17. Legacy & Historier

Windchild ~ Saga

2014-12-09 15:57 #0 av: Cordata

På en parallell plats lever ett folk som på många sätt lever annorlunda mot oss. Istället för att skövla sin natur och roffa åt sig har de lärt sig att leva i harmoni med den. Efter att i århundraden ha levt i möra skogar har de fått stora, rovdjursiknande ögon för att lyckas se så bra som möjligt. Annars liknar de oss på många sätt. Genom en rad olyckliga händelser råkade ledaren för en av klanerna hamna i en av mina simstäder. Chockad och förskräck över allt buller drog hon sig undan till en stor tomt i utkanten av staden tillsammans med sin mor och en av männen i hennes klan. Där bestämde de sig för att försöka överleva, tills de fick möjlighet att återvända till sin värld. Efter många försök att kasta ut dem lät statsministern dem tillslut vara ifred, mot att de aldrig fick lämna sin tomt. Nu börjar bara deras långa kamp för att överleva och föra klanen vidare, i en värld sm inte är deras. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-09 16:00 #1 av: Cordata

Här är ledaren; Anya Windchild. Hon är 22 år gammal och har som livsmål att skapa en harmonisk och drömsk trädgård, förutom att styra sitt folk. Hennes personlighetsdrag är; Galen, självsäker och naturälskare. Hon är dotter till den gamla ledaren av klanen, Ylva Windchild.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-09 16:03 #2 av: Cordata

Ylva Windchild. Hon är rätt lik sin dotter, men hennes personlighetsdrag är att hon har ett häftigt temperament, naturälskare och ensamvarg.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-09 16:19 #3 av: Cordata

Cheetan är 36 år gammal och älskar att fiska. Han är inte släkt med Windchild, men kommer från samma klan så Anya är hans ledare. Cheetans personlighetsdrag är aktiv, slafsig och glupsk. Han är rätt hårdnackad och försöker hålla humöret uppe, trots miljöbytet (på bilden springer han till en eld.)

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-09 16:24 #4 av: Cordata

De har redan börjat byga upp ett hem, enligt deras traditioner.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-09 17:36 #5 av: XmystiqueX

Följer cx

Anmäl
2014-12-09 19:40 #6 av: [Thew]1


Låter sååå spännande!! Följer! Skrattar

Anmäl
2014-12-09 21:22 #7 av: MsSofieG

Följer :)

Anmäl
2014-12-09 23:03 #8 av: 00eme05

Följer

Anmäl
2014-12-10 12:33 #9 av: Cordata

#5,#6,#7 och #8, så roligt!

Anya hade fått slita hårt för att få rätt att stanna på tomten. Egentligen så var nog statsministern mest rädd för vad de skulle kunna ta sig till ifall han inte lät dem vara ifred. Visst var de allt lite märkliga, med sina snabbväxta hus och tillsynes oförmåga att känna kyla. Han fattade inte att de sprang runt barfota sådär utan vidare. 

Trots att de hade fått tillstånd att stanna ar det inte alla som uppskattade deras närvaro. En Tjurig tant skulle prompt tränga sig på när de satt och åt, något som Anyas stolthet inte tålde. Den damen for ut fortare än kvickt från tomten. Andra flinade mest åt dem när de fick syn på deras udda klädsel och hem.


Anya kände sig modlös den kvällen. Hon saknade de underbara skogar hon hade bott i, men en spirande växtlighet och rikt djurliv. Nu hade hon inte ens några plantor att ta hand om. Cheetan försökte muntra upp sin ledare med en ros han hade hittat. Uppeggad av hennes strålande leende lutade han sig fram och gav henne en snabb kyss. Anya blev chockad. Cheetan var bra mycket äldre än henne, detta var inte vad hon hade väntat sig! Samtidigt var hon tvungen att medge att han såg bra ut. På den här främmande platsen kändes han trygg och familjär. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-10 12:55 #10 av: Cordata

Självsäker som hon är bestämde sig Anya att trotsa förbudet och lämna deras tomt. Hon hade nämligen fått syn på att blommor och bär i parken bredvid dem hade mognat och var redo att skördas! Hon njöt i fulla drag a att smita runt bland plantorna och plocka på sig bär och blommor. När som helst kunde någon få syn på henne och rapportera det vidare. Uppmuntrad som hon hade blivit av Cheetans omsorg, så lät hon det dock inte påverka henne så mycket. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-13 17:44 #11 av: Cordata

Dagarna gick och Cheetan spenderade mycket tid vid dammen i trädgården. Fiskarna han fångade blev ett bra inslag i deras kost och resten såldes till förbipasserande.  Han hade fångat ett par grodor med som de höll som husdjur. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-13 17:48 #12 av: Cordata

Ylva var något missnöjd med växterna I den här märkliga sim staden. De bar alldeles för små och oansenliga jämfört med vad hon var van vid. I skydd av mörkret smet hon därför ut och behandlade växterna på sitt lilla vis. Om det var att hon talade med dem, eller den märkliga vätska hon försiktigt skvätte på dem, som fick de att växa I en rasande fart, låter hon vara osagt. Hur som helst blev de maffiga över en natt.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-13 17:59 #13 av: Cordata

Trots sina ansträngningar att vara trevlig mod stadens invånare, kunde Anya inte hålla sig väl med särskilt många. De missförstod henne och klagade på allt möjligt. Särskilt jobbigt blev det en morgon när en främmande kvinna bara vandrade in på deras tomt och började tjata om att de inte borde vara där, var ohygeniska och en fara för förskolan några kvarter bort. Hon sa att de borde sättas i fängelse, eller ännu hellre buras in på zoo. Det var droppen för Anya. Hon blev rasande och hennes stora, rovdjurslika ögon glödde av ilska. Kvinnan blev livrädd och flydde med Anya ilsket fräsande efter sig. Hur de nu skulle bli uppfattade brydde hon sig inte ett smack om. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-12-13 18:20 #14 av: Cordata

Sårad och trött över allt tjafs sökte sig Anya till Cheetan igen. I hans starka famn fann hos den tröst hon behövde. Kanske var det den stjärnklara kvällen, eller deras nybryggda bärvin som gjorde det. Hur som helst smälte Anya för Cheetans varma viskningar och mjuka läppar. Åtminstone en natt skulle hon tillåta sig själv att bara vara en närhetssökande, ung kvinna. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-12 07:28 #15 av: Cordata

Nu var det jättelänge sedan jag skrev här, så det har hunnit hända en hel del. Ska se om jag lyckas sammanfatta det lite.

För att klara ekonomin skördade Anya både i parken och i trädgården så ofta hon kunde. Att jobba med någonting som inte innebar att hon kunde vara ute i friska luften, var helt otänkbart. Dels för att hon var en Windchild, men även för att de ite fick lämna tomten. Ylva, Anyas gamla mor, klarade flytten till den här världen sådär. Hon var ganska ofta lättirriterad, men höll sig hyfsat lugn så länge hon fick fiska eller planera. 

Men vad är detta? En liten baby mage kanske? Det där med preventivmedel alltså. Kunde ingen ha varit snäll och gett dem ett pack kondomer?  Anya var i alla fall stolt över sin mage och Cheetan tog det lugnt. Han ar som sagt inte hennes drömman, men i den situation som var kändes det ändå helt okej. Värre var det med lokalbefolkningen. Chockad och sårad blev Anya när hon fick en minst sagt rasistisk utskällning av en av grannarna. Hon hade fått syn på magen och ondgjorde sig över att det skulle komma "ännu en sån som de" till staden. Det var förresten samma kvinna som hade varit där och bråkat innan. Visa lite respekt för en gravid kvinna va?

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-12 07:51 #16 av: Cordata

Cheetan var inte den som hade svår att ta kontakt med nya människor, eller, ja i alla fall inte av det kvinnliga könet. Han bjöd gärna in alla som kom förbi deras tomt. Skärpning mannen! Räcker det inte med en kvinna i ditt liv? 

Anya blev riktigt upprörd när hon märkte hur länge han stod och pratade med en riktigt vacker tjej. Hon la sig  och såg till att visa upp magen riktigt ordentligt. Inte för att hon och Cheetan var tillsammans, men som hans ledare kunde hon inte tollerera att han stötte på varenda tjej som gick förbi. Erkänn bara att du är svartsjuk Anya! 

I slutändan insåg hon dock hur larvig hon var. När hon hade pratat lite närmare med Lilja,  ar det Cheetan som tröttnade och gick iväg. Lilja var hur gullig som helst och Anya bjöd in henne. Kanske kunde Anya äntligen få en vän? Storögt söp Lilja in omgivningen. Hon hade hört talas om Windchild, de hade ju ändå bott i staden i något år nu, men aldrig hade hon trott att man kunde leva riktigt så nära naturen. Anya trivdes så bra i hennes sällskap att hon tillslut lät henne känna på den buktande magen. Innan Lilja gick lät hon henne veta att hon var välkommen när som helst.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-12 09:07 #17 av: Cordata

Det blev en flicka! Tikva fick hon heta, som betyder hopp.  Hon ar den första som hade fötts från deras klan in i den här världen. Hon länkade samman dem, gav dem på något sätt nya rättigheter att få vara här. Helt plötsligt ställde grannarna upp. En bebis kan ju inte bo hur som helst. Inte för att Tikvas föräldrar hade någonting emot att hon sov ute i friska luften, men ett litet hus till henne blev det. Annars tänkte socialen ta henne. Anya gick med på en kompromiss; deras barn skulle få ett rum inomhus, om rummet var täckt a fönsterrutor så att hon levde nästan som  det vilda.

Det var inte helt lätt att ta hand om en bebis fick Anya lära sig, men det gick bra och fortare än man kunde blinka hade Tikva vuxit upp till en skolflicka. Ylva var väldigt stolt över sitt fina barnbarn. Tikva var både social och älskade naturen. De blålila ögonen ärvde hon av sin far.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-12 13:13 #18 av: Shalin

Spännande och annorunda legacy. Jag följer ^^

Anmäl
2015-01-12 20:18 #19 av: [Howres]

Följer :)

Anmäl
2015-01-13 07:36 #20 av: Cordata

#18, #19. Vad roligt att ni följer! Det blir lite mer motiverande att skriva då :D.

Ylva började gå mot slutet av sitt liv, hon kände det i hela kroppen. Den sista tiden i  livet bestämde hon sig för att hon skulle njuta fullt ut av. Därför passade hon på att fiska lite extra, en hobby hon alltid hade blivit avslappnad och glad av. Ylva orkade inte bry sig längre om statsministerns restriktioner om var de fick vara. Därför gick hon gärna ner till dammen i parken och fiskade. Över huvud taget verkade folk ha vant sig vid att de rörde sig lite utanför tomten. Men inne i staden eller på folktäta platser vågade de inte vara.

Ylva la extra tid på att umgås med sin dotter och dotterdotter. Hon kunde inte för sitt liv förstå varför Tikva hela tiden tvingades iväg till skolan, men när hon om hem på eftermiddagen satt de och småpratade. Yla försökte berätta så mycket som möjligt om den värld de kom ifrån och om alla släktingar och klanmedlemmar de hade lämnat bakom sig. Tikva gapade storögt när hon fick veta att hon hade flera kusiner där långt borta.  Ylva försökte skapa en längtan i Tikva om att en dag få återse sin klan. Hon var tvungen att leta efter vägen hem. Anya orkade inte söka. Hon hade fullt upp med att överleva här. Särskilt som hon hade blivit gravid igen. Det var ett besked som Yla tog med största glädje. Windchild familjen växte! Även här, på denna märkliga plats lyckades de överleva.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-13 18:56 #21 av: KastKatt

följer!

Anmäl
2015-01-15 10:15 #22 av: Cordata

#21 Vad roligt! :D

Ylva och Anya tog hand om växterna i trädgården tillsammans. Ylva försökte förklara vikten av att ha en bra relation till växterna. Det fick dem att växa och bli stora. Anya hade hört allt sånt ända sedan hon ar liten, men Ylva tryckte extra mycket på det nu och alla hennes växthemligheter. Hon visste att hennes dagar ar räknade och det fanns inga andra äldre klanmedlemmar här som kunde föra kunskapen vidare. 

Visst fanns Cheetan iofs, men han hade aldrig haft en god hand med växter. Cheetan trivdes bättre med att fiska. Anya höll sig lite på avstånd från honom nu efter att ha blivit gravid igen. Han kändes ju egentligen alldeles för gammal. Hon hade nyss blivit vuxen och ville leva sitt liv till fullo.


På tal om att leva: Efter att ha kramat om Tikva som just kom hem från skolan föll Ylva ner till marken. Det var dags för liemannen att sköta sitt jobb. Tiva och Anya gröt, bönade och bad. Liemannen stod dock fast i sitt beslut. Ylva hade levt ett lågt och rikt liv. Hennes dagar var slut.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-15 10:23 #23 av: Cordata

Lilja kom över för att trösta sin upprivna vän. Det var smärtsamt att få sin mor bortplockad ur sitt liv när man var så pass ung. Men när ett liv slocknar tänds ett nytt. Plötsligt kände Anya hur värkarna satte igång. Det var inte sant, skulle hon föda nu? Samma dag som hennes mor gick bort?

Mycket riktigt, hon födde ett barn som fick heta Lovika eftersom hennes ögon gnistrade lika grönt som Ylvas och Anyas. Vildsint som på ett lovdjur.  Det ar med både lycka och sorg som familjen samlades runt den lilla. Tikva fick en lillasyster, hon var lyckligast a dem alla! Lilja var glad över att finnas här nu som stöd. Hon misstänkte att Anya skulle kunna få svårigheter att knyta an till den lilla. Trotts allt behövde hon ju sörja klart sin mor. Men Anya var stark. Det var inte för inte som hon hade fått ärva ledartiteln över Windchild klanen. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-21 16:44 #24 av: Cordata

Tiden går verkligen fort och Lovika är redan en skolflicka. Hon har ärt sin mamma och mormors ögon. Hårfärgen kommer ifrån Lovikas moster, som tyvärr inte följde med klanen till Simsstaden.  Lovika älskar naturen precis som de andra i Windchild. Hon och hennes mer utåtriktade storasyster kommer väldigt bra överens.  Även om, det är Tikva som skaffar alla vänner, så är det Lovika som håller ihop familjemedlemmarna.


Anya ägnar all sin kraft åt sitt trädgårdsland där hon går runt och pratar med växterna.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-21 19:00 #25 av: Stortroll

Följer

Anmäl
2015-01-21 19:09 #26 av: [skorped]

följer

Anmäl
2015-01-23 00:02 #27 av: Cordata

#25 och #26. Härligt! Det har hänt en hel del nu, jag är bara lite slö på att skriva.

Anya ägnade hela nätterna åt att ränna runt kvarteret och plocka alla blommor och frukter som ar mogna. Hon vågade fortfarande inte ge sig ut på dagen. Efter att länge ha funderat på stenarna som mystiskt dök upp på natten började hon skörda dem. Det resulterade i vackra kristaller, fossiler och annat smått och gott. 

Under en av nattvandringarna stannade hon utanför sin grannes hus. Hon hade aldrig varit inne i ett riktigt hus någon gång, hennes klan trivdes bäst ute i det fria. Dessutom var de förbjudna att lämna sin tomt. Stadsministern hade dock bestämt att flickorna fick lämna tomten när de var i skolan. Han hoppades på så vis få dem civiliserade. Hursomhelst stod en otroligt stilig ung man ute i trädgården till det pampigaste huset i kvarteret. Anya kunde inte låta bli att börja flörta med honom och rätt som det var hade han bjudit in henne. 


Anya var chockad över hur trångt det kändes att ha väggar och tak runt omkring sig. För att inte tala om hur skumt det var att behöva tala med alla människorna. Det var inte många som besvärade sig med att komma förbi och umgås med Windchild familjen och flera av dem gjorde det mest för att visa på sitt missnöje. De här var dock riktigt trevliga, om än galet nyfikna. Inte trodde de väl att den berömda Anya skulle titta förbi. Det vilddjuret som det gick så många rykten om. Fast snygg, det var hon kunde männen inte undgå att kommentera sinsemellan. Anya hade dock bara ögonen för Flynn.


Det var ömsesidigt, han talade knappt med någon annan efter det att hon började flörta med honom. Det hettade till  och innan Anya gick hem gav hon honom en snabb kyss. Hon började känna något inombords  hon aldrig hade upplevt förut. Kanske var det det lyxiga huset, eller alla människor som hade varit så vänliga, men Anya misstänkte att det var Flynn som fick henne att känna så.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-23 00:11 #28 av: Cordata

Vi kan väl säga att hon inte riktigt kunde hålla sig ifrån det pampiga huset. När flickorna var i skolan smet hon dit igen. Flynn öppnade genast och ja... Bilden säger väl allt?

Håll med om att hon passar in i den lyxiga miljön! Även om hon är en Windchild (och ledaren dessutom).

Haha, visst ser hon lite skamfull ut när hon äter mat med Flynns familj o vänner? xD
Men så kan det gå när man blir blixtförälskad. Gulligt är det i alla fall att se en mjukare sida av den annars galna och självsäkra kvinnan.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2015-01-23 10:49 #29 av: Cordata

Lite skumt blev det när Cheetan helt plötsligt fick för sig att förföra Anya när hon höll å med sina kära växter. Han kunde inte släppa henne helt, kanske berodde det mycket på att de bodde så tätt inpå varandra. Anya blev rasande och gav honom en riktig utskällning. Han kunde inte hålla på så här nu. Dels höll han på att bli riktigt gammal och dels så hade hon förälskat sig i Flynn. 

Cheetan ville inte tro att det var sant! han försökte åter igen förklara sina känslor för Anya men hon var stenhård. Det slutade med att hon drygt hänvisade till att en Windchild ledare väl inte kunde vara tillsammans med en gubbe utan status. Ja, det lät larvigt och Anya insåg det själv nä hon lugnade ner sig. Men det tog hårt på Cheetan. Han hade alltid funnits där och stöttat henne och nu vände hon ryggen till.

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.