Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

01. Bilder/filmer 02. Eget innehåll 03. Fel/buggar med spelet 04. Fusk 05. Om sajten och iFokus 06. Presentera dig 07. Nybörjarfrågor 08. Nyheter 09. Simsspel säljes 10. Simsspel köpes 11. TS1 & TS2 - Allmänt 12. TS1 & TS2 - Expansioner m.m 13. TS3 - Allmänt 14. TS3 - Expansioner m.m 15. The sims 4 16. The Sims Medeltiden 17. Legacy & Historier 18. Lekar på sajten 19. Världskaparverktyget 20. Skapat 21. Spelhjälp 22. Teknisk hjälp 23. Tips och Tricks 24. Tävlingar 25. Övrigt 26. OT- Off topic
17. Legacy & Historier

Legacy Elveros

2016-10-11 09:46 #0 av: PennyTrollet

Detta är Lexie Elveros. Hon har precis flyttat in till kvarteret. Hon har inga ägodelar alls, bara kläderna hon har på sig. Men hon har alltid haft en dröm om att bli konstnär. Att få måla tavlor dagarna i ända. Det är det hon lever för...

Blev riktigt sugen på att starta en legacy. Var längesen jag spelade en och jag vill gärna få ihop en story. Så får se hur detta går och hoppas att datorn håller ihop.

Anmäl
2016-10-11 10:07 #1 av: PennyTrollet

Lexie skaffar sig det allra nödvändigaste - ett kylskåp, en säng och en toalett. Då kan man nog överleva.

Nästa steg är att skaffa sig ett jobb. Hon tar genast upp telefonen och ringer runt på lite annonser. Hon får napp och ska få jobba med det hon älskar. Att måla tavlor.

Hon har lite pengar kvar och skaffar sig ett staffli. För annars kan hon inte göra sina arbetsuppgifter. Men det är bara roligt.

Hon börjar enkelt och testar sina nya penslar och färger. En lama som går på öppna landskap med massa växtlighet runt sig får starta denna resa som konstnär.

Anmäl
2016-10-11 10:17 #2 av: PennyTrollet

När hon som bäst står och målar kommer det två personer på besök - David och Elisabeth Olsson. Det känns som att de stör när hon står där och övar. Men hon bestämmer sig ändå för att vara trevlig så hon går fram och hälsar. Hon tycker att David ser trevlig ut och går fram till honom först. Han har en liten välkomstpresent till henne. Elisabeth står och kollar i sin mobil och verkar inte alls intresserad av att hälsa. Lexie bryr sig inte om henne utan riktar in sig på David istället.

David visar sig vara en musikälskare och älskar att vara kreativ även han. Så han följer med Lexie fram till hennes staffli, sätter sig i hennes säng och tittar intresserad på när hon målar. Han ger henne mycket beröm och feedback. Lexie känner sig glad och nöjd. Elisabeth lyser med sin frånvaro.

- Jaha, det var där hon var, tänker Lexie när hon ser Elisabeth komma emot dem med en tallrik i handen. Äter upp min mat gör hon också.
Lexie och David fortsätter att prata om allt möjligt och har det rätt trevligt men Elisabeths närvaro gör så att hela stämningen blir spänd. Lexie stör sig på henne.
- Nä, detta funkar inte, tänker hon.

Lexie kör hem både Elisabeth och David. Hon vill inte ha någon som sprider negativitet och spänd stämning runt sig. Det förstör hennes kreativa sida. Hämmar henne.

Lexie tar en tallrik yoghurt och avnjuter den i tystnad och stillhet. Eller ja, så tyst det nu går när hennes hus inte har några väggar eller något tak.

Anmäl
2016-10-11 19:57 #3 av: PennyTrollet

Ingen som gillade denna?

Anmäl
2016-10-12 09:40 #4 av: PennyTrollet

Medan Lexie väntar på att första arbetsdagen ska komma sätter hon igång och börjar öva. Testar sina grejer, testar olika motiv. Det var roligt att få leka med färgerna och bara tänka bort allting som har med verkligheten att göra.

Små söta figurer...

Eller en stor tavla med en stor mjuk kanin...

Anmäl
2016-10-12 09:45 #5 av: PennyTrollet

Nu var det dags att sova första natten i det nya huset. Att hon har ett ställe känns bra men att hennes hem varken har väggar eller tak känns inte alls tryggt. Det kan ju finnas vilka hemska figurer som helst häromkring.

Så Lexie drar fram ett spray och sprayar bort monstren under sängen. Kanske kan det i alla fall ge henne lite falsk trygghet inför natten.

Tillslut somnar Lexie i sin säng. Hennes sista tanke var att hon hoppades på en god natts sömn och att hon inte skulle få besök av några små monster.

Anmäl
2016-10-12 09:56 #6 av: PennyTrollet

Natten gick bra och Lexie kände sig pigg när hon steg upp. Hon började dagen med en skön dusch. Det kändes lite olustigt att duscha ute i det fria men som tur var hade duschen lite väggar i alla fall.

Hon fortsatte sedan med att plocka upp smutsdisken efter att David och Elisabeth varit här igår. Väldigt oförskämt att inte ens kunna slänga sitt eget skräp, tyckte Lexie.

- Ner i soptunnan, säger Lexie. Åh, så härligt att ha det lite finare igen.

Medan Lexie går omkring och städar dyker det upp en man utanför hennes hus. Hon blir väldigt nervös när hon ser hur han ser ut. Målad i ansiktet och konstiga kläder. Lexie stod helt stum och visste inte alls vad hon skulle göra med situationen. Vem är han?

Anmäl
2016-10-12 10:05 #7 av: PennyTrollet

Det visade sig att mannen inte alls var farlig. J Huntington III var lätt att prata med, skojade mycket, fick Lexie att skratta mycket. De stod och pratade länge och  om allt mellan himmel och jord. Lexie gillade J väldigt mycket efter deras pratstund. Hon hoppades att de kunde ses fler gånger.

Anmäl
2016-10-12 10:19 #8 av: PennyTrollet

Idag blev Lexie befodrad på jobbet, bara efter ett par dagar sen hon började på det nya jobbet,. Hon är nu en konstboksgranskare. Hon ringer genast efter J. Hon vill dela den glada nyheten.

Lexie blir lite besviken när J kommer. Han har vanliga kläder och ser väldigt vanlig ut. Men hon hoppas att hans trevliga sätt inte har förändrats.

- Hej! Jag blev befodrad på jobbet idag! säger Lexie.

- Åh, vad roligt för dig! utropar J. Trivs du på jobbet?

- Ja det gör jag verkligen, svarar Lexie. Att måla tavlor är min dröm och har alltid varit.

- Grattis! Verkligen!

J ger Lexie en kram och hon andas in hans doft. Mmm, han luktar verkligen gott.

Lexie och J byter mobilnummer för de båda två vill verkligen träffas igen.

Japp, Lexie gillar verkligen J. Kanske börjar det bildas lite känslor därinne i kroppen... Kanske börjar Lexie att bli kär i J.

Anmäl
2016-10-12 10:38 #9 av: PennyTrollet

J ringer redan dagen efter och bjuder ut Lexie på dejt. De bestämmer sig för att åka till spat som nyss öppnat nere i stan. Lexie ser fram emot det och tänker njuta fullt ut av bastu, bubbelpool och annat som skulle kunna hända.

När de kommer dit småpratar de lite grann. De byter om till handdukar och ger sig genast in i bastun. Det är varmt men Lexie njuter. J ser lite uttråkad ut.

De sätter sig närmare varandra på bänken. Kramas, pratar, pussas. Lexie faller mer och mer för J. Hon gillar honom verkligen. Men när Lexie böjer sig fram mot J och ska ge honom en het kyss händer något...

Helt plötsligt börjar J skaka på huvudet och går därifrån. Han lämnar Lexie själv där i bastun. Lexie känner sig alldeles tom. Det var ju inte såhär det skulle bli.

- Vad händer nu? tänker Lexie högt.

Lexie skrapar ihop sin kropp och släpar sig hemåt. Tårarna sitter i ögonen, de hotar att svämma över. Hela Lexie hänger och hon bryr sig inte ens om att byta kläder. Hon bara går raka vägen hem. Hon vill bara hem och fulgråta under täcket.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.