17. Legacy & Historier

Sims 4 legacy Al-Akhdar

2017-01-15 15:14 #0 av: Hallonsmurfen

Nu när jag slutligen och äntligen har både lust att utforska sims 4 samt ett sims 4 som verkar fungera har jag bestämt mig för att starta upp en legacy utmaning. Jag har haft många legacy utmaningar i sims 3 här på sajten bland annat familjen Gonzales, familjen Larchada, familjen Larchada på nytt när Lala återföddes. Jag har dessutom gjort tusentals andra utmaningar och projekt. Det senaste jag gjorde som också var lite åt legacy hållet var familjen Fernandez Anderson Al-Akhdar. Jag har inte givit upp på den ännu då jag älskar den familjen, det är bara en ganska stor spelfil vid detta laget så det tar tid att få igång den och så vidare haha. Jag tänker mig att Lala Larchada som är grundare i två av mina legacys och utsatt för många andra av mina projekt är en avlägsen släkting till Anam Ekaterina Fernandez Anderson Al-Akhdar så därför tänkte jag nu när jag startar en legacy i sims 4 följa en annan av Anams avlägsna släktingar för att knyta allt samman med varandra, nämligen Shamse Al-Akhdar. Jag ska introducera henne ordentligt här under, men varmt välkomna till min första legacy i sims 4 i alla fall! Skrattar

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 15:23 #1 av: Hallonsmurfen

Här har vi alltså Shamse Al-Akhdar som just tagit steget. Hon har lämnat allt gammalt bakom sig och är redo för en ny start på ett blankt blad. Fylld med drömmar och mål har hon flyttat till Oasis Springs och är redo att blicka framåt, kanske kika bakom axeln då och då men aldrig stanna upp och stirra bakåt. 

Hon är glad, perfektionist, matglad och familjeinriktad. Hon ser fram emot att lära känna nya människor, gifta sig, bilda en stor stor familj, bli en utmärkt kock, skaffa en fantastisk trädgård men framförallt så vill hon vara den bästa Shamse hon kan vara.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 15:27 #2 av: Hallonsmurfen

Shamse äger nu en stor tomt men med ett ytterst litet skjul till krypin och endast det allra nödvändigaste. En dusch, ett kylskåp, en säng och en toalettstol är allt som finns under hennes tak och hon har noll simdaler i fickan. Hon har skaffat sig en anställning på en restaurang och hon ska börja imorgon.

Men i sann dags för en ny start-anda så är det första som Shamse gör att ge sig av till stadens gym för att börja resan mot att vara den bästa versionen av sig själv som hon kan vara!

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 15:56 #3 av: Mitchika

Följer. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2017-01-15 17:44 #4 av: Hallonsmurfen

Efter att ha sprungit på löpbandet och haft trevliga konversationer med sina medmotionerare och nyblivna stadskamrater så tog hon sig hemåt. Hon duschade sig innan hon slog sig ner på sin säng och smaskade i sig en skål med flingor. Sen kröp hon i sängs. Nöjd med dagen, glad över nya bekantskaper, förväntansfull inför morgondagen och hoppfull för framtiden.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 18:45 #5 av: Hallonsmurfen

Shamse vaknade nästa morgon fylld av energi och arbetsvillighet. Hon var redo att ta sig an nya utmaningar, och hon var särskilt redo att ta sig an sin nya karriär som diskare. När hon gjorde sig redo insåg hon att hon hade tagit fel på dagarna och inte började förrän om ytterligare två dagar vilket gjorde henne en smula besviken. Men hon tänkte inte vara nedstämd för det, eftersom hon redan var redo att ge sig iväg ut i världen utanför sitt skjul så gav hon sig av mot parken för att skaffa sig ännu fler nya bekantskaper.

Väl där märkte hon snabbt att parken var ganska öde såhär mitt på en vanlig arbetsdag. Där fanns endast några lekande barn och några äldre människor som spelade schack. Än en gång var hon fast bestämd att inte dra ner på entusiasmen för det utan kikade runt efter något att hitta på och kom på den briljanta idén att leta efter grodor i sjön. Det var oväntat klurigt, men framförallt oväntat kul.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 18:49 #6 av: Hallonsmurfen

Eftersom parken var nära Shamses tomt så drog hon sig tillbaka när hon fångat tre grodor för att hon började bli hungrig. Grodorna ställde hon bakom sitt hus och efter en snabb munsbit begav hon sig tillbaka till parken. Hon testade på att spela lite schack men tyckte inte om det alls eftersom hon dels inte kunde reglerna och dels tyckte att det var extremt tråkigt. Enda anledningen till att hon försökte hålla ut var för att det var det enda sättet det verkade finnas i parken att lära känna nya människor, men tillslut bestämde hon sig att de människor som spenderar sina dagar med att spela schack i parken inte är den sortens människor hon vill känna i vilket fall. Så hon gav upp.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 19:00 #7 av: Hallonsmurfen

Istället återgick hon till att leta efter sina grodor och tänkte att skulle hon lära känna nya folk i den här parken så var grodfångning förmodligen det enda de skulle kunna bonda över. 

Hon var väldigt inne i sitt letande men kunde inte låta bli att se en bekant figur i ögonvrån. När hon sneglade upp såg hon att det var Haroun Oba Lisima, killen som hon hade varit dödligt förälskad i men aldrig vågat prata med när de båda var yngre. Hon visste att han hade flyttat, det gjorde han ett år innan hon vilket hade krossat hennes hjärta, men hon hade faktiskt inte haft en aning om att det var till Oasis Springs han gett sig av.

Shamse tänkte att det inte kunde vara något annat än ödets vindar som blåste henne i nacken. Hon hade inte längre några hämningar vad det gällde att socialisera med främlingar, inte ens om de var Haroun Oba Lisima, och under året utan honom hade hon blivit väldigt självsäker som person. Så självklart tog hon tillfället i akt och lät ingen tid spillas. Hon gick ikapp honom och startade upp en konversation som gick förhoppat smidig. Han kände igen henne från tidigare vilket gjorde henne extatisk men det allra mest slående med honom på såhär nära avstånd tyckte hon var hur han doftade av härlig apelsin.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 21:52 #8 av: Hallonsmurfen

Kvällen drog sig närmare och Haroun berättade att han tänkte gå till baren och bad Shamse följa med. Hon hade aldrig varit på en bar tidigare och var överlag inte så förtjust i sådana miljöer, men hon kunde inte förmå sig att tacka nej.

Hon följde med Haroun till baren och de hade jättetrevligt. De pratade, dansade, pratade lite mer, skrattade och lärde känna varandra. Egentligen hörde hon inte så mycket av vad han sa, eller vad hon själv sa för den delen, för hon var så gripen av hans ögon och doften av apelsin. 

Kvällen fortgick och Shamse kände sig som förtrollad, så när Haroun köpte drinkar till de båda så drack hon sin utan minsta tvivel. Hon kände sig trygg kring Haroun och litade på honom. De satt vid baren ytterligare en stund och pratade, drack drinkar, pratade lite mer. Trots att Shamse var övertygad om drinkarna bara var vanlig soda så kände hon sig luddigare och luddigare efter var hon drack. 

Kvällen var så långt gången att den nu snarare var natt, nära inpå morgon och Haroun erbjöd sig att följa Shamse hem. Nästa morgon kom hon inte riktigt ihåg något alls från det att de lämnade baren tills att hon sov sött i sin säng och drömde drömmar om ljuva apelsiner.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 22:12 #9 av: Hallonsmurfen

Shamses hjärna var en enda röra när hon vaknade nästa morgon. Hon kunde för sitt liv komma ihåg kvällen innan. Hon visste att hon hade träffat på Haroun och att de pratat, och att hon följt med honom någonstans. Och så mindes hon citrusdoften. Men annars var allt borta. 

Hon hade aldrig upplevt den här känslan av förvirring innan och hon tyckte inte om den alls. För att ruska av sig den försökte hon att göra vardagliga sysslor som att ta ut soporna, och hon testade att gå på en promenad i det vackra nya kvarteret, men känslan var kvar.

Idag var också första dagen på jobbet, men hennes entusiasm för att få börja var som bortblåst. Istället var den ersatt av förbryllning samt en slags nyfikenhet, en längtan efter att få träffa Haroun igen. Hon andades in den friska luften och kände en doft av klart flodvatten innan hon vandrade tillbaka hemåt igen för att förbereda sig för första arbetsdagen.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-15 22:52 #10 av: Hallonsmurfen

Shamse åkte iväg till jobbet på eftermiddagen och kom hem sent på kvällen. Vid hemkomsten var hon stressad, utmattad och mådde extremt illa. Hon orkade inte göra någonting och känslan av förvirring var fortfarande kvar från tidigare under dagen så hon bestämde sig för att gå och lägga sig i hopp om att allt skulle kännas bättre nästkommande dag.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-16 15:45 #11 av: zimm

Följer

Medarbetare på

Star Wars

Anmäl
2017-01-17 11:56 #12 av: Hallonsmurfen

När Shamse vaknade igen var det bara att göra sig redo än en gång. Duscha, äta, kissa och sen var det dags för jobb igen. Hon blev dock tvungen att gå hem från jobbet ett par timmar tidigare för hon mådde alltför illa. På vägen hem tänkte på hur orolig hon var för sin nuvarande ekonomiska situation. I nuläget hade hon 451 simdaler i börsen vilket inte räcker särskilt långt. Hon hade aldrig tänkt på att pengar skulle bli ett problem, det enda hon hade tänkt på var att hon skulle börja jobba och uppfylla alla sina drömmar. Jobbet var inte särskilt välbetalt och folk som kommer dit första dagen med noll entusiasm och andra dagen går hem flera timmar tidigare får knappast någon löneförhöjning.

Illamåendet hade lättat en smula när Shamse kom hem och hon bestämde sig att försöka skaka av sig sina bekymmer på gymmet, så hon gav sig iväg. Väl där tog hon en snabb blick i spegeln och insåg att något var fel. Hemma hade hon inga speglar men här märkte hon tydligt att hon gått upp i vikt, en hel del. Det var extremt märkligt då hon inte direkt åt som en kung på sina 451 simdaler. 

Shamse var inte korkad, hon kunde lägga ihop ett med ett. Minnesluckan från häromkvällen, illamåendet och nu den tjocka magen kunde inte bara vara sammanträffanden. Hon skulle bli tvungen att prata med Haroun och få ur honom allt som hänt den där kvällen.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-17 12:40 #13 av: Hallonsmurfen

Shamse tog sig hemåt och ringde till Haroun för att be honom komma över. Han gick med på det och var snart där hos henne. Hon förklarade situationen för honom och sa att han var tvungen att berätta allt som hade hänt den där kvällen. Han gjorde som hon bad och även om han sa precis vad hon väntat sig kunde hon inte låta bli att bli upprörd. Han verkade inte ens ha någon ånger eller beklagelse i sin röst när han berättade, som om han inte förstod allt som stod på spel.

Shamse var alltså gravid, hon var säker på det nu. En av hennes drömmar sedan flera år tillbaka har alltid varit att få ha en egen stor familj men den drömmen kändes nu som en mardröm. Hon skulle komma till Oasis Springs för att starta sitt nya liv, för att jobba på sig själv och med sig själv och uppfylla alla sina självcentrerade drömmar först innan familj kom in i bilden. När tiden kom skulle hon hitta den perfekta mannen och de skulle bli de bästa av vänner och gifta sig och sen starta en underbar familj. Trots att hon ett tag inbillat sig det så var Haroun definitivt inte den perfekta mannen. Han var en skitstövel. Han visste om att Shamse inte var mentalt redo för en familj och vem som helst kunde väl förstå att hon inte var ekonomiskt redo. Han visste att hon inte tänkte starta familj innan hon gift sig, det var klart han visste. Och nu hade han förstört allting. Hon skulle inte kunna jobba för hon skulle behöva ta hand om ett barn, hon skulle därför aldrig kunna uppfylla sina drömmar. Hon skulle aldrig bli en framgångsrik kokerska eller ha en vacker trädgård. Hon skulle inte få in några pengar eftersom hon inte skulle kunna jobba så hon skulle aldrig utöka det lilla skjulet som hon lustigt nog kallade för hem och både hon och barnet skulle väl svälta för att de inte hade råd med mat.

Shamse kunde inte se in i Harouns ögon för de påminde henne om en lömsk orm som kunde bita närsomhelst. En sådan där som man inte ska göra ögonkontakt med och man ska bara stå helt stilla för annars förgiftar den en. Och lukten av apelsin gjorde henne spyfärdig. Den var rutten och äcklig och hon hade aldrig tyckt om apelsin ändå.

De båda hade stått tysta en stund. När Haroun berättat färdigt så iakttog han Shamse och kände hur hon undvek hans blick och han tyckte hon verkade arg nästan rasande och ledsen nästan bedrövad. Han förstod inte vad som pågick i hennes huvud men vågade inte fråga. Med en röst som var varken ledsen eller arg, snarare helt känslolös, så bad Shamse honom att gå sin väg och bad honom att hålla sig borta från henne om deras vägar någonsin skulle mötas igen. Han förstod ingenting men kunde inget säga, så han vände sig om och gick sin väg.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-17 14:24 #14 av: Hallonsmurfen

Shamse gick och la sig, förvånansvärt tom på känslor, och när hon vaknade ringde hon till sitt jobb för att förklara situationen och tog dagen ledigt. Hon gav sig av till parken för att leta grodor. Det verkade ha blivit som en lugnande aktivitet för henne, hon behövde inte oroa sig för något när hon letade efter dem. Hon fick en notis på mobilen som sa att hon behövde betala räkningar. Hon gjorde det och blev därmed av med ytterligare 116 simdaler. När magen började kurra efter en stund grodletande så vägrade hon ta sig hem och äta samma yoghurt som varendaste dag som inte ens stillade hungern. Istället började hon leta i parkens soptunnor och brydde sig inte det minsta om blickar hon fick. När hon hittat något att äta och inte längre stod ut med sin egen stank gick hon tillslut hem. 

Hon ställde upp de nya grodorna samt andra fynd hon gjort i soptunnorna bakom sitt skjul och sen duschade och bytte om innan hon äntligen kunde ta ett glas vatten och salladen hon hittat bland soporna. Det var ingen fräsch måltid men det var i alla fall mat så i nuläget fick det duga. När hon tog sista tuggan så gav hon sig själv ett tyst löfte om att hon skulle slita så hårt hon bara kunde för att ingen av hennes ättlingar skulle behöva leva såhär.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-17 15:55 #15 av: Hallonsmurfen

När hon satt och funderade över vad hon skulle ta sig till härnäst så hörde Shamse ett par gå förbi utanför. En av de få fördelar med att bo i en sådan minimalistisk boning som Shamse är att det är lätt att snappa upp konversationer som denna från folk på gatan utanför. De pratade nämligen om en slags värdefull blomma som växte i stor utsträckning alldeles här och hur man skulle kunna göra en ganska nätt summa av att plocka på sig och sälja.

Plötsligt kom Shamse ihåg alla buskar och vegetation hon noterad när hon var på sin promenad i området för ett par dagar sen. Det fanns ju både ätliga frukter och bär och dyrbara blommor i överflöd. Hon gav sig genast ut i den stilla natten och klädde av varje buske hon såg tills den endast hade sina löv i behåll att sydda sina nakna grenar med. Hon skördade tills solen steg upp och då gick hon tillbaka hem för att plantera det som hon inte genast stoppat i kylskåpet. Snart skulle hon ha en alldeles egen trädgård som hon önskat och hon skulle inte behöva gå hungrig. Hon kände hur vindarna höll på att vända och så kände hon att... Men aj vad var det där? Aj! Vad är det som... Men oj hallå... Åh hjälp, det var inget mindre än hennes vatten som gått!

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-17 18:03 #16 av: Hallonsmurfen

Shamse gav sig av i riktning mot sjukhuset och hon hade en alldeles problemfri förlossning. Efter att hon fött sin dotter så inträffade något oväntat, närmare bestämt ännu en dotter. Hon födde alltså helt friska tvillingar och trots allt jobbigt som pågått de senaste dagarna och trots den jobbiga sitsen hon satt i nu så kunde hon inte låta bli att glömma allt det när hon såg på de små, de gav henne hopp om att allt kulle bli bra. Mer än bra till och med, det skulle bli fenomenalt! Och när hon höll dem första gången så satte den friska citrusdoften ett leende på hennes läppar och värmen från deras små kroppar gav henne en varm känsla i hjärtat. 

Härmed får vi välkomna Lemon och Lime till familjen Al-Akhdar. Skrattar

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-17 19:28 #17 av: Hallonsmurfen

När tvillingarna var omhändertagna och sov sött så tog Shamse tillfället i akt att fira genom att beställa pizza. Det här var första gången sen hon flyttat till Oasis Springs som hon beställde pizza och det här var första gången på flera flera dagar som hon fick äta en fräsch ordentlig måltid. En pizza hade nog aldrig smakat godare än i denna stund och det var även en slags symbol för Shamse, att hennes och barnens liv skulle bli mycket mycket bättre så länge hon var villig att anstränga sig, och det var hon helt klart.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-18 09:52 #18 av: Hallonsmurfen

Efter en natts sömn med många avbrott från skrikande småbarn så var det dags för ännu en ny dag och Shamse började med att gå ut till sin trädgård som redan växt en hel del.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-20 22:28 #19 av: Hallonsmurfen

Att ta hand om två små tvillingbarn är ingen enkel lek och ibland kan det behövas en paus. Tiden har gått så fort sen tvillingarna kom och Shamse har knappt haft tid att tänka på sig själv. Hon visste ju sekunden hon fick reda på att hon var gravid att hennes liv skulle förändras drastiskt när barnet kom men det hon inte var beredd på var att hon inte hade något emot det. Hon hade varit så säker på att hon inte var redo, men nu så kändes allting så rätt. Kanske är de situationer som blir allra mest rätt de gånger då du inte känt dig redo men ödet kastat dem på dig ändå. 

Resten av dagen tog Shamse i alla fall ledigt från allt barnvaktande och åkte till Oasis Springs museum. Inte för att hon var intresserad av de artefakter som fanns utställda eller för att hon var intresserad av att lära känna snobbiga kulturtanter och gubbar utan mer för att hon ville lära känna staden som nu var hennes hem och som skulle bli hem åt hennes barn och barnbarn och barnbarnsbarn. Dessutom så var museets tysta gångar en utmärkt plats att sortera bland sina tankar. När hon gick ut på balkongen och blickade ut över bygden så kände hon lättnad glädje och lugn. Du behöver inte alltid ha allting inom kontroll, saker kommer alltid gå som de borde och det finns en mening bakom allt. Ibland gäller det bara att hänga med på resan.

När hon kom var det kväll och hon kramade om sina små innan alla tre familjemedlemmar slumrade sött i sina respektive bäddar. 

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-21 16:22 #20 av: Hallonsmurfen

Nästa dag var en stor dag för de snart stora flickorna. Tiden går alltid så väldigt fort att det är svårt att greppa tag om den innan den hinner åla iväg och tiden som bebisar är över för tvillingarna. Livet som småbarn ligger framför med många möjligheter och framförallt många tillfällen att skapa minnen som ska värnas om väl och vissa som ska glömmas bort. Oavsett om minnena stannar eller ger sig av så är det dina minnen som bygger dig och gör dig till den du är.

Shamse tänkte inte hålla någon fest för de små. För det första så var de alldeles för unga för att uppskatta att firas och uppvaktas och att deras dag ska högtidlighållas, och dessutom så kände Shamse inte direkt någon förutom Haroun och gyminstruktören. Därför så spenderades barnens första födelsedag lugnt och stillsamt hemma.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-23 21:36 #21 av: Hallonsmurfen

När kvällen kom och tvillingarnas första dag med sin nya ålder drog sig mot sitt slut så nattade Shamse de små och när de sov så smög hon ut i kvarteret för att skörda varje buske och gräva i varje sandhög. Familjens ekonomiska situation var fortfarande ytterst knaper och att ta hand om två småbarn är så långt ifrån en enkel lek det bara går att komma så att få tillfälle att tjäna pengar är inte särskilt lätt för stackars Shamse. Just nu skramlar 500 simdaler i börsen.

När solen kikade fram återigen så tog sig Shamse hem och däckade i sin mjuka säng, utmattad något extremt. För att lyckas säkerhetsställa en bättre framtid för barnen var hon medveten om att hon skulle behöva uppoffra en del av sina egna grundläggande behov men hon var redo att kämpa på tills hennes kropp skrek stopp som den gjort nu. Hon skulle kämpa på och inte ge sig förrän hon nått sin målsättning. Med mamma medvetslös under sitt täcke fanns det ingen som kunde stoppa två nyfikna små barn från att göra precis vad de ville. De små flickorna härjade runt bäst de ville tills mamma vaknade. När Shamse vaknade så gav hon småglinen varsin handfull jordgubbar då hon visste att de hade aptit som något väldigt hungrigt, och sen somnade hon igen från all utmattning.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-28 15:47 #22 av: Hallonsmurfen

Efter att ha sovit bort hela dagen och låtit småbarnen härja omkring så försökte Shamse få lite ordning, men utan smärre framgång. När hon somnat igen så var det slut på den kortvariga friden och när hon till slut vaknade ordentligt på morgonen och hittade Lemon sovandes utomhus så såg hon det som ett tecken. Då hon dessutom skulle tillbaka till sitt jobb om allt ville sig idag så insåg hon att hon skulle behöva spendera de sista besparingarna på en barnvakt. Så det sista hon gjorde innan hon gav sig av till jobbet var att ringa den barnvakt som hon spontant kände mest tillit för av de tillgängliga alternativen.

När Shamse var iväg och jobbade så tog alltså nanny Amina Nnaanansi hand om barnen och båda tjejerna verkade tycka mycket om barnvakten turligt nog. Amina lyckades få ordning på allt där hemma tills Shamse kom hem så hon kunde bara krascha i sin bädd utmattad efter att ha jobbat extra hårt för löneförhöjning och hon kunde somna till ljudet av Amina som läste sagor för de små.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-29 09:59 #23 av: Hallonsmurfen

Nästa morgon när Shamse skulle ge sig av till jobbet så stötte hon på Haroun utanför sin dörr. Hon trodde att hon varit tydlig med att hon inte ville se honom igen, men nu stod han där framför henne. Innan han hann öppna sin mun och förklara sig själv så utbrast Shamse, hon kunde inte hejda sig själv. Hon stjälpte ur sig allt som hänt sen incidenten mellan de två och hur tufft hennes liv varit på grund av honom. Hur hon knappt fick fram mat på bordet och hur hon knappt fick sömn om natten.

När hon ventilerat allt som tyngt ner henne så såg hon på Haroun och tyckte sig se äkta sorg och ånger i hans ögon. Han tog lika lång tid på sig som hon gjort för att skälla ut honom på att be henne om ursäkt. Han pratade om hur mycket han ångrade sig, vilken skam han känt och hur han bara velat ställa allt till rätta igen. Han pratade om hur han inte kunnat sluta tänka på Shamse, på hur det skulle gå för henne och på hur gärna han ville spendera sin tid med henne. Shamse kunde inte låta bli att höra autenticiteten i hans ursäkt men det gjorde henne bara konfunderad då allt hon ville var att kunna känna avsmak för honom. Hon mumlade något om att hon hade bråttom och gav sig sen av till jobbet men kunde inte koncentrera sig på hela dagen. Hennes huvud var fyllt till bredden av tankar om Haroun. Förtjänade han inte en andra chans? Var det verkligen rättvist mot barnen att inte låta dem träffa sin egen far? Hade hon inte under lång tid trott att han var mannen i hennes drömmar?

Ett velande fram och tillbaka och ett vägande av olika sätt att se på saken och olika sätt att gå tillväga pågick hela jobbdagen och när hon gick hem igen så hade hon beslutat sig. Processen av att göra ett beslut är svår att förklara, hon visste inte riktigt själv hur hon kommit fram till sin föresats utan hon visste bara att den kändes så rätt. När hon kom hem och Amina gett sig av efter sin andra dag med tvillingarna så satte hon sig på sin säng och kunde inte låta bli att le. Imorgon skulle hon ringa till Haroun, hon skulle prata med honom och hon skulle förlåta honom. Allting skulle bli bra.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-29 15:36 #24 av: Hallonsmurfen

Nästa morgon satte Shamse sin plan i verket och ringde över Haroun. Hon förklarade att hon hade förlåtit honom och de stod utanför hennes dörr som de gjort så många gånger och allt kändes perfekt. När han kramade henne så kände hon doften som hon så många gånger förknippat med nymogna apelsiner men som hon nu inte kunde associera med något annat än Haroun. Det var hans alldeles egna doft och inget kunde vara bättre än den. Shamse kände sig lyckligare än vad hon förmodligen någonsin gjort tidigare. Om hon tänkte med sin hjärna så hade hon förmodligen fortfarande känt sig orolig, hennes ekonomiska situation var fortfarande ödesdiger och hon borde känna tvivel inför att allt skulle fungera. Men hon tänkte inte med sin hjärna utan hon tänkte med sin magkänsla, och den sa henne att allting var rätt. Det finns ingen tydligare känsla än när något känns helt rätt.

Samma eftermiddag skulle giftermålet stånda. Vigseln skulle ske vid en plats som kommit att betyda väldigt mycket för Shamse, nämligen den lilla grodsjön. Förutom det faktum att den gett henne hopp när saker sett mörka ut tidigare så var det även platsen där hon såg Haroun i Oasis Springs för första gången. Platsen kändes rätt. Shamse kände fortfarande ytterst få, hon bjöd bara in Amina och tränaren Cecilia som hjälpt henne på gymmet. Resten av gästerna stod Haroun för och trots att det var kort varsel så blev det en alldeles lagom folkmassa.

När löftena var gjorda och gästerna började skingras så tog Shamse en stund för sig själv vid sjön. Hon andades in den friska luften som osade av förväntan, nya upplevelser och hoppfullhet. Hon såg ner på sin spegelbild i vattnet och kände sig vacker. Inte för att hennes ögonlock glittrade av smink eller för att hon bar en grann klänning utan för ett genuint leende satt fastklistrat på hennes ansikte. Hon förstod, för första gången på fullt allvar, att det inte spelade så stor roll vilka förutsättningar hon hade utan livet skulle ändå gå upp och ner. Det viktiga var att kunna lyssna på sin magkänsla, att göra det som känns rätt för då kommer allt i slutändan att bli just det, helt rätt.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-29 19:10 #25 av: Hallonsmurfen

Haroun flyttade in till Shamse och tvillingarna men inte ensam, med sig hade han en hel drös med tillgångar. Det första som gjordes var att få i ordning på bostaden så att det äntligen liknade ett hus snarare en ett förfallet skjul. (Jag kan ta ordentliga bilder på huset sen om intresse finns). Efter renoveringen var penningförrådet fortfarande avsevärt kolossalare än tidigare. Det gick från ungefär en halv tusenlapp till närmare femtusen simdaler. Anledningen till Harouns ymnighet i jämförelse med Shamse är att han skrivit en bok och tack vare den tjänar han cirka 900 simdaler om dagen.

Harouns uppväx har varit en tuff en och i boken har han skrivit om allt han gått igenom vilket var väldigt tufft för honom då han aldrig riktigt delat med sig av sina upplevelser med andra. Men det visade sig vara värt det för boken blev en stor hit och drar synbarligen in massvis med kosing. 

Dagen efter bröllopsdagen var Harouns första ordentliga möjlighet att lära känna sina barn. Shamse hade gett sig iväg för att jobba så han var ansvarig för att se efter de små. Efter att ha haft en ganska långvarig konversation som innehöll ganska få ord på grund av småbarnens begränsade ordförråd och mestadels oförståbart babbel så bestämde sig Haroun för att ta med flickorna till gymmet så kunde han göra något produktivt samtidigt som barnen fick lära känna nya miljöer.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2017-01-29 19:39 #26 av: Hallonsmurfen

Knattarna lyckades underhålla sig själva hyfsat länge på gymmet men när de blev uttråkade började de skrika och besvära motionerarna så Haroun tyckte det vore bäst att ta sig hem igen. Väl hemma dröjde det inte lång tid innan Shamse kom tillbaka och hon satte genast igång att laga ett nytt recept som hon lärt sig på jobbet. Nu när hon äntligen kunde släppa all oro kring pengar något och hade någon annan som kunde se efter barnen ett ögonblick samt hade tillgång till en spis, så kunde hon ägna sig åt saker som hon älskade och längtat efter att förbättra, som matlagning. 

Hon lagade mac and cheese som uppskattades mycket av dels hennes nyblivna make samt hennes egna smaklökar. (Här är även en bild där det går att se Haroun lite bättre då det hittills inte getts en ordentlig titt på honom).

Efter maten och efter att ha nattat småttingarna så tog Shamse och Haroun tillfället i akt att inviga äktenskapet innan de båda också slumrade sött bredvid varandra. Shamse kände sig så lycklig där hon låg vid Harouns sida och kunde höra hans andetag och kunde inte hålla undan ett leende när hon tänkte på hur deras lilla familj skulle utökas ytterligare. 

När hon så småningom somnade så drömde hon om stora citrusträdgårdar där trädens allra yttersta grenar fortfarande hade kontakt med sina rötter och visste hur viktiga rötterna var för sitsen som de satt i. I trädgården var varje frukt saftig och smakrik och från vissa träd kunde du plocka frukter som i själva verket inte var frukt utan gnistrande ädelstenar. Ädelstenarna glittrade och utstrålade både skönhet och styrka. Där, bland alla citrusträd och ädelstenar och blommor som klingade i den lätta brisen, stod Shamse och tittade upp mot en klar himmel. Hon log mot den medan vinden smekte hennes kind och kammade genom hennes hår och hon kände hur den log tillbaka varmt och omfamnade henne. Kramen gav henne ändlös viljestyrka och mod och ödmjukhet. Hon suckade djupt och befriat.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.