17. Legacy & Historier

Släkten Opleus [Legacy]

2014-09-06 18:26 #0 av: [TanatosNyx]

I denna legacy får ni möta varulven Jayce, som är en social och omtyckt liten varulv som precis flyttat hemifrån till en ny stad och kämpar för att bygga upp ett eget litet liv utanför föräldrarnas trygga boning.

De första nätterna frestade hårt på Jayce, som inte haft råd att köpa sig ett ordentligt hem, utan fick nöja sig med vad man närmast kan likna ett lite större utedass. Första dagarna fick han klara sig på egenfångad fisk som han åt rå. Tack och lov lyckades Jayce få ett jobb inom det militära, så ganska snart tog misären en sväng uppåt och livet blev lite enklare för Jayce. 

Det första han gjorde var att investera i ett litet kylskåp, men tyvärr räckte inte pengarna till en lampa också, trots att han sålde all fisk han fick över. Jayce var nämligen galet mörkrädd! En natt satt skräcken så hårt i honom att han inte kunde sova, så han satt uppe hela natten och åt glass på toaletten, i varulvsform för säkerhets skull... Ja det är ju också ett sätt att hantera skräcken på Jayce Gapskrattar

Om dagarna däremot älskade Jayce naturen, hans vilda instinkter slog frivolter över all skönhetsprakt naturen hade att visa upp. Alla färger, former dofter och djuren! Jayce älskade det mer och mer för varje dag som gick.

En dag när Jayce gick till parken efter jobbet mötte han älvan Pip, och de blev genast vänner. Jayce var mycket imponerad av Pips vackra uppenbarelse och överöste honom med komplimanger.

Men när Pip hade gått kom ångesten som ett slag mot stackars Jayce.. Själv var han ju ett monster! En varulv... Ingen fick veta hans hemlighet, då han skämdes något alldeles förskräckligt över sin förbannelse. Bara han själv visste att det var därför han plötligt en dag bestämde sig för att flytta hemifrån i all hast, till en helt ny stad där han inte kände någon. Trots att han knappt hade några pengar, det var värt risken, bara ingen fick veta hans tunga hemlighet..

Ensam, övergiven och med en livslång sorg, skulle Jayce någonsin lära sig att leva med sin mörka hemlighet?

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-06 19:05 #1 av: [TanatosNyx]

Jayce slet och stog i, men sömnbristen började tryta på tålamodet. Till slut var Jayce desperat och ringde jobbet för att sjukanmäla sig trots att han egentligen bara var helt slutkörd.

Efter några timmars välbehövd sömn i tryggt dagsljus kunde Jayce äntligen få upp ögonen ordentligt igen, men glädjen blev kortvarig.. Först blev det stopp i toaletten så den blev alldeles nerskitad, sedan gick duschen sönder så att vatten sprayade ut över hela badrummet. Dyngsur och med humör som en labil smådjävel försökte sig Jayce på en kattvask i handfatet innan han tog itu med allt arbete... Det var då det hände.. Det stora nervsammanbrottet kom som en skenande simoleon en het dag i stadsparken mitt under sommarfestivalen!

Vad nu, regn inomhus? Uuuh oooh.... Lugn och fin!

Ok, andas lugnt nu Jayce, du vet; in genom näsan, ut genom munnen... Jayce?

Vad du än gör Jayce, vänd dig inte om så länge humöret är i botten!

Det här slutar aldrig bra... Det är bara lite vatten Jayce! Det går att laga!

Det mentala sammanbrottet var ett faktum.

En blick säger mer än 1000 ord.. R.I.P handfatet...

Ursäkta bildbombningen, Jayce såg bara för skön ut när han fick sitt lilla nervsammanbrott, så var tvungen att dela med mig Cool

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-06 19:15 #2 av: [TanatosNyx]

I sin ilska förvandlade sig Jayce och sprang rasande ner till den stora stadsparken i jakt på något att avreagera sig på. Väl framme fick han vittring på en liten pojke som stod väl dold bakom några höbalar, perfekt! Men Jayce hade inte räknat med att även barn kan försvara sig! Med en ursinnig frenesi började pojken banka loss på ulven med en ihoprullad dagstidning. Jayce fick så mycket stryk att han sprang iväg och skämdes i stället.

Humöret rann snabbt av Jayce och sanningen kom som en kalldusch för honom. Vad hade han varit påväg att göra!? Skulle en oskyldig liten pojke bli lidandes för hans vrede? 

Tårögd sprang Jayce hem igen, och lagade det som behövde fixas, och kröp sedan ner i sovsäcken och tjurade.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-06 19:24 #3 av: [TanatosNyx]

En tidig vinterdag träffade Jayce lite nya vänner och blev bjuden på picnic, hurra! Han träffade även två andra varulvar som han beundrade hejdlöst, Dwayne och Argus (ej i bild).

Lyckan var total när Jayce blev medbjuden på fest hemma hos Dwayne. Väl där mötte han sin vän Pip igen, som var utlädd till någon slags mystisk planta.. eller var det ko? Jayce visste inte.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-06 19:37 #4 av: [TanatosNyx]

En sen kväll gick Jayce till älvornas park som han hade hört ryktas om. Han ville se om det fanns fler vackra älvor förutom Pip. Men väl där fann han blott ett spöke som skrämde honom bortom all vett och sans... Jayce din hopplösa kruka! Nörd Seså, marsch iväg och prata med henne nu!

Olivia var först ganska reserverad då hon märkte Jayces skrämda min, men han lyckades samla mod nog att charma henne. Hon visade sig vara en klok liten gumma som hade en hel del gemensamt med Jayce. Hon om någon visste hur det kändes att inte vara som andra, att leva i ensamhet och sorg.

Jayce blev alldeles tung i hjärtat av hennes själasorg, och bestämde sig för att bli hennes trogna vän. Kanske kunde han hela något av hennes sår genom att finnas där för henne? 

Först långt in på natten skiljdes de åt, då Jayce var alldeles utsvulten och blåfrusen. Men med en nyvunnen självsäkerhet som inte gick av för hackor! Vilket smile Jayce! Skrattar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-07 14:10 #5 av: [TanatosNyx]

Efter det inspirerande samtalet med Olivia var Jayces mörkrädsla som bortblåst Tummen upp Han var numera ofta ute även nattetid och strövade när förbannelsen höll honom vaken. Att sova som varulv är nämligen inte alltid så lätt när månen lockar och drar med sitt trolska vackra skimmer.

Vinterfestivalen var i stan och Jayce bestämde sig för att gå dit efter jobbet, och till hans stora glädje hade de en stor halfpipe där, så han passade på att åka snowboard, en av hans gamla barndomsnöjen.

Efteråt fick han syn på en söt tjej som han bestämde sig för att bekanta sig närmre med, Annie. Hon var dock väldigt avståndstagande och kylig mot Jayce, som blev uppenbart sårad av hennes aviga beteende. Hon hade nästan kollat skrämt på honom, som om hon visste? Jayce beslöt att släppa henne och den skira vänskapen direkt, det var bäst så..

Jayce drog sig undan bortåt skridskobanan i stället, där han stod och tittade på dansande par som gled runt tillsammans och gjorde vackra piruetter medan han kände ett sting av tomhet inom sig. Skulle han förbli den ensamme killen för alltid som alla gillade på dagen, men som ryggade undan honom så fort skymningen kom och man kunde förnimma hans förbannelse?

Sorgset vände Jayce ryggen till och började vandra hemåt igen...

- Hallå, finns det ingen däruppe som hör mig? Vad har jag gjort för att förtjäna det här? Jayces röst ekade tomt och stumt ut i natten...

Men intet svar fick han, så han fortsatte hem medan kylan letade sig allt längre in i hans ensamma själ.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-08 19:28 #6 av: [TanatosNyx]

Jayce gjorde vad han kunde för att fördriva det mörker som jagade inom honom, och det blev många nattpromenader som han tillryggalade. En kväll spratt han plötsligt till och blev skiträdd för en liten hög med snö, så jag tvingade honom att utforska saken. Glad

Men hjälp, högen rör på sig? Förskräckt ok försiktigt nu Jayce, jag kanske inte skulle ha narrat din rädsla?

Åh, jahaa! Skrattar vilken söt liten rackare! Kär Jayce busade länge och väl med den lilla ettriga hundvalpen innan han knatade vidare genom kvällsmörkret. Han bestämde sig för att styra kosan ner mot stadsparken.

Väl där var det rätt öde, i och för sig ganska så väntat mitt i natten.. Jayce var dock på myshumör och grillade lite marshmallows innan han begav sig vidare. Mmm vad gott det där ser ut! Dreglar

Jayce strövade gata upp och gata ner när han plötsligt rundade hörnet in på universitetsområdet. Där på en liten parkbänk satt en vacker liten älva vid namn Sophie. Hans hjärta slog en frivolt och han svalde så hårt att det hördes ända hit...

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-08 19:56 #7 av: [TanatosNyx]

Sophie tyckte om honom från första stund, och snart var de igång i ett livligt samtal. Jayce fick ett infall och frågade om hon ville bygga en snögubbe tillsammans med honom, och vips var de igång! Och nog snuddade deras händer vid varandra lite väl ofta? Hyschar

Tjusigt värre hörrni! Vilket mästerverk! Skrattar

Stegen hem var nog dubbelt så tunga som vanligt den kvällen för stackars Jayce. Men vänskapen med Sophie hade utvecklats storartat. Han hade hela magen full av fjärilar. 

Väl hemma vid dörren mötte han Olivia, det blev ett kärt återseende! Kanske lite väl kärt? Förskräckt Yrar Hallå!? Någon hemma!? ding ding ding *knackar i skallen* Jayce! Vad hände med Sophie nudå? Du står just och kärar ner dig i ett spöke, självaste granny smith med gråa håret! Oberörd

Men innan de visste ordet av kom någon springandes emot dem i en väldig fart! Det var visst Annie som kom farandes, och hon såg inte glad ut!

Jasså minsann, jag som inte trodde att Jayce dög åt dig Yrar hur ska du ha det? 
Jayce såg förvirrat på de bägge kvinnorna och verkade riktigt förvirrad. Vad var det om hade flugit i honom? Plötsligt kände han sig klar i huvudet som om det vore han själv som fått sig en råsop. Han vände på klacken och gick in till sig, låste och kraschade i säng.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2014-09-08 20:10 #8 av: [TanatosNyx]

På en av sina morgonpromenader var det plötsligt något som fångade Jayces uppmärksamhet. Som ett skott for han iväg över stock och sten. Vad nu då? Yrar

Plötsligt dök han ner i snön och lyfte upp något litet blått tufsigt pyre. Det var en liten förvirrad fågel som vimsat runt i snön. Jag vet inte vad det är med dig Jayce, men du drar till dig djur som en magnet! Är det varulven, det vilda i dig som gör det tro?

Efter jobbet den dagen fick Jayce besök av en liten pojke vid namn Zack, han var tydligen faschinerad av och beundrade Jayce! Jacye blev totalt bringad ur fattning av denna något udda information, men han gillade lillkillen, så de begav sig ut och hade snöbollskrig en stund. Tummen upp Men den minen Jayce, priceless! Gapskrattar

Jayce stog och fjompade sig som första klassens barnrumpa när Zack lyckades få in en riktig fem-etta! Skrattar

Sen var det dock dags för Zack att gå hem och göra sina läxor. Det var då Jayce började känna hur det kröp i kroppen på honom.. Med onda aningar sneglade han upp mot himlen och såg att det var fullmåne i kväll...

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.