17. Legacy & Historier

1 $ - Utmaningen

2015-01-29 19:01 #0 av: Bara Anna

Går det att överleva någon  längre tid på bara 1 sim-daler och utan tak över huvudet? Nu när gamepack Vildmark har introducerat tält och eldgropar tänker jag ta reda på detta!

REGLER:

I grunden samma regler som en vanlig Legacy - skapa en ungdoms sim och låt hen vara grundaren av en 10 generationers sims-dynasti. Här är dock skillnaderna:

1) Efter att 50 X 50 tomt är inköpt så minimerar jag mängd pengar till 1 $

2) Fram tills att min sim har tjänat ihop tillräckligt med pengar att köpa ett tält för eller bygga ett hus med så får hon sova där hen kan.  Parkbänkar, hos vänner, eller inte alls.... Max tupplurar per dygn är tre!

3) Vid inflytt eller giftemål vill jag kunna använda mitt sunda förnuft. Om möjligt låta brud/gum ta med sig vad hen nu har, men inte till överdrift så klart utan inom rimlighetens gränser

4) Barn har rätten att växa upp med tak över huvudet! Därför får barn bara skaffas om ett hus är byggt!

Med detta sagt - låt mig presentera Fanny Granit! Historieberätterskan som kan berätta fantastiska historier, alla historier utom sin egen.....

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-01-29 19:05 #1 av: MsSofieG

följer :)

Anmäl
2015-01-29 19:13 #2 av: woopwoop

Följer. :) 

Anmäl
2015-01-29 19:59 #3 av: Bara Anna

Hej! Mitt namn är Fanny! Fast Fanny är förstås inte mitt riktiga namn. Men sanningen är att jag inte minns mitt riktiga namn.... Det tidigaste jag minns var att jag vaknade utanför stadens bibliotek, med årtiondenas baksmälla till huvudvärk. De enda ägodelar jag verkade besitta var kläderna på kroppen och en silver-daler. Det kommer man inte särskilt långt på.... I ena byxfickan hittade jag en tvättlapp där en adress i Granite Falls stod tryckt på. Vilket gav mig infallet till just mitt egna nya namn: Fanny Granit. Rullade lätt på tungan, men en liten del av mig kunde inte låta bli att undra vad jag egentligen hette......

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-01-29 21:13 #4 av: KastKatt

Oh rolig ide! :O 

Vill testa denna utmaningen någon gång!

Anmäl
2015-01-29 21:18 #5 av: Skogsraah

Följer! Verkar skitkul ju Skämtar

Anmäl
2015-01-29 23:02 #6 av: Skymning

kewl

Anmäl
2015-01-30 06:57 #7 av: MoaLava

Följer! :)

Hälsningar Moa =)
Anmäl
2015-01-30 08:44 #8 av: Surpan

Följer :)

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-01-30 08:53 #9 av: emiliaolsson

Följer :D

Anmäl
2015-01-30 10:04 #10 av: Bara Anna

Inne på biblioteket så satte jag genast igång och gjorde  sökningar efter saknade personer i olika register, men ingen framgång. Ingen verkade sakna en allmänt vilsen blondin med två vänsterfötter.... Jag gav snabbt upp och började använda datorns ordbehandlingsprogram istället. Det var den där historien om en fluga som hade surrat så envetet innuti mitt huvud att jag riktigt kände hur det kliade i fingrarna att få ut det. Märkligt egentligen: Jag kunde inte komma ihåg vem jag var, men jag hade full koll på hur ett ordbehandlingsprogram fungerade? Vad hade hänt mig egentligen???

-Vad skriver du för något? En pojke i min egen ålder kikade nyfiket fram över sin egna skärm.
-En kort liten historia. Om en fluga som inte kan sova. För barn...
Jag hörde inombords hur sanslöst fånigt det lät när jag förklarade det, men till min förvåning så skrattade killen inte. Han presenterade sig som Scott och kom istället över och läste över min axel.
-Du är bra! sa han entusiastiskt! Har du någonsin funderat på att jobba som skribent? Eller ge ut en bok? Jag känner en kille som.....
Och vips så hade jag plötsligt en anställning på en känd copywrite firma. Åtminstone en sak som löste sig smidigt!
Men resten av mitt liv var minst sagt slitigt! Inget minne, inga pengar. Jag var hänvisad till att rota i soptunnor och sova på parkbänkar. Duscha gjorde jag de få gånger jag vågade mig in på det kommunala gymmet. När jag inte skrev på min  bok eller jobbade så brukade jag också dra omkring och samla skort. De lokala skrothandlarna tyckte väl synd om mig och gav mig ett överpris för det jag hittade. Så jag klarade mig, men det var nätt och jämt.... Och hela tiden surrade tankarna i huvudet: VEM ÄR JAG?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-02-23 21:36 #11 av: PennyTrollet

Följer

Anmäl
2015-03-04 19:07 #12 av: Bara Anna

Men hur märkligt det än kan låta - trots hårda parkbänkar och en väldigt simpel matlista så infann sig ändå rutinerna. Om än något märkliga: För hur normalt är det att sova över hos någon du nyss träffat OCH inte dela säng med personen i fråga? Eller att äta gammal picknick-mat som bara nästan blivit dålig? 

Men mitt slit betalade sig! Snart fick jag min första löneförhöjning och med pengarna brännande i fickan begav jag mig till det enda ställe jag kunnat tänka på de senaste dagarna: Granite Falls! Skulle jag äntligen få reda på vem jag var? 

Förlåt min bortavaro, har inte tröttnat på min Legacy, men tiden och vardagen kom helt enkelt ifatt mig... Skall försöka komma in i lite rutiner igen så jag kan posta mera! Tack för erat tålamod.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-03-04 20:52 #13 av: [skorped]

Låter spännande!! Gillar din berättarstilBlinkar

Anmäl
2015-03-05 10:16 #14 av: Delentha

Följer! Skämtar

Anmäl
2015-03-06 13:02 #15 av: densomundrar

Vilket roligt koncept, hakade genast på och provade. Det första som slog mig var att de hotade med tt stänga av elen om jag inte betalade räkningarna. Haha, det kan dom ju försöka med :-P undra vad nästa steg är.

Följer din tråd :-)

Anmäl
2015-03-11 18:54 #16 av: Bara Anna

Jag visste egentligen att med min knapra lön och minimala inkomst för de några texter jag hade fått publicerade inte hade rpd till det här. men det fanns saker som vägde tyngre: Som en skål yoghurt (ingick i priset) och inte att glömma - En nybäddad säng! Vatten och bröd here I come!

Mätt och utsövd insåg jag sedan morgonen efter att jag åt till Granit Falls utan någon som helst plan! Vad hade jag trott egentligen? Att jag väl här skulle få tillbaka minnena om vem jag var bara så där?  När jag kikade på översiktskartan började jag förstå att jag kanske tagit vatten över huvudet! Granite Falls var jättestort! Och inte fick jag någon hjälp av lokalbefolkningen heller. Fast jag var tvungen att komma på något SNART - för en Blåvinge-scout var jag inte!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-03-13 10:59 #17 av: Bara Anna

Nej, jag var kanske inte den bästa på att leva ute i vildmarken. Däremot verkade jag vara en naturbegåvning när det gällde att skriva. Efter ett personligt publicerade artiklar och väldigt hypade blogg-inlägg så blev jag kontaktad av en alternativ publicist. Hon blev eld och lågor när hon fick höra om min berättelse och började representera mig på rot. Om det var hennes pushighet, eller min talang som avgjorde vet jag inte, men inom kort började jag tjäna bra mycket mera pengar än förut. Tillräckligt för att köpa ett tält så att jag slapp sova på marken och tillräckligt för att komma tillbaka till Granite Falls på regelbunden basis. Och även om jag inte ännu hade råd till ett utedass så hade jag kunnat investera i lite frön  på rea så att jag nu även hade en liten köksträdård.

Det var under en av mina sedvanliga weekends som jag sprang på Patrick Falk. Han var där med sina rumskompisar och hade hyrt en stuga lite högre upp i skogen. Den eftermiddagen hade min plan varit att lokalisera den sägenomspunna eremiten i skogen. Men det blev inget med det. Istället satt jag kvar vid lägerelden och pratade, och pratade med Patrick. Det kändes verkligt underligt att möta någon som jag klickade med så där direkt med. Någon som skrattade åt mina (dåliga) skämt, gillade samla gamla klassiska böcker och som det kändes som jag, även om jag inte mindes något,, som jag hade känt hela livet. När min mini-semester var över så hade vi blivit riktigt goda vänner och jag hade också lyckats stjäla en kyss från honom! Den kommande veckan blev det inte mycket skrivet på bliblioteket. Jag satt bara och fånstirrade drömmande framför mig vid datorn.....

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-03-14 12:21 #18 av: Mida

Följer ^^

Anmäl
2015-03-14 16:04 #19 av: Bara Anna

Jag visste ju att vi inte hade någon framtid. Hur kunde vi? Hur kunde han någonsin älska någon som jag? Någon utan förflutet? Någon som bodde i ett tält? Hur kunde jag ens tänka tanken? Därför så var helgen med Patrik mer som ett ömt vårdat minne, ett gulnat fotografi mer än en verklighet som jag någonsin trodde att jag skulle kunna upprepa. Döm om min chock när telefonen därför ringde och jag hörde hans röst i andra änden av luren:

-Hej Fanny!

-He-hej.....?

-Det är Patrik, från Granite Falls. Minns du mig?

-Eeeh? Va? Jo - det är självklart jag gör det! Men....?

-Du, jag hade så trevligt förra helgen och jag kom ihåg att du sa att du bodde i närheten av Oasis Springs. Nu är det så att firman är på väg för ett kundmöte nästa vecka i just OS. Så jag undrade om du skulle ha lust att äta middag med mig?

-.........

-Hallå? Är du kvar? Du har väl inte svimmat?

-Nej. Jag menar ja! Alltså, inte svimmat, utan.... SJälvklart går jag på middag med dig!

Hans varma skratt var som sockerdricka inom mig och jag visste att plötsligt skulle ingenting bli sig likt igen!

-Bra! Då säger vi så! Syns vi utanför vid sju-snåret?

       '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Det  blev en helt fantastiskt Gudomlig kväll. Klänningen jag hade på mig var en klänning som jag lyckats hitta på en Second Handaffär.  Vi åt god mat (som hans firma betalade tydligen), pratade, dansade, skrattade och flirtade. När kvällen var slut så visste jag att det oundvikliga hade hänt: Jag var kär! Där jag satt ensam i min pendeltågsstol så visste jag också att mitt hjärta var krossat. Väl hemma vid den lilla träddungen och det tomma, kalla tältet så tog det längre tid än vanligt att somna. Och jag vaknade av att det var någon som drog i dragkedjan till tältduken......

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-03-29 14:22 #20 av: Bara Anna

Eftersom jag vill att arvingen till Fanny skall vara den som provar på de nya yrkena först så har jag from idag flyttat över Granite Legacy till min stora sims-blog: Keep It Simply Sims: http://keepitsimplysims.com/. Skall försöka updatera efterhand för mycket har hänt! <3

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-04-12 11:44 #21 av: Bara Anna

Kapitel 4 är ute!

Ett underbart Möte

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-04-15 06:55 #22 av: Bara Anna

När jag väl får tid att skriva så går det undan! Kapitel 5 OCH Kapitel 6 är ute!

Fanny har fått en stalker? Och det var värst vad uppblåst magen blivit? ;-)

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-12 18:48 #23 av: Bara Anna

Jag har spelat betydligt längre fram, men här är vad jag skrivit ihop sen senast: Kapitel 7

http://keepitsimplysims.com/2015/05/10/granite-legacy-chapter-7/

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-12 21:42 #24 av: Bara Anna

Dagen D är här och familjen Granite får sin livs överraskning!

Kapitel 8

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-24 05:24 #25 av: Bara Anna

Två kapitel i snabb följd som ni INTE vill missa:

Kapitel 9 & Kapitel 10

Speciellt som det börjar dra ihop sig för Arvinge Röstning! Don't Miss It!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-24 12:50 #26 av: Hippieelsa

Hur gjorde du av med alla pengar??

Anmäl
2015-05-27 08:02 #27 av: Bara Anna

#26 Det var et fusk jag använde mig av.   Som tillåter mig att bestämma exakt antal $ min Sim startar med. Du kan även köpa väldigt dyra saker (en riddarstaty brukar vara populär) för att minska kassan.

Själv sitter jag här med ett blödande hjärta då jag måste göra riktigt, riktigt hemska saker mot en av mina simmar..... Drottningen av Ondska -det är jag det! :-(

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-27 19:35 #28 av: Bara Anna

Kapitel 11 Där Fredrik, får berätta hur han tycker det är att vara tonåring i  en familj utan rötter.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-05-28 10:00 #29 av: Bara Anna

Aaaaw, ung kärlek......

Kapitel 12

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-06-06 08:56 #30 av: Bara Anna

13 - är det ett oturstal? Jag börjar undrar... Läs själv och bilda din egna uppfattning!

Chapter 13

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-06-16 17:30 #31 av: Bara Anna

Kapitel 14

Ett kapitel so tog tid att skriva, för jag blev så tagen på sängen av vad som hände. INTE något jag hade planerat liksom!

Hoppas många läser, för snart är det dags för Heir-vote!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-06-21 18:01 #32 av: Bara Anna

Kapitel 15 & Kapitel 16

Och  Generation 1 är på väg mot sitt slut....

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-06-30 02:46 #33 av: Bara Anna

Kapitel 17

Ett giftemål, en avstånds förälskelse och en syster mitt i alltihop.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-07-16 13:01 #34 av: Bara Anna

Generation 1 Epilog (Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, eller?)

Generation 2 tar sin början- Kapitel 18

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-07-24 06:52 #35 av: Bara Anna

Några veckors semester resulterade i 2 ½ intensiva kapitel till! Ni kan inte tro vad som kommer att hända!!!!

Kapitel 19

Kapitel 20

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-08-02 10:39 #36 av: Bara Anna

Kapitel 21

Stackars Emma - kommer hon någonsin hitta lyckan? Och vem är den mystiska kvinnan i skogen?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-08-02 10:41 #37 av: Bara Anna

Kapitel 22

Emma övertalas av sin syster att gå på spa. Väl förtjänt tycker vi, eller hur? Är det där lyckan vänder, äntligen? Och vad är det Sean vill fråga Linn?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-08-12 17:02 #38 av: Atropa

följer! :D

Anmäl
2015-08-17 12:37 #39 av: Bara Anna

En inbjudning till alla som följer Granit-familjen!

Inbjudan


Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-08-19 20:45 #40 av: Bara Anna

Äventyret fortsätter! Ash blir idrotts-lärare och Emma behöver nog fräscha upp sina biologi-kunskaper!

Kapitel 23

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-08-22 18:46 #41 av: Bara Anna

Bastian börjar skolan och får ett syskon...

Kapitel 24

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-09-09 09:09 #42 av: Bara Anna

Kapitel 26: http://keepitsimplysims.com/2015/09/08/granite-legacy-chapter-26/

Emma möter ett spöke från det förflutna och är ute på hal is...

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-09-11 06:56 #43 av: Bara Anna

Slut på all drama! Här får ni lära känna yngsta dottern Bianca lite bättre!

Kapitel 27

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-09-17 16:15 #44 av: Bara Anna

Det ökända "alla-barn-växer-upp-för-fort-kapitlet"!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-09-29 17:45 #45 av: Bara Anna

Kapitel 29 - Bastian träffar två väldigt viktiga personer i sitt unga liv

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2015-11-27 15:40 #46 av: Bara Anna

Har varit så omotiverad att skriva på den här Legacyn så det bara stänker om det. 2 hela månader - hur hände det liksom??? Tror främst för att det är så mycket grundhistoria som behöver fogas ihop innan det riktigt roliga kommer....
Men nu har jag bestämt att jag inte skall köpa nya expansionen förrän jag har avslutat generation 2. Så dags att skriva på! :-)

Mellanspel

Kapitel 30

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.