15. The sims 4

Infosida Sims 4?

2018-08-04 22:01 #0 av: Bara Anna

Trots många olyckskorpars kraxande har Sims 4 vuxit och blivit ett spel som många svenskar, nya som vana, unga som gamla spelar och har stor behållning av. Extra roligt tycker jag det är att se många nya personer börja spela Sims 4. Personer som kanske inte har någon tidigare erfarenhet av Sims 1 till 3. Detta leder dock till en sak: Många frågor om hur spelet fungerar som ställs om, och om och OM igen. ”Hur gör jag X?”, ”Vilken sida rekommenderar ni för Y?” osv osv. Sims – människor är ett förunderligt och generöst släkte. Var jag än tittar så ser jag hur folk delar med sig av sin kunskap och svarar på allas frågor (för det mesta). Det sker på facebookgrupper, i forum och på personliga bloggar. Här ser jag dock en problematik: Information finns i överflöd, men kan vara svår att hitta i många fall. Det var här jag slogs av en tanke: Tänk om det skulle skapas en enskild, fristående informationssida är information om Sims 4 samlades: Fuskkoder, information om cc och mods etc? En plats att hänvisa till när frågor dyker upp i grupper och på forum. En sådan här sida skulle inte drivas av endast en person tänker jag, utan av en grupp av människor med lika stora adminrättighetr, för att fördela arbetsbördan och garantera kvalitet och kontinuitet.

Så vad tror ni? Har jag blivit helt cray-cray? Eller är det kanske till och med en bra idé? Är det någon som skulle vara intresserad av att hänga på och bli skribent på en sådan sida? Jag tänker att följande egenskaper är önskvärda:

-En hög grad av förståelse och kunskap om spelet Sims 4

-En god förmåga att uttrycka sig på svenska i skrift

-Att kunna läsa och ta till sig information från engelsk skrift

Önskvärt: Specialistkunskap om ett specifikt område inom Sims 4 (ex byggande, fuskkoder, felsökning, olika moddar etc).

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2018-08-05 12:10 #1 av: Mitchika

Det du beskriver är ju lite tanken med The Sims iFokus. Glad

En infosida och ett community för folk som spelar alla The Sims-spelen med information, guider och kul projekt till spelen på svenska. Där vi delar upplevelser, upptäckter, information, tips, tricks och fusk med varandra. Glad

Men jag tror jag förstår vad du menar. En hemsida med bra design där det är lätt att hitta det man söker efter och där informationen är snabb och lättillgänglig behöver inte alls vara en dum idé. Många skulle säkert föredra det och kunna söka reda på svaret direkt än att skriva på forum. Andra vill bara skriva en fråga någonstans och vänta på ett svar istället för att leva efter informationen själva. 

Detta skulle även gå lätt att göra på The Sims iFokus i form av en artikel som blir ett enda stort index med sorterade länkar till olika The Sims 4-guider på sajten. Glad

Oavsett är det en rätt spännande tanke om man får det att funka i praktiken. Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2018-08-24 16:26 #2 av: Bara Anna

Så är det bevisat: Jag är ganska bra på att skapa hjulet igen :-o Sidan finns tydligen redan:

http://sv.simsopedia.wikia.com/wiki/Simsopedia_Wikia

Är folk sugna att hoppa in så skulle hon säkert bli lycklig för lite hjälp!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.