17. Legacy & Historier

Legacy Vargo - En ovanligt vanlig berättelse

2016-12-17 17:31 #0 av: angie91

Hej och välkomna!

Jag är en rutinerad sims-spelare som söker nya utmaningar i mitt spelande. Jag har sällan lyckats spela en och samma familj i mer än 10 generationer. Därför vill jag testa "The Legacy Challenge".

Regler jag använder vid väl av arvinge:

Jämställdhet: Grundaren får vara av vilket kön som helst. Barn av både det kvinnliga och det manliga könet är berättigade att vara arvingar. 

Modern: Både biologiska och adopterade barn får vara arvingar. 

Slumpad: Titeln som arvinge slumpas av alla berättigade barn. Varje gång ett nytt berättigat barn föds slumpas titeln om.

Om Isabelle Vargo:
Isabelle är uppvuxen på landet på en mindre gård.  Hon hade en vänliga föräldrar som jobbade hårt för att få finansiera gården. Isabelle kände dock tidigt att hon inte riktigt passade in. Hon var olika sina klasskamrater i skolan och blev ofta utfryst.

När Isabelles föräldrar tragisk avlidit efter en längre tids sjukdom hade hon inget som höll henne kvar på gården. Hon packade en mindre resväska sålde resten och begav sig iväg till närmaste stad San Myshuno. Isabelle har aldrig varit där tidigare och lyckas via en slump få tag i en lägenhet. Det här historien tar sin början...

Anmäl
2016-12-17 17:36 #1 av: angie91

Staden San Myshuno är storslagen med flera höga skyskrapor. Isabelle har aldrig sett något liknande förut och det blir kärlek vid första ögonkastet. Huset där hon lyckats få en lägenhet är nästan 10 våningar högt och hennes lägenhet är dessutom belägen allra högst upp! Tur att hon inte är höjdrädd...

Anmäl
2016-12-17 17:43 #2 av: angie91

Isabelle har aldrig bott själv tidigare och är ingen stjärna i köket direkt. Hennes mor var en duktig kock men bestämd kock som ville göra det på sitt sätt utan att bli störd. Isabelle hoppas att övning ska ge färdighet. Det är dock lite jobbigt att öva då hon är en ambitiös perfektionist som vill bli bäst på allt direkt!

Anmäl
2016-12-17 17:52 #3 av: angie91

Isabelle njuter av livet i storstaden. Hon känner att hon verkligen kommit hem trots att hon inte hunnit lära känna särskilt många människor eller staden ännu. Men hon älskar den vackra utsikten från hennes sovrumsfönster och det är en bra start!

Anmäl
2016-12-18 16:50 #4 av: angie91

I en stor stad finns det många jobb men desto fler människor. Isabelle har ingen utbildning efter gymnasiet och marknaden är tuff. Hon tänker att hon får ta det första bästa som dyker upp och inte vara allt för kräsen. Efter några dagars sökande lyckas hon få en arbetsintervju för att bli kritiker/krönikör på en mindre tidning. Det gillar henne så pass mycket att hon blir provanställd under några månader. Nu gäller det att ta chansen och visa framfötterna!

Anmäl
2016-12-18 16:54 #5 av: angie91

Det nya arbetet meddelar att hon två dagars semester innan hennes första pass. Perfekt tycker Isabelle då hon får lite tid på sig att utforska San Myshuno. Hon har flyttat in i ett riktigt modedistrikt och drar därför på sig sina finaste kläder. I den här staden gör hon allt för att passa in!

Isabelle är kreativ och alltid varit intresserad av konst. Hon hittar ett konstgalleri som fångar hennes intresse.

Anmäl
2016-12-18 17:03 #6 av: angie91

I galleriet ges det ut kurser i målning och idag lär de ut hur man målar ett stilleben. Isabelle blir inbjudan att testa på och tackar glatt ja. Då Isabelle är uppvuxen på landet är hon duktig på att måla landskap, vegetation och djur. Hon försöker därför dölja att hon är dålig på att rita av sakerna på bordet genom att måla en blomma...

Anmäl
2016-12-18 17:15 #7 av: angie91

Under kvällen får Isabelle uppleva nackdelen med att bo i lägenhet. Hennes grannar gör ljud av sig som aldrig förr. Hon var precis på väg i säng för att läsa en bok innan det var dags att sova. Isabelle blir riktigt irriterad och då hon inte är blyg traskar hon rappt över för att ducka på dörren därifrån ljudet kommer ifrån...

Anmäl
2016-12-18 17:23 #8 av: angie91

Isabelle skäller ut sin granne efter noter! Grannen försöker slingra sig ur och ursäkta sig med att hon inte trodde det hördes så mycket. Det tror inte Isabelle ett dugg på vilket bara gör henne ännu mer irriterad. Grannen som Isabelle inte ens frågar om namnet på ursäktar sig och försvinner in i sin lägenhet smått chockad.

Det blev inget trevligt första möte med hennes närmaste granne...

Anmäl
2016-12-19 19:57 #9 av: angie91

Den andra lediga dagen går Isabelle ut på krogen. Det verkar vara rätt dött vilket kan bero på att det är en onsdagskväll... Bartendern ber Isabelle ta över en kort stund medan hen går på rast. Isabelle har aldrig blandat en drink i hela sitt liv och försöker till en början göra som hon tror man ska göra, det går bra till en början...

Anmäl
2016-12-19 20:00 #10 av: angie91

Innan det spårar ur och hon lyckas tappa hela flaskan i glaset! Det är svårare än vad de ser ut, skrattar bartendern när hen kommer tillbaka. Isabelle  tycker bartendern borde vara tacksam att inte något värre hände medan hon skötte baren...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.