17. Legacy & Historier

von Marerose ~*'*~ Skräp-DNA

2014-12-02 10:02 #0 av: Cordata

En tråd för min skräp-DNA familj!

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 16:46 #1 av: Cordata

Här har vi Sansa von Marerose. Hon är arvtagare till herrgården Gripendal och adelstiteln i en 250 år gammal adelsfamilj. Von Marerose har haft inflytande över staden i generationer och de äger de flesta åkermarker runt omkring. Vad den släkten har önskat har skett som en oskriven lag, på grund av deras inflytande. Hur tragiskt var det då inte när Oscar von Marerose gick bort och lämnade staden med hans enda barnbarn som arvtagerska; den otrevliga och tjuriga Sansa. Hennes föräldrar och lillebror dog i en bilolycka när hon var liten och lämnade henne var med den något märkliga morfadern. Hon har aldrig brytt sig om sitt yttre och skulle nog skrämma bort de flesta killarna. Om inte för hur hon ser ut, så åtminstone för hennes griniga personlighet. Sansa är dock medveten om lagen; om hon inte lyckas uppfostra någon arvinge till släkten von Marerose kommer hon personligen bli av med alla pengarna, marken och den underbara herrgården. Hon har även fått ett specialerbjudande; om hon låter äktenskapsmäklarna bestämma vem som ska ärva släkten så ska hon få en riktigt lyxig pension. Inte kan Sansa veta att de ska försöka göra allt de kan för att bli av med hennes gnälliga personlighetsdrag och trista yttre.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 16:48 #2 av: Cordata

Gripendal. Övervåningen har bara ett litet barnrum och ett badrum, resten är oinrett.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 16:57 #3 av: MsSofieG

Följer :D

Anmäl
2014-12-02 18:01 #4 av: Cordata

Sansa gav sig vild och glad iväg för att påbörja jakten på den perfekta mannen. Hon kände sig upplivad av att äntligen ha fått ärva hela Gripendal! Visserligen var ovanvåningen ett renoveringsprojekt, men annars kände hon att det va ett lyxigt och mysigt hem. Att gamle Oscar var död ägnade hon inte en tanke. Efter att ha vandrat runt ett tag tog hon mod till sig och ringde på hos sin gamla klasskompis. Hon hade alltid tyckt att han var ovanligt het. Han hade tagit sig ett par drinkar och blev glad när hon dök upp Just nu hade han inget minne av att hon brukade sitta och sura längst bak i klassrummet. Sansa passade på att stöta rejält på honom och efter ett par timmar och lite mer sprit delade de Sansas första kyss. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 21:32 #5 av: Cordata

En liten tur till  krogen spårade ur. Sansa hanterade inte alkohol så bra och snart hamnade hon i en riktig kattfight som slutade med att hon blev nerslagen. Lite trist, fast hon hade verkligen njutit av att förolämpa kroggästerna.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 21:33 #6 av: Cordata

Just det, Sansas livsmål är att bli riktigt bra i köket. Hon jobbar även inom restaurangbranschen.  Personlighetsdrag är; Sur, hatar-barn och elak.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-02 21:45 #7 av: MsSofieG

Haha diggar hennes kroppsform x)

Anmäl
2014-12-03 08:07 #8 av: Cordata

#7 Haha, ja hon är lite skumt byggd Skämtar.
Efter en lång dag på jobbet bestämde sig Sansa för att bjuda hem Zest. Det var lika bra att smida medan järnet ännu var varmt. Uppklädd till tänderna bjöd hon in honom och de hade en het kväll sm slutade med ett par vändor i sängen. Hur hade hon lyckats snärja honom så? Sansa hade ingen aning med kände sig lycklig. Lite senare blev hon dock nervös när hon gick på toan. Tänk om hon skulle bli gravid? Men hon åt ju sina piller så det borde inte vara någon fara...

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-03 08:15 #9 av: Cordata

Men ve och fasa! Ett par dagar senare insåg Sansa att hon var gravid! Hur hade det här gått till? Hon ringde upprörd upp äktenskapsmäklarna. "Hur sjutton har jag kunnat bi gravid? Nu får ni verkligen ta och förklara er! Jag äter ju p-pillren som ni ger mig?!" Inte unde hon veta att de hade bytt ut dem mot sockerpiller för att de snabbare skulle få en trevlig arvinge till von Marerose släktet. "Ta och lugna ner dig lite. Nu har du ju ännu en anledning att fria till Zest."

Sagt och gjort. Sansa passade på när hon kom hem från jobbet dagen därpå. Zest sa ja utan att tveka vilet förvånade Sansa lite. Han måste ha förändrats en hel del sedan skolan, för då retades han mest med henne. Hon var dock inte helt nöjd med förlovningen. Sansa som hade tänkt att njuta av sin rikedom; nu skulle hon behöva ta hand om åtminstone en snorunge med. 

Vad hon inte såg var hur nöjd Zest smög runt i huset när hon var på jobbet. Särskilt intresserad av arbetsrummet verkade han vara, och alla värdepapper.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-03 09:13 #10 av: Cordata

För att fira deras förlovning drog Sansa igång en fest. Hon såg det också som en chans att visa stadsborna vem som var den nya von Marerose som skulle styra i stan. Sansa njöt av all uppmärksamhet, men lyckades ändå hamna i bråk med Lilly som hade dykt upp på festen.

Dagen till ära hade Sansa passat på att slösa lite pengar på en bardisk och ett par flådiga högtalare. Gamle Oscar hade inte haft sådant i huset. Festen blev riktigt lyckad! Trotts att Sansa gnabbade med alla. Men gästerna tyckte det var häftigt att äntligen få se insidan på Gripendal och drinkarna var just så lyxiga som de hade förväntat sig. De gav hela tillställningen en silvermedalj i tidningen dagen därpå.
Sansa berättade i slutet av festen för Zest att hon var gravid. Han blev överlycklig! Äntligen kunde han vara säker på att få ta del av förmögenheten! Dessutom var han social och tyckte det skulle bli trevligt med en familj. Sansa var inte lika nöjd.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-04 09:10 #11 av: Cordata

Efter ännu en tuff dag på jobbet kom det som Sansa hade velat undvika; det va dags att föda. Hon åkte i ilfart in till sjukhuset och födde där en liten son. Motvilligt tog hon med honom hem till Gripendal. Det var inte det här livet hon hade drömt om. Som tur var fanns det ett inrett barnrum i huset där hon kunde söva sin son. Med en suck ringde hon Zest. "Nu är det du som flyttar in hit och tar hand om din son. Jag har en karriär att sköta!"

Zest hade inte mycket att invända mot att flytta in i den pampiga herrgården. Med en sömnvarm liten son i famnen kände han sig riktigt hemma. "Elisha, det sa du få heta." Sansa behärskade sin frustration när Zest kom ner för trappen. Hon hade just fått ett samtal från sin äktensapsmäklare. De gratulerade tillskottet i familjen, men var väldigt tydliga med att hon ar tvungen att sköta om honom väl. Sansa ville inte tänka på saken. Hon kände redan avsmak till det lilla byltet. Tur att hon hade Zest, han var i alla fall het som vanligt.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-04 13:17 #12 av: MsSofieG

Ska bli spännande att få se honom som barn :D

Anmäl
2014-12-05 18:00 #13 av: Cordata

Sansa struntade så gott det gick i Elisha och kämpade på på restaurangen istället. Men till hennes stora frustration lyckades hon inte få en befordran. Zest fick ta hand om deras son, även om han tyckte det var lite träligt med en bebis. Tids nog var det dock dags för Elisha att växa upp till ett barn.

 Äntligen kunde Zest fokusera på jobbet igen och han blev snabbt befordrad. Elisha kämpade med sina läxor, även om han helst var utomhus. Han kände sig dock ofta ensam och blev överlycklig när Lilly bestämde sig för att börja hälsa på. Han tydde sig genast till henne. Det var roligt med en vän! 

När Sansa kom hem trött efter jobbet blev hon inte lika glad. Vem hade sagt att Lilly Kunde komma springande hur som helst?! Och VAD ville hon hennes son? Sansa gav Lilly en riktig utskällning som Zest obekvämt lyssnade på. Vem hade han gift sig med egentligen?

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-05 18:09 #14 av: Cordata

Innan de visste ordet av var Sansa gravid igen. Den här gången orkade hon knappt bli upprörd. Hon fattade ju att äktenskapsmäklarna hade bytt ut hennes p-piller igen. Zest blev glad. En till son kanske? Elisha fick inte veta något innan barnet föddes. Mitt i allt lyckades rören gå sönder och Zest fick leka rörmokare.

Det blev en till son! Zest bestämde att Isais var ett fint namn. Elisha grät uppgivet. Ett till barn? Skulle han inte bli arvtagare då? Varför skulle den skrikiga lilla ungen sova i hans rum? Senare på kvällen log han dock ömt mot sin bror. Han var rätt söt ändå.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-07 15:18 #15 av: Skogsraah

Kul utmaning! Följer Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.