Guider TS3

Sagan om Eithan och Enhörningen

2013-11-28 16:23 #0 av: Mitchika

Även känd som "Mitchikas guide till hur man skaffar en enhörning". Enhörningar är det mytologiska väsen som kom med expansionen The Sims 3 Husdjur, som givetvis krävs för att enhörningar ska dyka upp i spelet. Men vart dyker dom upp, hur hittar man dom och hur får man in dom i hushållet?

Innehållsförteckning för guiden:

1. Hur man hittar en enhörning
2. Bjuda in enhörningen till sitt hushåll
3. Bevisa att man är alla varelsers vän
4. En enhörning i familjen
5. Enhörningens förmågor och egenskaper
6. Avel och enhörningsföl
7. Tips och råd

Det här är Eithan Request...

... och hans livslånga önskan här i livet är att adoptera en enhörning som en familjemedlem till sitt hushåll. Någonting som kan vara lättare sagt än gjort, speciellt om man inte vet var man hittar enhörningar och hur man får tag i dom. 

Men hur går man till väga?


1. Hur man hittar en enhörning

För att kunna få in en enhörning i hushållet så behöver man först hitta den. Det enklaste sättet att hitta en enhörning är att vänta tills det blir kväll i spelet. Varje kväll så finns det en chans att spelet placerar ut en enhörning slumpmässigt i kvarteret. När klockan blir 20:00 så zooma då ut så att du får en utzoomad vy av kvarteret, den så kallade Kartvyn. (Gå inte till ändra stad, utan håll dig kvar i boendeläget) 

Du kan klicka på Kartvy-knappen ovan för att snabbt och enkelt zomma ut över kvarteret

Pausa inte spelet i Kartvyn utan låt det gå i vanligt tempo. Leta efter ett regnbågsfärgat norrskensmoln någonstans i kvarteret. Om du inte hittar ett sånt ljusfenomen i kvarteret så betyder det att det inte dök upp någon enhörning den här kvällen. Oroa dig inte utan vänta bara tills nästa kväll i spelet, då det finns en ny chans för att en enhörning ska dyka upp. 

Ljusskenet som avslöjar vart en enhörning finns i kvarteret.

När du väl hittar det mystiska ljusskenet så är det bara att pausa, zooma in vid det och leta efter enhörningen. Den brukar stå rätt under, men ibland får man leta lite. Skicka genast den sim som du vill ska lära känna enhörningen till det området, så att enhörningen inte hinner försvinna. 

(Skulle enhörningen hinna springa iväg så är det bara att gå ut till Kartvyn igen och titta efter ljusskenet, som följer efter enhörningen) 

En enhörning med det mystiska ljusskenet ovanför sig2. Bjuda in enhörningen till sitt hushåll

Eithan slösar ingen tid nu när det mytologiska djuret står framför hans ögon. Han glider ner från sin häst och skyndar fram för att hälsa på enhörningen och lära känna den. 

Just denna enhörning är en hingst vid namn Abacus

Det krävs mycket klappar, smekningar av nacken och godbitar för att Eithan ska lyckas vinna enhörningens förtroende, men till sist så känner han hur enhörningen börjar betrakta honom som en Vän. Efter att ha umgåtts lite till så tar Eithan mod till sig... 

... och bjuder in enhörningen till hushållet
Om alternativet inte dyker upp, bygg upp relationsmätaren ännu högre med enhörningen (över Vän om det behövs) och se till att du har plats i hushållet för den

Men till Eithans stora förvåning och besvikelse så avböjer enhörningen hans erbjudande. 

Har Eithan gjort något fel...?
Men enhörningen förklarar snabbt vad som är fel

Bevisa att man är alla varelsers vän? Hur sjutton gör man något sådant egentligen? Förvirrat och besviket så återvänder Eithan hemåt igen, utan någon ny familjemedlem till hushållet. 3. Bevisa att man är alla varelsers vän

Det har varit mycket diskussion kring hur man ska gå tillväga för att bevisa för enhörningen att man är alla varelsers vän, men kravet är att ens sim (i det här fallet Eithan, då det är han som försöker bjuda in enhörningen till hushållet) måste vara BFA (Bästisar För Alltid/Evigt) med tre andra varelser. Oavsett om det är en annan sim*, en hund, en katt eller en häst. 

Man behöver inte vara BFA med en av varje eller med enbart djur, men simmen ifråga behöver bli BFA med åtminstone tre andra individer innan enhörningen går med på att flytta in i hushållet. 

* Endast Tonåringar (eventuellt Barn) kan bli BFA med varandra, inte Ungdomar eller Vuxna simmar, men en BFA håller livet ut och ska räknas som en av dom tre BFA som krävs för att en enhörning ska vilja flytta in i hushållet

Eithan har redan en BFA, sin häst Lilac Chaser, så han behöver bara två BFA till för att övertyga enhörningen
Tursamt nog för Eithan så finns det en hund i hushållet som han kan bli BFA med

Det är väldigt enkelt att bli BFA med ett husdjur i samma hushåll. Umgås lite med djuret (man brukar få en startbonus i relationsmätaren när det bor i samma hushåll) och när simmen och djuret har blivit vänner byter man kontroll till djuret och klickar på simmen. 

Ett alternativ som heter "Gör till BFA" borde dyka upp till sist. 

Väljer man "Gör till BFA" kommer rutan under upp och Eithan har fått ännu en BFA

Om man umgås tillräckligt mycket med ett djur, i samma hushåll eller inte, så kan djuret själv välja simmen till sin BFE. 

Om hästen själv får välja

Så nu när Eithan har sina tre BFA så väntar han otåligt på att kvällen ska komma igen så han kan leta reda på enhörningen och bjuda in honom till hushållet. 4. En enhörning i familjen

När solen gått ner, strax efter 20:00 på kvällen igen dagen efter, dyker det regnbågsfärgade norrskensljuset upp igen i en annan del av kvarteret. Eithan skyndar sig dit, hoppfull och ivrig att visa för enhörningen är att han faktiskt är alla varelsers vän. 

Enhörningen Abacus väntar tålmodigt in Eithan

Nervöst så berättar Eithan för enhörningen om sina BFAs och vad som hänt under gårdagen. Sen... 

... bjuder han in enhörningen till hushållet ännu en gång
Den här gången blir svaret annorlunda

Med en graciös, ödmjuk bugning så accepterar enhörningen Eithans inbjudan och blir en del av familjen! 

Överlyckliga Eithan ger sin nya bästa vän en stor kram

En enhörning är i stort sett som en magisk häst när det gäller skötsel och krav. Den har samma behov som en vanligt häst, äter hö, dricker vatten och sover gärna i en box på nätterna. Enhörningar brukar också komma överens med övriga husdjur i familjen. 

Men en enhörning skiljer sig ändå en hel del från vanliga hästar i spelet. Nedanför ska jag berätta hur och vad enhörningar kan göra. 

Full fart hemåt i spöregnet5. Enhörningens förmågor och egenskaper

Skillnader mellan enhörning och häst

Det första man brukar lägga märke till är bland annat att det bildas ett glittrande ljussken bakom enhörningen när den springer. Bortsett från att se snyggt ut så har det ingen övrig effekt på varken enhörningen eller ryttaren. 

En enhörning som bjuds in i hushållet är dessutom fulltränad inom färdigheterna "Hopp" och "Kapplöpning", vilket gör att en skicklig ryttarsim kan börja tävla med enhörningen omedelbart och slipper träna den. 

Det går dessutom inte att att sälja en enhörning eller adoptera bort den. Det enda sättet att bli av med en enhörning, såvida den inte dör av ålder, är att markera enhörningen, klicka på den och välja alternativet "Återför till naturen". 

Om du väljer det här alternativet så lämnar enhörningen hushållet och går inte att styra längre

Att erbjuda en enhörning som avelshingst/avelssto på kvarterets ridcenter går inte. Däremot så kan enhörningen få föl med hushållets egna hästar eller hästar i kvarteret. (Vilket tas upp längre ner i artikeln) 

Förutom detta så lever enhörningar mycket längre än vad hästar gör. 

När en enhörning står och betar så skiner en regnbåge ut från dess huvud/horn

Enhörningens magiska förmågor

Alla enhörningar har en så kallad "Magisk Kraft"-mätare, som visar hur mycket kraft enhörningen har kvar för att utföra sina magiska förmågor med. Om enhörningen använder upp sin magiska kraft så kan den inte utföra sina förmågor förrän dess mätare har fått tid att ladda upp sig igen. 

Den mest användbara förmågan är utan tvekan enhörningen förmåga att teleportera, både med och utan ryttare, till vart man än väljer så länge som det finns plats för den. 

Teleportering över en kortare sträcka

Enhörningar kan också använda sina magiska förmågor på simmar och andra husdjur, med ett Vänligt och ett Elakt alternativ. 

Om enhörningen väljer att "Välsigna fauna" på en sim så kommer simmen ifråga få en positiv humöreffekt kallad "Enhörningens Välsignelse". Humöreffekten ger +40 i humör i åtta timmar och får simmen att glittra under tiden som den är aktiv. 

Väljer enhörningen däremot att "Förhäxa fauna" på en sim så får simmen en negativ humöreffekt, "Enöhrningens vrede". Den här humöreffekten ger -40 i humör i åtta timmar och omger simmen av mörkt, ondskefullt dimmigt glitter under tiden som den är aktiv. 

"Välsigna fauna" på dom två översta bilderna, "Förhäxa fauna" på dom två understa bilderna

Enhörningar kan även "Välsigna flora" och "Förhäxa flora", som används på växter och plantor som är planterade av simmar. 

"Välsigna flora" gör så att växten omedelbart går vidare till nästa steg i växtfasen. Om en växt har dött, oavsett anledning, så kan det här alternativet föra tillbaka växten till livet igen. 

"Förhäxa fauna" dödar en planta eller växt omedelbart. 

Som om alla dessa läckra förmågor inte räckte... 

... så kan enhörningar tända eld på tomter
Samt även kalla fram regnmoln för att släcka eld, både eld som den själv har förorsakat och andra eldsvådor

Dessutom så kan enhörningar trolla bort loppor från simmar, hundar och katter som drar på sig dom hemska parasiterna. Överlag så är enhörningen en väldigt mångsidig varelse som kan vara otroligt hjälpsam och användbar eller otroligt destruktiv och förödande för hushållet. 6. Avel och enhörningsföl

När det gäller avel och uppfödning så är det nästan ingen skillnad mellan enhörningar och hästar. Den enda skillnaden som finns är att enhörningar inte kan användas som avelshingstar/avelsston på ridcentret. 

För att avla en enhörning så krävs det en box och antingen en annan enhörning eller häst av motsatt kön, precis som med vanlig hästavel. Två enhörningar får enhörningsföl, medan en enhörning och en häst har en 50 % chans för att få ett enhörningsföl och 50 % chans för ett vanligt föl. 

En blandfamilj med enhörningspappa och hästmamma

Enhörningsföl föds med horn, vilket är det lättaste sättet att se om ett föl är en enhörning eller ett vanligt föl, och kan inte använda sina magiska förmågor förrän den blivit äldre. Som med vuxna enhörningar så kan inte enhörningsföl säljas eller lämnas bort för adoption. Det enda sättet att bli av med dom är att "Återföra dom till naturen", som man gör med vuxna enhörningar. 

Vanliga föl med en enhörningsförälder växer upp till helt vanliga hästar utan några magiska förmågor. 

Ett litet enhörningsföl


7. Tips och råd

Det finns flera saker man kan använda sig av och ha i åtanke i jakten på sin egen enhörning. 

  • Håll utkik vid vattendrag, fiskeställen och sjöar i kvarteret när du letar efter en enhörning

I det vilda så håller sig enhörningar gärna till vildhästar och vildhästar brukar hålla till nära vatten. Oftast vid fiskeställen och små dammar/sjöar, beroende på kvarteret du spelar i. Det är bra ställen att börja leta på och titta tillbaka till under kvällen i jakt på enhörningens ljusmoln. 

  • Skaffa en häst i hushållet och låt den skaffa den livslånga belöningen "Vän till flocken" 

"Vän till flocken" gör så att vildhästar lockas oftare till din hästs hemtomt. Om det finns en enhörning i kvarteret så är det stor chans att den dyker upp tillsammans med vildhästarna. 

  • Ändra din enhörnings färg! 

Enhörningar kommer oftast i en färg och ibland vill man ha lite roligare utseenden och mönster på dom. Det enklaste fuskfria sättet att ordna detta är att låta en sim klicka på enhörningen, välja alternativet "Sadel..." följt av "Ändra sadel". 

Annars kan du aktivera fusket "testingcheatsenabled true", hålla in shift och klicka på enhörningen och välja alternativet "Ändra i Skapa en Sim". Då kan du även ändra former på enhörningens kropp och ansikte, inte bara pälsfärgen. 


Enhörningens nya stil. Abacus efter Eithans makeover på honom

Eithan levde sedan lycklig under lång tid tillsammans med sina enhörningar och sina hästar. Abacus var inte fullt så lycklig efter sin intressanta makeover, men han levde ett bra liv med många föl, mycket tävlande och mycket brännande av Eithans trädgård som hämnd.

Slut!
(Frågor och svar läggs till längst ner i artikeln vid behov) 


Källa:
http://www.carls-sims-3-guide.com/pets/unicorns.php

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-29 18:45 #1 av: Mitchika

Sådär, två dagars arbete och nu är den äntligen klar! SkrattarPustar

Kommentera gärna om jag har missat något eller ni hittar något fel eller bara undrar något. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-29 19:05 #2 av: botakt

Gillar!!!

Anmäl
2013-11-29 19:06 #3 av: Mitchika

#2 Tack! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-29 19:23 #4 av: Olivia_I

OMG!! Jag vill verkligen ha en enhörning!! Vilket Sims är det? Övernaturligt?? 😘

Anmäl
2013-11-29 19:36 #5 av: Gerbilles

Riktigt bra artikel! Enhörningsfölet var ju bara för gulligt med sin trubbiga nos.  Kär

Anmäl
2013-11-29 19:42 #6 av: Mitchika

#4 Det står i artikeln. Enhörningar kommer med expansionen Husdjur. Glad


#5 Tack så mycket! Skrattar

Ja, så blir det när man kombinerar en enhörning med en "Aliorse". Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-29 20:28 #7 av: Hallonsmurfen

Åh, jag älskar att tända eld med hjälp av enisar! Skrattar Ni ska bara veta hur många simmar som dog i bränder när jag och min första enhörning, Chang Lee, var ute och härjade. Oskyldig

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-11-29 20:34 #8 av: Mitchika

#7 En enhörning kan vara en fruktansvärd kraft att handskas med, om den får för sig att terrorisera kvarteret. Skrattar

Tack och lov så verkar dom flesta NPC-enhörningarna vara väldigt snälla och fredliga av sig till naturen. Så dom ställer sällan till med elakheter på egen hand. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-11-30 09:19 #9 av: Bara Anna

Bra jobbat!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-11-30 10:30 #10 av: fia1116

Det finns ett annat alternativ till att visa att man är alla varelsers vän. Att klappa en hjort och en tvättbjörn fungerar också!Glad

Anmäl
2013-11-30 12:34 #11 av: Olivia_I

#6 Jamen det har jag ju! Ska iväg och leta enhörningar nu🐴🐴🐴

Anmäl
2013-11-30 14:55 #12 av: nathaliejill

Hej försökte precis på en enhörning som hette blomma men hon får inte alternativet: bjud in till hushåll!

Anmäl
2013-11-30 15:13 #13 av: Hallonsmurfen

#12 Försök bygga upp relationen till enhörningen.

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-11-30 18:06 #14 av: Gasoline

Underbar artikel, och bra skriven.
Tack!

Anmäl
2013-11-30 18:18 #15 av: nathaliejill

#13 det är ju det jag har gjort!

Anmäl
2013-12-01 10:59 #16 av: Mitchika

#9 Tack! SkrattarKramas


#10 Det har jag aldrig testat, ska bli intressant och prova och se om det fungerar. Glad


#11 Lycka till! Skrattar


#12 Man behöver oftast få relationsmätaren till att stiga högre än Vän-nivå för att alternativet ska dyka upp. Sen måste det självklart finnas plats i hushållet för enhörningen, annars finns inte alternativet. Glad


#14 Tack så hemskt mycket! SkrattarKramas

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-12-26 23:33 #17 av: Wendy 1000

alltså jag har tre BFA men när jag frågar om enhörningen vill komma hem till simen så säger den att jag måste bevisa att jag är alla varelsers vän men det är jag ju !? vad ska jag göra ???????

Anmäl
2013-12-27 00:07 #18 av: SimsBrooke

#17 Jag har för mig att du måste bli vän med en häst, en hund och en katt! Om jag inte minns fel vill säga!

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2013-12-27 00:17 #19 av: Mitchika

#18 Nej, man behöver inte bli BFA med en av varje djurslag. Det funkar alldeles utmärkt med vilka djurslag som helst. Glad


#17 Troligtvis så har spelet inte registrerat en av din sims BFAs. (En möjlig bugg) Prova att skaffa en till och se vad enhörningen säger då. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-02 14:54 #20 av: [Thew]1


Jag bara längtar tills jag kommer hem så jag kan spela!!!

Anmäl
2014-04-21 15:55 #21 av: Nelley

Jag har två enhörningar i ett av mina hushåll och för mej fungerade det inte när jag hade tre bfe/bfa(vad är skillnaden?) utan jag behövde ha dem allihopa i huslållet. Redan innan hade jag två vanliga hästar som var bfe med simmen som också hade en bfe hund som bodde i ett annat hushåll, sedan adopterade jag en ny hund och blev bfe med den och då gick det att bjuda in enhörningen.Tummen upp Fast jag gick inte efter denna guiden och det var ett tag sedan.

Anmäl
2014-04-22 16:26 #22 av: Evilina

Om man släpper tillbaka enhörningen i naturen, går det att hitta samma enhörning igen sen? :)

Anmäl
2014-04-22 17:46 #23 av: Nelley

Bara för snabbt svar, nej det tror jag inte, fast är inte säker. Varför vill du göra det?:)

Anmäl
2014-04-22 18:10 #24 av: Evilina

Det vill jag inte, är bara nyfiken, undrade om de sparades eller bara raderades ur spelet när man släpper ut dem och om man i så fall kan få hem samma enhörning igen ^^

Anmäl
2014-04-22 22:05 #25 av: Nelley

Okej är ganska säker på att det inte går men är som sagt inte säker

Anmäl
2015-12-21 21:05 #26 av: lilltroll_

Vill ha husdjur. Har bara sims 4 som inte ens har kommit hem än. Inga extra saker till.

Anmäl
2015-12-21 22:38 #27 av: Mitchika

#26 Husdjur finns än så länge inte till The Sims 4, men förhoppningsvis dröjer det inte för länge innan det dyker upp. Den här guiden är för The Sims 3 Husdjur. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2015-12-22 21:29 #28 av: lilltroll_

#27 Det kommer väl som sagt. Det blir nog ungerför som i sims 3 då får vi hoppas.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.