Etikettartiklar-the-sims-4
Läst 13333 ggr
SimsBrooke
2016-01-21, 19:35

Legacy regler The sims 4

Här är reglerna för The Sims 4's Legacy-utmaning på svenska. KOM IGÅNG Först och främst måste du såklart starta The Sims 4, och därefter starta ett nytt spel genom att klicka på plus-tecknet uppe i det högra hörnet. Då kommer du direkt in i CAS och kan börja skapa din grundare, som kommer att vara den enda simmen i hushållet. Han eller hon måste vara en ungdom, men förutom det får du välja allt själv - kön, utseende, personlighet, ambition och namn. Ge din sim ett efternamn du känner dig nöjd med, alla kommande generationer kommer att ärva namnet.

När du är klar ska du flytta in din sim på en tom tomt, vilken tomt du vill. Därefter ska du gå in på Meny och välja Hantera världar. Klicka sedan på tomten där din grundare bor, klicka på de tre prickarna och välj Flytta ut hushåll. Du ska då välja att flytta din sim till en tomt med storleken 50x50. Denna tomt ska du bo på genom alla 10 generationer. Vräk familjen som redan bor där och riv deras hus. Flytta in och köp en Rustning från riddare av det oktagonala bordet. Placera föremålet i Hushållskatalogen, den ska inte flyttas ut eller säljas under hela utmaningen. Då har du kvar de pengarna du får leva av, det vill säga $1800. 

KÖNETS LAG

Välj en/ett av följande:

 • Matriarkat: Grundaren måste vara en kvinna. Bara kvinnor är berättigade att vara arvingar förutom om det inte finns några barn av det kvinnliga könet, i sådana fall får en man vara arvinge för just den generationen.
 • Strikt matriarkat: Grundaren måste vara en kvinna. Bara kvinnor är berättigade att vara arvingar. En man får aldrig, under några som helst omständigheter, vara arvinge.  
 • Patriarkat: Grundaren måste vara en man. Bara män är berättigade att vara arvingar förutom om det inte finns några barn av det manliga könet, i sådana fall får en kvinna vara arvinge för just den generationen. 
 •  Strikt patriarkat: Grundaren måste vara en man. Bara män är berättigade att vara arvingar. En kvinna får aldrig, under några som helst omständigheter, vara arvinge.  
 • Jämställdhet: Grundaren får vara av vilket kön som helst. Barn av både det kvinnliga och det manliga könet är berättigade att vara arvingar. 
 • Strikt jämställdhet: Grundaren får vara av vilket kön som helst. Men, bara barn av det motsatta könet är berättigat att vara arvinge. Det upprepar sig för varje generation, nästa arvinge måste alltid vara av motsatt kön till den förra, så varje generation har olika kön på sin arvinge. 

BLODSLINJENS LAG

Välj en/ett av följande:

 • Strikt traditionell: För att vara berättigad att vara arvinge måste ett barn vara ett biologiskt barn till grundaren eller arvingen. Blodslinjen måste gå att spåra tillbaka till grundaren. Ett barn får aldrig, under några som helst omständigheter, vara adopterat. 
 • Traditionell: För att vara berättigad att vara arvinge måste ett barn vara ett biologiskt barn till grundaren eller arvingen. Ett adopterat barn är oberättigad att vara arvinge, förutom om det inte finns några biologiska barn, då blir det adopterade barnet berättigat att vara arvinge. 
 • Modern: Både biologiska och adopterade barn får vara arvingar. 
 • Fosterhem: För att vara berättigad att vara arvinge måste ett barn vara adopterat. Ett biologiskt barn är oberättigad att vara arvinge, förutom om det inte finns några adopterade barn, då blir det biologiska barnet berättigat att vara arvinge.
 • Strikt fosterhem: För att vara berättigad att vara arvinge måste ett barn vara adopterat. Ett barn får aldrig, under några som helst omständigheter, vara ett biologiskt barn till grundaren eller arvingen.  

ARVINGENS LAG

Välj en/ett av följande:

 • Förstfödd: Det äldsta barnet som är berättigat är arvinge. 
 • Sistfödd: Det yngsta barnet som är berättigat är arvinge. 
 • Livstestamente: Det barn som är bäst vän med den förra generationens föräldrar och är berättigat är arvinge.  
 • Merit: Det barn med flest uppfyllda ambitioner är arvinge. Om det är oavgjort blir det barn som har högst nivå i en enskild färdighet arvinge.
 • Styrka: Det förstfödda barnet som är berättigat är arvinge, men titeln som arvinge kan tas ifrån det barnet av ett annat barn om han eller hon vinner över den förstfödda i ett slagsmål. Den nya arvingen kan tas ifrån titeln genom att förlora ett slagsmål, den förstfödda kan alltså ta tillbaka titeln om han eller hon vinner.  
 • Slumpad: Titeln som arvinge slumpas av alla berättigade barn. Varje gång ett nytt berättigat barn föds slumpas titeln om.
 • Ideal: I början av utmaningen ska du välja en egenskap som måste följa alla arvingar genom alla generationer. Denna egenskap måste vara en av din grundares tre egenskaper. Vilket berättigade barn som helst som har denna egenskap är arvinge. Om inget barn får denna egenskap är det den förstfödda som är arvinge. 

Titeln som arvinge kan fortsätta att skifta tills något av följande sker: 1. Den förra generationens arvinge dör, eller 2. Den nuvarande arvingen får ett berättigat barn. När någon av dessa omständigheter sker är arvingen "låst" och ingen annan kan ta titeln som arvinge i just den generationen. 

REGLER

 • Inga fusk eller mods som ger spelaren en fördel får användas. Pengafusk t.ex. är inte okej då det ger en fördel över de som inte använder sig av dessa fusk. ResetSim och liknande är okej om simmen fastnar eller på något sätt hakar upp sig, inte annars. 
 • Även om något du ogillar händer i spelet så får du inte starta om utan att spara. Blev din sim sparkad från sitt jobb? Brände din sim ner sitt kök för att du glömde att köpa ett brandlarm? Föddes bebisen som kille när du hellre ville ha en tjej? Fortsätt spela ändå. Allt blir inte alltid som man vill. Dessutom blir spelandet mer intressant när man får kämpa lite. 
 • Du får inte flytta in eller slå ihop något hushåll med din legacyfamilj. Undantaget är din arvinges partner som får flytta in. Arvingen får inte flytta ut, men andra simmar får flytta ut om du inte vill ha dem kvar. Men tänk på att när de väl har flyttat får de inte flytta tillbaka in. 
 • Din legacyfamilj måste bo kvar på samma tomt under hela utmaningen. Du får bygga om deras hus och tomt hur mycket du vill och har råd med, men du får aldrig flytta därifrån. 
 • Din sim får utnyttja ålderstoppande EN gång i sitt liv, detta inkluderar att dricka ett ungdomselexir eller att mjölka koplantan. Livslängden måste vara inställd på Normal
 • Du får inte ändra en sims ambition, undantaget är när simmen är färdig med sin ambition. När det händer får du välja en ny ambition, så länge det inte är någon han eller hon har klarat ut förut. 
 • Du får inte ta tillbaka en sim från de döda när liemannen har tagit honom eller henne. Du får be liemannen att låta din sim fortsätta leva för att rädda simmen. 
 • Din legacyfamilj är den enda familjen du får spela med i den sparade filen. Du får flytta in andra familjer i staden, men du får inte spela med dem.

PARTNERS
När din sims partner flyttar in får han eller hon inte ta med sig några pengar. För att förhindra detta får du slå ihop din partner med din legacyfamilj när du är i Ändra stad. En sim som inte är den sista i sitt hushåll kommer inte att ta med sig några pengar när du ber honom eller henne att flytta in. Alternativt, om en sim faktiskt tar med sig pengar får du använda dig av ett fusk som gör att du har så mycket pengar som du hade innan den simmen flyttade in. 
Dina reserver (arvingens berättigade syskon) får gifta sig och skaffa barn i legacyhuset om du vill. 
Efter ett tag börjar simmarna i staden att ta slut, då kan det vara svårt att hitta en partner till din arvinge. Du får då kolla i galleriet efter en partner att använda dig av. Kolla efter #LegacyLoves. Använd dig av denna hashtag om du vill ladda upp egna simmar där. 

BARN
Oavsett vad du har valt att följa för "lagar" får du skaffa barn både genom adoption och graviditet, men det är Blodslinjens lag som bestämmer om barnen är berättigade att vara arvingar eller inte. 
För att få adoptera måste din sim och hans eller hennes partner vara vid liv och bo tillsammans i legacyhuset. Du får bara adoptera spädbarn, och endast när det inte finns några andra spädbarn som bor i huset. Finns det redan ett (eller fler) spädbarn där måste du vänta tills han eller hon har vuxit upp till ett barn.
När ett spädbarn blir ett barn ska du använda dig av slumpgeneratorn för att slumpa fram en ambition och barnets första egenskap. Fyll i föräldrarnas egenskaper (även för adopterade barn). När barnet blir tonåring slumpar du fram en ny ambitionen och den andra egenskapen. När tonåringen blir vuxen slumpar du fram den sista egenskapen. Var noga med att varje gång fylla i föräldrarnas egenskaper. Du får endast slumpa fram en gång, så även om du inte blir nöjd med ambitioner och egenskaper måste du behålla dessa. 

POÄNG
Poängen kan någon annan väldigt gärna få skriva då jag fattar noll om hur poängsystemet funkar. Här finns det hur som helst på engelska.

Översättning är gjord av AmandaBorg.

Medarbetare för The sims ifokus
](http://thesims.ifokus.se/ "The sims ifokus")Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

 • Redigerat 2020-09-20, 23:23 av Mitchika
 • Redigerat 2020-09-09, 12:20 av SimsBrooke
masims
2016-06-28, 23:09
#1

Hur gör jag med åldring av bebisar? Det går ju att trycka på "Åldra" men är det fusk eller kommer barnet automatiskt att åldras?

http://masims.blogg.se är min simsblogg.

CC, historier, nyheter, CAS etc!

Eawysims
2016-06-28, 23:15
#2

#1 Har för mig om att man får åldra de den dagen en ruta kommer upp och säger att de är deras födelsedag (eller nåt sånt). Fast man kan såklart göra som man vill, men tror att de officiella reglerna var så i alla fall.

http://eawysims.blogg.se/ - Min simsblogg (nyheter, historier, cas m.m.)

masims
2016-06-28, 23:29
#3

#2 Åh ja, såg det nu!

http://masims.blogg.se är min simsblogg.

CC, historier, nyheter, CAS etc!

[Jennah]
2016-06-29, 06:20
#4

Länken till poängsystemet funkar inte ;)

SimsBrooke
2016-06-29, 21:45
#5

#4 Det verkar som om de har tagit bort sidan.

Medarbetare för The sims ifokus
](http://thesims.ifokus.se/ "The sims ifokus")Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

masims
2016-06-29, 23:09
#6

http://masims.blogg.se är min simsblogg.

CC, historier, nyheter, CAS etc!

SimsBrooke
2016-06-30, 17:25
#7

#6 Tack då ska jag byta direkt :D

Medarbetare för The sims ifokus
](http://thesims.ifokus.se/ "The sims ifokus")Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

[Jennah]
2016-06-30, 17:46
#8

Kan försöka översätta den om ni vill :)

PennyTrollet
2016-10-10, 20:34
#9

Vad menas med att fylla i föräldrarnas egenskaper under stycket om barn?

Bara Anna
2016-10-11, 04:23
#10

Det finns en slumpgenerator på ursprungssidan (länk finns i barnstycket). Den fungerar som så att du fyller (genom rullgardinsmeny) föräldrarnas egenskaper och sedan slumpar programmet fram din sims egenskaper.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

PennyTrollet
2016-10-11, 08:04
#11

Tack! Då förstår jag!

PennyTrollet
2016-10-11, 08:09
#12

När jag köpte rustningen hade jag 9800 kr kvar, inte 1800 kr som det står i texten.

SimsBrooke
2016-10-11, 11:25
#13

#12 köpte du rätt rustning?

Medarbetare för The sims ifokus
](http://thesims.ifokus.se/ "The sims ifokus")Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Bara Anna
2016-10-11, 18:11
#14

#12 Har du köpt rätt storlek på tomt? Det skall vara antingen 50 X 50 eller 64 X 64 där du inte kan köpa rustningne på en gång utan måste först spara ihop till den innan du kan köpa saker till din sim.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

PennyTrollet
2016-10-11, 19:56
#15

Jag kollade igenom alla tomter och det fanns bara en med 50x50 men tror att jag tog en 64x64. Men ska kolla upp det.

Bara Anna
2016-10-12, 06:26
#16

#15 För 50x50 kan du behöva vräka typ familjen Markövertag tror jag.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

PennyTrollet
2016-10-12, 09:30
#17

Hade tagit en för liten. Så nu fixade jag till det.

Sofipropp91
2016-11-19, 06:18
#18

Finns ju inga 50x50 tomter någonstans?

Bara Anna
2016-11-19, 10:13
#19

Det finns, men de är bebodda (Tror att Markövertag bor på en tex). Så du behöver vräka och riva för att kunna hitta en.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Sofipropp91
2016-11-25, 18:09
#20

Men sedan när en rivit o så då kostar ju tomten typ 50 000 så en måste ju typ fuska för o köpa den

Bara Anna
2016-11-25, 20:22
#21

Då har du missat något. En helt tom 50 x 50 tomt kostar 10 000 och en 64 x 64 en bit däröver.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Sofipropp91
2016-11-26, 09:56
#22

#21 skumt….för jag trycker på riv tomt…

Bara Anna
2016-11-26, 16:49
#23

Vilken tomt använder du?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Sofipropp91
2016-11-27, 16:27
#24

#23 50x50 den som markövertag har o en annan också

Frida Wolfcloud
2018-07-22, 14:15
#25

Jag startade en legacy för några dagar sedan, och när arvingens partner skulle flytta in överfördes automatiskt alla hans pengar (kunde inte göra något). Har fortsatt spela vidare nu, men har fortfarande lite "dåligt samvete" för det? Det var ju liksom de pengarna som gjorde så att jag kunde bygga ett helt hus och så. Funderar på att spara ihop till 20.000 och sen ta bort de pengarna (money 0)! Skulle det räknas som att jag inte fuskat då? Vill verkligen inte börja om då jag älskar denna familj och har fäst mig jättemycket vid den!

Sims4life-fridassims.blogg.seKär

Mitchika
2018-07-22, 14:45
#26

#25 Ett tips för framtiden om du vill undvika sånt: 

Innan du ber partnern flytta in så spara spelet, gå till Hantera Världar och välj därefter Hantera Hushåll. Där letar du reda på partnerns hushåll (det kan ta en stund beroende på om denna bor utanför världen eller inte) och väljer det. Därefter väljer du ett annat hushåll (vilket du vill förutom Legaycfamiljen)  och flyttar in en sim därifrån till partnerns hushåll så att partnern inte är ensam i det. 

Tryck på okej, bekräfta att dom slås ihop och sen går du tillbaka till din familj och du kan be partnern flytta in. Eftersom att det finns en person kvar i hushållet efter det kommer inte tillgångarna att följa med partner och dom flyttar in utan att ha med sig något. 🙂

Hade jag varit du hade jag rivit huset bit för bit och sålt saker tills jag kommer upp i 20 000 simdaler och därefter tagit bort pengarna och fortsatt från det. Det är valfritt, givetvis, men det ger en intressant utmaning. Dessutom har du nu två simmar som kan samla ihop pengar och fixa tillbaka det ni förlorat. Glad

Annars kan du välja att se det som ett misstag och fortsätta spela ändå. Fuska är det ju inte eftersom att du inte gjorde det med flit och alla gör vi misstag ibland. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus och The Sims iFokus 🐺
Medarbetare på Hundar iFokus

"En hund i famnen och en eldkastare i handen" 
"When life gives you garbage, make a dumpster fire"

Frida Wolfcloud
2018-07-30, 18:09
#27

Känns som min Legacy är hemsökt eller något haha

Jag hade suttit och spelat i typ 4 timmar, innan blixten slog ner i närheten och vi fick strömavbrott -.-

Hade inte sparat en ända gång under denna tiden tyvärr… Vad ska jag göra? Ska jag bara fortsätta spela från förra sparningen eller? Som tur var hade ingen sim dött eller fötts, men ändå! Såå surt😭

Sims4life-fridassims.blogg.seKär

Mitchika
2018-07-30, 18:32
#28

#27 Det är bara att fortsätta spela. Sånt kan hända vem som helst. 🙂

Sajtvärd för Pokémon iFokus och The Sims iFokus 🐺
Medarbetare på Hundar iFokus

"En hund i famnen och en eldkastare i handen" 
"When life gives you garbage, make a dumpster fire"

Upp till toppen