #89 av: Misarn

#88 Det tror jag faktiskt inte att jag kommer tyvärr

Anmäl
2012-10-17 21:01 #90 av: Misarn

Sebastian växer så det knakar och har vuxit upp till tonåring. Efter att Emil och Jaespar bråkat så har Jaespar lagt stor fokus på Sebastian och det har gjort att bröderna emellan också börjat gnabba och hugga mot varandra.

Anmäl
2012-10-17 22:39 #91 av: Misarn

Har startat en egen tråd till Emil som ni kan läsa om här: http://thesims.ifokus.se/discussions/507f0d1488f47217120fc415-emil-wingnut-three-maple-leaf-horse-farm?discussions-1

Anmäl
2012-11-24 21:07 #92 av: Misarn

Efter att både Jaespar och Sebastian bråkat med Emil har dom båda klippt kontakten med honom. Stämningen är väldigt spänd och det är ingen som pratar med varandra. Jaespar försöker engagera Sebastian i gården, men hans intresse för hästar är fortfarande svalt och han är hellre ute sent på kvällarna med kompisarna och ställer till otyg.

Sent en Onsdagkväll ringer det på dörren och när Emme öppnar är det Polisen och bredvid står en skamsen Sebastian. Polisen förklarar att Sebastian har försökt bryta sig in i en lagerlokal och stjäla sprayburkar. Emme ropar på Jaespar som blir riktigt förbannad och drar med Sebastian till sitt rum där han får sig en riktigt utskällning och utegångsförbud.

Efteråt sitter Emme och Jaespar vid köksbordet och undrar vad dom har gjort för fel med sina barn.
- En dotter som försvinner spårlöst efter att hennes man avlidigt i en storm.
- Äldsta sonen som flyttar hemifrån och struntar i familjetradiotionerna.
- Yngsta sonen som blivit kriminell.
Vad är det som dom har gjort fel!

Anmäl
2012-11-24 21:25 #93 av: hahael

Kul att du har börjat uppdatera igen :)

 

Anmäl
2012-11-24 22:22 #94 av: Misarn

Emma, deras andra dotter som annars brukar vara väldigt neutral och tyst konfronterar Jaespar dagen efter och tycker att han överreagerar och beteér sig som en barnunge. "Varför måste du hålla så hårt i traditionerna och vara så hård mot både Emil och Sebastian, när det enda dom vill, är at få gå sin egen väg och göra det dom tror på?"

Jaespar blir helt ställd för ingen har ställt han så här mot väggen förut, och sen när det kommer ifrån hans egna dotter tar det extra hårt. Jaespar försöker komma på något vettigt och förnuftigt att säga men kommer inte på någonting. Tillslut vänder han på klacken och går därifrån. 

Emma går till sin mamma Emme som har hört hela samtalet och ger henne en stor kram och förklarar att hon inte vill bo kvar och tänker flytta. Till en början blir Emme ledsen och gör vad som krävs för att Emma ska vilja bo kvar men förstår också varför hon inte vill det.

På sin 18-årsdag flyttar Emma till sin bror Emil där hon har blivit lovad att få bo tills hon har funderat ut vad hon vill göra med sitt liv.

Anmäl
2012-12-30 20:28 #95 av: Misarn

Natten till Söndagen har en brand härjat på Wingnuts stuteri.
Branden fick klass 1 varning och Polisen jobbade hela natten på att evakuera området utifall branden skulle ta sig till närliggande bostadsområden.

"Brandkåren jobbade fram till morgonen innan branden var släckt men tyvärr kunde varken stallet och husen räddas"

Familjen klarade sig med bara lindrigare bränn och rökskador men då Brandkåren hade problem att få ut dom vettskrämda hästarna ur stallet fick dom allvarliga rökskador och veterinären fick låta deras avelshingst "Dear Star" somna in efter att skadorna var för omfattande.

Allmänheten har berörts mycket efter olyckan och flera stycken har erbjudit sin hjälp i arbetet att städa och saneras innan man kan påbörja nybyggnad av gården berättar Brandmannen Inga-Kristina.

På frågan hur familjen tar tragedin svarar hon bara att dom försöker bearbeta det som skett och försöker ordna tak över huvudet både till sig själva och hästarna som finns kvar.

 

Anmäl
2012-12-30 21:06 #96 av: Hallonsmurfen

du är så bra på att göra tidningsblad! Glad

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2012-12-30 21:30 #97 av: Misarn

Tack så jättemycket =)

Anmäl
2013-01-12 21:59 #98 av: Misarn

Efter branden har det varit  mycket jobb att försöka rädda dom saker som räddas kan och det har tagit mycket på Jaespar och Emme. Sebastian som inte verkar alltför ledsen tycker mera att det är skönt att han ska slippa ta över gården som nu inte finns .(Kan det vara så att branden inte var en olycka?)
Emil som till trots, inte kommer bra överens med varken sin pappa eller bror erbjuder storhjärtat att dom kan få bo på hans gård tills dom ordnat något mer permanent och inte behöver ha någon press på sig att dom ska ifrån gården så fort som möjligt.

Jaespar har svårt att svälja sin stolthet men blir mer eller mindre tvingad av Emme att han måste ge med sig eftersom dom inte har någonstans att ta vägen. Med tanke på att Emil har gott om plats så blir det den bästa lösningen tills vidare. Emme tycker bara det ska bli mysigt att få rå om sina pojkar igen, som på den gamla goda tiden då det varken var bråk eller arga miner.

Anmäl
2013-04-09 20:05 #99 av: Misarn

Har gjort ett familjeträd så att ni enklare kan se hur alla är släkt med varandra i familjen Wingnut och deras respektive med barnGlad

Anmäl
2013-05-13 19:47 #100 av: Misarn

Efter branden bestämde sig Sebastian att flytta hemifrån och starta något utan familjens påverkan. Med sin flickvän Anniela Deher går flyttlasset till Monte Vista där dom förhoppningsvis ska kunna starta sina liv tillsammans.
Dom har lyckats hitta en hästgård som dom fått hyra, ganska liten men som fungerar till deras tre hästar Acrobate, Daisy och Vision Google som dom ska träna upp och tävla med.

Anmäl
2013-08-17 20:42 #101 av: Misarn

Det har varit en sorgens dag hos familjen Wingnut och alla närstående.
Emma och Jaespar har  lämnat jordelivet tillsammans efter att deras tid tagit slut, det blev en vacker begravning och efteråt samlades alla hemma hos Emil för att fira deras tid och minnas deras tid tillsammans. 

R.I.P Emma Wingnut & Jaespar Wingnut
~*~ 1929-06-29 ~*~ 2013-08-17

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.